-
Iskustvo moje bliske prijateljice: imala je alergiju kojoj se do dana današnjega nije otkkrio uzrok, ali vrlo gadnih simptoma: crvene mrlje po cijelom tijelu, oticanje lica. Nakon dnevne bolnice, nekoliko isprobanih lijekova, među njima i ovaj o kome pišete i zbog kojega je prestala dojiti sa 8 mjeseci, počela je nositi magnete i alergija se povukla. Slučajnost ili ne, ali činjenica je da u njenom slučaju ni jedan lijek nije pomagao, i to mjesecima.
-
kinder, šta te zadesilo!
kako je miš mali preživio bez sike? kad smijete opet?
evo vam jedna :* i želja za što brži i sretniji povratak siki.
-
-
sve je ok, nisam više morala ponavljati terapiju pa je karencija trajala 2, 5 dana. Mali miš opet siki i sve je :D .
pusa svima :*
-
-
-
Podizem temu.
Nakon zesce reakcije na ubod (vjerojatno pauka) dobila sam injekciju synopena i premaz ampulom synopena. Doktorica se posavjetovala s ginekologom smije li to dojilja primit i on je rekao da moze.
I sad mi vrag nije dao mira i morala sam to izgooglat i imam sto vidjet!!! Gdje god pogledam pise da Synopen ne ide uz dojenje... I sto sad da radim? Maleni je vec sisao (2 sata nakon injekcije). Da li da nastavim dojiti, da li da se izdajam i bacam mlijeko, koliko dugo? Na sto trebam obratiti paznju kod djeteta koje se nasisalo sinopenastog mlijeka (ima 9,5mj i 7,5kg)?
Bas sam ljuta i tuzna :(
-
S2000, možeš poslati mail na Zavod za farmakologiju: klinfarm@zkf.hr ili pokušati telefonski doći do savjeta od nekoga iz laktacijske ambulante na Svetom duhu:
Neonatološka i laktacijska ambulanta
radno vrijeme: ponedjeljak-petak od 11.00 do 14.00 sati
predbilježbe na telefon: 01/3712316 od 14,00 do 15,00 sati
Kako ste ti i beba? Je li bilo kakve reakcije?
-
Hvala Linda,
Nazalost danas im je radno vrijeme proslo pa cu zvati sutra.
Jedina reakcija nakon injekcije je ta da samo i ja i maleni zaspali puuuno prije nego li inace zaspemo, a doktorica je rekla da ce mi se spavat od injekcije.
Nakon sto sam tu vidjela da ga ipak ne smijem dojiti, izvadila sam iz zamrzivaca 2 doze mog zamrznutog izdojenog mlijeka (pukom srecom sam ga imala :) ), a sebe sam izdojila i to mlijeko bacila. Po noci sam nastavila dojiti.
Danas smo oboje ok, oteklina od uboda se povlaci, a na daljnje injekcije necu ici.
Al svakako cu jos provjeriti ovo s injekcijama synopena i dojenjem, jer mozda me opet stogod bocne, ili mi se pojava kakva alergija...
A teta doktorica na hitnoj koju sam zvala naknadno govori da to nema veze s dojenjem :-/ a na uputama lijepo pise da trudnice trebaju izbjegavat, a dojilje da uopce ne smiju primati injekcije synopena...