Ellie, samo na google ukucaj firstwheels i sve ćeš vidjeti.
Printable View
Ellie, samo na google ukucaj firstwheels i sve ćeš vidjeti.
e za tu cijenu će izdržati i princa koji će doći koju godinu nakon princeze :)Citiraj:
Maxime prvotno napisa
e za tu cijenu će izdržati i princa koji će doći koju godinu nakon princeze :)Citiraj:
Maxime prvotno napisa
Mirta30, buduci tata je komentirao da ce principessi za 18. rodjendan staviti volan, kocnice i trubu na kolica pa neka joj sluzi umjesto fice :P
joj, meni su Hightrek bila zelja prosle jeseni (mene otprilike jednom u sezoni pukne "craving" za novim kolicima :roll: ), al mi se kod njih ne svidja sto se sklapaju u dva dijela, pa zapravo onaj dio za sjedenje zauzme dosta mjesta u prtljazniku (nama je to vazno, jer vjecito negdi zujimo).
trenutno mi se svidjaju bas ta Firstwheels, jos sam tu vidjela i model za blizance, jedino kaj su nova malo skuplja (5000 SEK kolica, 1200 SEK kosara, 600 SEK zimska vreca i 300 SEK adapteri za Maxi Cosi - ajd bar nju imamo!). sad surfam po oglasniku mozda ubodem koja rabljena. Naime, trenutno imam Jane Powertwin koja su mi u Zagrebu bila i vise nego super, al sad su mi nekak nespretna (zato sto je obicno Grga odostraga i cori, a Sveu bole "njene male nogice" i uvali mi se naprijed pa mi je tezina nekak lose rasporedjena i tesko mi ih je gurati uzbrdo, a tu uzbrdica ima ko u prici), i nespretno mi je ulazit s njima u bus, metro, ic na pokretne stepenice. Jos kad bude beba u klokanici, bit ce mi jos nespretnije, zato razmisljam bar privremeno ubost neka za blizance gdje sjede jedan do drugoga (sirina takvih kolica tu tak i tak nije problem, svedska kolica u vecini slucajeva izgledaju ko mala oklopna vozila!) Doduse, sve moje kupovine ovise o tome koliko cemo na kraju platit porod, da ne bi morali jos i kredit dizat!
:x
sad sam skuzila da se i firstwheels sklapaju na tu foru u dva dijela. no nema veze, tu tak nemamo auto. evo vam primjer kak u Svedskoj obicno zgledaju ta "tenk" kolica
http://www.gesslein.de/trend.htm
:lol:Citiraj:
Maxime prvotno napisa
ali znam da će mama do 18. rođendana smisliti već nešto
mi smo lagano krenuli u potragu i mogu reći da smo isto ostali :shock:
izbor je stvarno prevelik! a cijene.....
na kraju smo završili u kiki i tam smo našli neka polu-šuft kolica za 800kn koja idu u skroz ležeći položaj + auto sjedalica za 400kn....
e sad, ovak si nekak mislim....to mi nije prevelika investicija i vjerojatno će im i rok trajanja biti prporcionalan cijeni; a valjda će 6 mjeseci izdržati...i onda bi si kupili neka "poštena" kišobran kolica...
ajde sad me vi iskusni demantirajte! stvarno se ne kužim previše, ja još uvijek kolica dijelim na ona "lijepa su mi" i "nisu mi lijepa" :roll:
Evo, javlja MM stiže iz Zagreba iz Chiccovog dućana u Ilici, kupio komplet 3u1, tamnoplava, akcijska cijena - 3000 kn za gotovinu, isti takvi noviji modeli su preko 4 tisuće kuna. Ni samoj mi nije jasno, inače je toliko težak kada treba izbrojiti veću lovu ili provući karticu, uglavnom sam ja ta koja nagovara na kupnju, a sada se zbog ovog djetešca raspametio i priča da ne treba škrtariti. Nije dao kupiti ni polovna kolica.
