DAvor mi je definitivno jako dobar izbor, baš zato što zna puno, što je cijepio dijte dok još nije znao, nema trauma iz borbe sa sustavom ....
Printable View
DAvor mi je definitivno jako dobar izbor, baš zato što zna puno, što je cijepio dijte dok još nije znao, nema trauma iz borbe sa sustavom ....
jeste poslati taj fim Denisu Latinu ? Možda bi mu dobrodošla pomoć u ovoj temi, obzirom da ovdje ima ljudi koji kopaju po tome već mjesecima, a on ima vjerojatno puno kraći rok za potkovati se.Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
Hoce li netko poslati ili da ja? Imam sad meil od urednice emisije!
ako imas njen mail onda salji ti.
mozes i link na ovaj topik
Ali to je samo link... tog filmica nema.. vec ga se mora kupiti!!
:/
jel par dolara za download ili bas moras kupiti dvd? sumnjam da ce stici do utorka
anita, jesi sigurna,. evo ja ga gledam
Idem probat ponovno!Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Meni nece... samo je
crni okvir i nista... :( Zasto meni nece? Mozda mi fali neki plugin?
ne znam, meni je sve ok. posalji im lnik, trebali bi ga vidjeti
I ja gledam.
Fali. Najbolje je skinuti "Real alternative", a link jednostavno drag/drop u njega. Radi.Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
Što se tiče Latinice, siguran sam da neću ići. Ako ni zbog čega, onda zbog emotivne inteligencije, koja je u mojem slučaju = 0. Nakon što su me nasamarili prije par mjeseci za jedno snimanje odlučio sam prekrižiti taj medij u potpunosti i samo me ova tema bila malo pokolebala. Obzirom da stvarno nemam priču, potpuno sam siguran da neću ići. Moja zadnja.
ideja za urednicu: mogla bi se Saradadevii javiti telefonom i u par riječi reći da u Engleskoj cijepljenje nije obavezno, i (ako se zna) zašto nije obavezno ..
Voljela bih da je sve to moguće, zbog drugih kojima bih eventualno mogla pomoći...Citiraj:
ivarica prvotno napisa
No, potpuna anonimnost ne postoji pa je sve odmah i užasno komplicirano.
Trenutno nisam spremna ući u nešto takvo bez potpore svoje obitelji.
Priča koja stoji na forumu, vjerodostojna je i javna te im sigurno može pomoći u traženju pravih pitanja za emisiju. Dovoljno su spretni pa će naći načine kako te podatke iskoristiti bez da se zadire u našu privatnost.
1) Hvala na linku!Citiraj:
Davor prvotno napisa
2) Ja cu onda 87% ici, ali necu valjda biti sama na jednoj strani?! :(
3) Baby iris! Mogu li onda ja spomenuti tvoj primjer? Govoriti u tvoje ime? Slobodno na meil mi se javi, imas ga!
Iako, bilo bi mi naajdraze da se predomislite i ucinite doista dobro djelo informirajuci javnost! S druge strane, razumijem vasu odluku.
Znate čega je mene strah? Da se, ako većina oštećenih razmišlja kao suzaks i babyiris (NE osuđujem, samo primjećujem :love: ), u toj Latinici na kraju neće pojaviti NITKO oštećen te će na kraju posljedice cjepljenja svesti na rekla-kazala, što će pak doktori ismijati...I moglo bi se dogoditi da na kraju ova fantastična prilika propadne i na kraju emisije unisoni zaključak bude - cjepljenje je ipak zakon.
Nadam se da je to samo moj (bezrazložni) pesimizam, ja sam uvijek za borbu i za istjerivanje pravde, no ako ispadne da na kraju ide samo Anita, možda ona bude samo "još jedna frikuša koja je svjesno ugrozila djecu".
Mislim da ljude može prodrmati samo nešto jako, snažno, kao onaj mali iz Gospića koji je od cjepiva dobio polio ili kao ona afera s MoPaRu-om koja se vukla po svim novinama. Sve ostalo bit će ismijano i marginalizirano (pa i na ovom forumu, gdje obitavaju i ne baš prosječni hrvatski roditelji, dosta se posprdno gleda na necjepljenje, bez obzira na argumente i navode, kako li će tek onda na npr. Anitinu ili moju odluku o necjepljenju reagirati prosječan gledatelj)...Treba nam/im nešto SNAŽNO i UPEČATLJIVO.