No da ipak unesem malo racionalnosti u cijelu pripovijest, iako više ne mislim imati djece, ipak ću kolica pokušati dobro sačuvati (kaže da su kvalitetna) jer imam blizance od 14 godina, pa neka Bog dade da u neko razumno vrijeme, kroz recimo kojih 8 ili više godinica, postanem baka, mogla bi koristiti...
Eto cure moje drage, puno ste mi pomogle savjetima, a sada bih molila još jedan, a tiče se autosjedalice. Naime, AS za novorođenčad su sve podesive obrnuto od smjera vožnje. Druga stvar, ne smiju se montirati na prednje sjedište ako auto ima naprijed zračni jastuk. Nije mi onda jasno, kad sam sama u autu, zar moram voziti dijete na stražnjem sjedalu okrenuto otraga prema cesti, pa da ne mogu niti zaviriti u njega??? Još me više ta ideja sablažnjava zbog toga što su na jednom skretanju s glavne na sporednu cestu na kojem svakodnevno prometujem jako česte nesreće tipa da skretaču auto udare straga vozači kojima malo popusti koncentracija da ne uoče "žmigavce" nas koji skrećemo u naselje. Može li ipak AS naprijed bez obzira na zračni jastuk?
Znam da je vjerojatno o ovome puno pisano, ali ako netko ima volju odgovoriti jednoj medvjedici koja jedva može desetak minuta sjediti ispred kompjutora, lijepo molim!? :oops:
Citiraj:
ljiljan@ prvotno napisa
NE, po HR zakonu sjedalica nikako ne moze naprijed. . .. a pogotovo ako se zracni jastuk ne moze iskljuciti, tu su svi zakoni isti.
Iskreno, ja ne vozim dijete kad sam sama u autu upravo zato sto volim da mi je dijete na dohvat ruke, a HR zakon to ne dozvoljava :evil:
ljiljana, ne smiješ voziti dijete naprijed ako imaš zračni jastuk jer on u slučaju sudara može opasno ugroziti tvoje dijete.
druga stvar, postoje posebni retrovizori pomoću kojih možeš vidjeti što ti dijete radi otraga, iako je okrenuto obrnuto od smjera vožnje.
treća stvar, Pina, ne vidim u čemu je razlika je li ti dijete nadohvat ruke ili ne, dok voziš ionako ne smiješ skretati pažnju niti micati ruke prema djetetu jer na taj način riskiraš trenutak nepažnje i ugrožavaš svoj i djetetov život. ako djetetu treba tvoja pomoć iz bilo kojeg razloga, ionako moraš zaustaviti auto da bi mu pomogla.
ljiljana, ako imaš još kakvih pitanja, dobit ćeš stručne odgovore ako se javiš na podforum Autosjedalice gdje "dežuraju" naše instruktorice za autosjedalice (one će ti znati reći i kako nabaviti te retrovizore, ako te zanima)
Vec sam na x mjesta napisala svoje misljenje o tom nasem zakonu. Da, slazem se moram stati, ali onda ne moram jos ko' krava istrcavati nasred ceste iz auta i trcati na zadnje sjedalo. . .primjerice da se tako nesto dogodi na "zelenom valu". . .Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Imala sam u familiji primjere sudara u kojima bi dijete (da je bilo u autu) nastradalo bas da je bilo otraga, da se ne ponavljam i ne duzim. . . . Sve je samo pitanje kakav je sudar.
A sto se tice skretanja paznje. . to je predugo za objasnjavanje.
Ja osobno nisam mirna ako mi dijete nije na dohvat ruke, a veca je vjerojatnost, pricamo o gradskoj voznji, da se budala zaleti odostraga nego da se ja zaletim u nekoga. Imam 13 godina aktivnog vozackog staza i preko 150000 prijedjenih kilometara bez sudara, bez kazni, a nagledala sam se glupaca i glupana za volanom. Takve bi trebalo zakonom zabraniti!
Da je to toliko nesigurno bilo bi zabranjeno svugdje, a ne samo negdje, kao sto je vezanje pojasom i sl. . .
Ispricavam se na duzini posta, mogla bi ja jos, i na off topic.
Nikako, ni u kojem slučaju, AS se ne smije montirati na prednje sjedalo, to izričito zabranjuje hrvatski zakon.Citiraj:
ljiljan@ prvotno napisa
pa sad, o ovom bi se moglo fino raspravljati...Citiraj:
Da je to toliko nesigurno bilo bi zabranjeno svugdje, a ne samo negdje
nije svugdje zabranjeno/ kažnjivo ni fizičko kažnjavanje djece - to po tebi znači da je to možda ipak ok?
nije svugdje zakonom kažnjivo/ zabranjeno ni silovanje u braku - to znači da je tako nešto ipak dobro?
itd
itd
Nasilje je nesto sasvim drugo i nema nikakve veze s ovim. Boze me sacuvaj ovakvih usporedbi!Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Nema uopce smisla raspravljati jer neki ljudi imaju jedno misljenje, drugi pak drugo, a i iskustva. . .
Evo da se vratimo kolicima :)
Ja sam bacila oko na CAM-ova (kombinacija bež/narančasta na prugice) i za sada su mi favorit. Ima li ko od iskusnih mamica iskustava sa njima?
Evo kako izgledaju:
http://www.camspa.it/inglese/DB_2002...?ID_ART=842002
Lijepa su ova CAM-ova jedino što se meni sviđaju ona sa ručkom cijelom, ne ovak sa dvije ručkice
nisam iskusna mama pa nemam iskustva s njima, ali ih isto skicam.
jedino sto imam doma njihov katalog i imaju fenomenalnih kombinacija boja, ali kod nas u baby media centru (bila sam u ducanu u King Crossu) imaju samo 2 varijante, a ne ova na prugice.
Po modelu su im jako slicna Neonatova kolica, njih smo isto gledali (bar su nasa neiskusna oka zakljucila da su slicna).
Jedino sto mi autosjedalica vjerojatno bas i ne pase u twingo, pa se premisljam...
Slazem se, cijela rucka je prakticnija kod "penjanja na rinzole" :) . Mi imamo ABC Design Sinus 4, super su, topla, vec sam pisala o njima, a sad smo dobili Bebe Confort Loola. . . odusevljena sam s njima, lagana, prozracna, pokretljiva. . . :heart: ABC ce ostati kao zimska varijanta.Citiraj:
(maša) prvotno napisa
Mi smo još uvijek opčinjeni našim Jane kolicima, imaju 8 kg košaru koja je i autosjedalica i sistem koji staviš kad beba počne sjedit pa dobiješ kišobran kolica, sklapaju se u jednom potezu, zauzmu jako malo mjesta i materijal je fenomenalan za čišćenje, kotači se mogu okretat a mogu se i zakočit.
http://public.fotki.com/28081983/stvarice_za_bebu/
U ovoj trgovini u Klc. su imali baš ova na prugice, ali je ženska rekla da mogu naručiti bilo koja iz njihovog kataloga. Ona kaže da obično u proljeće lansiraju nove modele, pa ćemo se još malo strpiti :D
elie zašto misliš da ti nihova AS nebi pasala u Twinga? Mi imamo Clia i rekli su nam da su do sada imali samo loših iskustava sa nekim BMW-ima u koje je AS problem montirati zbog položaja pojasa :?
Mi ćemo u svakom slućaju krenuti na obuku o autosjedalicama prije nego se beba rodi :)
Ova CAM-ova nisu ni pretjerano skupa, tj. za gotovinu dođu 2600,00 kn.
Lutonjica hvala ti, javit ću se još svakako na podforum autosjedalica bude li kakvih problema s montažom. Moram još malo razmisliti, da mi problem bolje "sjedne". Zračni jastuk se vjerojatno na Golfu može isključiti. Ma, moj problem nije da moram u bebu gledati, već me jako brine učestalost nesreća na jednom skretanju ulijevo s glavne ceste na sporednu gdje svakodnevno skrećem u svoje naselje, a pola mog susjedstva je već dobilo udarac straga u auto od neopreznih vozača koji ne poštuju ograničenja brzine ili im popusti koncentracija pa se ne uspiju na vrijeme zaustaviti. I MM je prije nekoliko godina imao takvu nesreću, a kad sam vidjela zadnji dio automobila, bila sam pred živčanim slomom kad sam pomislila što bi se dogodilo da su djeca bila u autu.
meni su presuper Jane (u Adax trgovini) 3 u 1 su, aluminijske felge, veliki točkovi (super amortizeri) disk kočnice, ima i trikolica i sa 4 kotača. A i cijena je prihvatljiva 3000kn. (jer su u rangu po kvaliteti i opremi a da ne govorim o izgledu sa onima od 5000kn)
kod Jane se vrlo često javlja problem što je autosjedalica bebi vrlo brzo preuska, pa pazite na to.
također, košara NIJE autosjedalica i ne smije se koristiti u te svrhe.
I meni se sva njihova kolica sviđajuCitiraj:
ivanaos prvotno napisa
. Naša su koštala 3300 (za gotovinu nešto manje)
hm ova (mašina) "košara" bi se možda i mogla koristiti kao autosjedalica, ali samo u položaju 2, i to samo ako ima i atest za autosjedalicu ECE R 44.03 (ovo mora pisati negdje na njoj, inače to nije autosjedalica)
Kako nije autosjedalica? Ima sve ono za pojaseve i ista je ko obična autosjedalica samo što možeš mjenjat položaje i ima Pro fix sustav.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
ima li ovaj gore navedeni atest?
ako nema, onda je samo nosiljka i za vožnju u kolicima.
Naša ima certifikat (ne sjećam se oznaka). A položaj 2 je nacrtan da se koristi za autosjedalicu.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
ok. provjeri još te brojke da budeš sigurna.
Ok, budem.
ivory, s twingom postoji problem zbog pomicne klupe i kratkih pojaseva; uglavnom cure na podforumu autosjedalica su mi dosta toga objasnile - sreca da sam se isla raspitati prije kupovine.
,Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Naša nosiljka/AS ima taj kod, naljepnica je na vanjskoj donjoj strani sjedalice, a sa strane ima dvije plave strelice koje kad se poklope čine AS.
odlično ;)
ista kolica i mi imamo i jako jako smo zadovoljni super mi sto beba ful ravno lezi kad je u toj autosjedalici,super su namCitiraj:
(maša) prvotno napisa
Nadam se da u tom ravnom položaju ne vozite bebu u autu, mora biti pod kutem od 45 stupnjeva (to bi valjda bio ovaj položaj 2 o kojem Lutonjica govori).Citiraj:
Rency prvotno napisa
pa vozimo :? a zasto ne?
mislim tako je napravljeno da se vozi
Evo samo citat iz brošure o AS:
Kod tek rođenih beba optimalan nagib naslona
je između 45-50 stupnjeva u odnosu na tlo jer
veći nagib može dovesti do klonuća bebine
glave prema naprijed i ometanja diπnih puteva.
Ukoliko je to potrebno, može se podmetnuti
čvrsto smotani ručnik ispod podnožja sjedalice
kako bi se postigao željeni nagib. Ako je nagib
naslona sjedalice manji od 45 stupnjeva, tijekom
sudara može doći do istezanja bebinog vrata
i ozbiljnih, čak i smrtonosnih ozljeda.
Detalje pročitaj na:
http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...osjedalice.pdf
Taj ravni položaj može samo za nednoščad i neurorizičnu djecu, ali je onda smanjena sigurnost. Već se nekoliko puta o tome pisalo, ali sad ne mogu naći gdje.
Evo, našla sam, molim te detaljno pročitaj topic:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...i%E8nu&start=0
(pošto se tu stvano svašta napisalo, obrati pažnju na ono što su pisale Jannocka i kloklo)