Eto, my two cents.
Anita :naklon: , hvala u ime svih nas koji ćemo te doma gledati
Anita, ako mi se žena ne javi i ideš samo ti (što možda nije loše jer ti ipak imaš "veliko" necjepljeno odnosno selektivno cjepljeno dijete i malo necjepljeno, a ja samo malo necjepljeno koje ću selektivno cijepiti), obavezno mi se javi prije da mi izverglaš što namjeravaš reći i da ti ja odverglam par argumenata i primjera koje bi sama navela da idem. O štetnostima cjepiva može se pričati satima, a vjerojatno ćeš imati koju minuticu, pa je važno fokusirati se na ono najbitnije.
Btw, nema potrebe za pozivanje na opskurne izvore - evo, u ovom totalno mainstream izvještaju doktora Gorana Tešovića iz Infektivne klinike Fran Mihaljević crno na bijelom piše da su difterija i polio u Hrvatskoj istrebljeni, u tablici stoji da je slučajeva tih bolesti u zadnjih 5 godina bilo 0, a i za oralni polio (OPV, koji se kod nas još uvijek daje uz kombinaciju 3u1) navedeno je "nedvojbeno je da se primjena ovog cjepiva povezuje s pojavom postvakcionalnog paralitičkog poliomijelitisa".
http://www.kbsplit.hr/hpps-2005/pdf/...ic_cjepiva.pdf
Tako da nitko ne misli da mi svoje informacije crpimo iz nekakvih lijevih internetskih izvora i ludih teorija zavjere...
Kad bi barem Suzaks i Babyiris dale svoju dokumentaciju, mogu se na kopijama izbrisati imena korektorom ...
Oprosti, ovaj podatak je iz izvješća HZJZ-a o nuspojavama:Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
http://www.hzjz.hr/epidemiologija/nuspojave2005.pdf
Babyiris. evo tu kaže da je meningitis tvoje curice bio blagi :shock:
Anita, ako zele telefonsku izjavu roditelja iz inozemstva (koji nikada nije cijepio niti namjerava to uciniti), neka mi se jave; poslat cu ti podatke na pp.
Davore, mamma ju i ostali koji ne zelite (osim onih s osobnom pricom), ne trebamo briljirati niti ikoga uvjeriti, ne trebamo cak ni ispasti argumentirani, pametni, obrazovani po tom pitanju; mozemo ispasti totalno smijesni i bezvezni, pod utjecajem senzacionalizma i iracionalne opozicije ; vazno je da se o tome prica.
Taman da je cijepljenje najvredniji dar moderne medicine, bitno je da netko kaze da MI, gradjani, trebamo imati PRAVO izabrati ili neizabrati taj dar.
je li to cijepljenje u sljedeci utorak?
Anita AZ i svatko tko bi isao, kontaktirat cu zenu iz Informed Parent i pitati za savjet, misljenje, oni imaju s tim vec dvadesetak godina iskustva.
Mi smo ovogodišnji slučaj, imala je parotitis ac.Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Anita, mogu ti dati svoju dokumentaciju bez identifikacijskih podataka da imaš čime baratati.
Luna Rocco, ovaj Tešovićev izvještaj je TOTALNO cool! Ima i domaće brojke i sve. :klap:
samo 5 lokalnih reakcija na infanrix? :/
mislim da ih je samo na forumu bilo tri.
Gle, napravio sam jednu "meta analizu" usporedbe ovih naših izvještaja sa svjetskima i možeš ju provjeriti u plemenu. Problem je što se takve stvari niti ne prijavljuju pa se stvara pogrešna slika o malom broju reakcija.
Osim službenih brojki druge niti ne postoje, a službene nemaju previše veze sa stvarnošću. Problem je u proceduri prijave.
Ivarice, Luna, ako ste meni poslale odgovor, ne mislim da su roditelji koji nisu cijepili djecu neuvjerljivi, samim tim sto nisu cijepili djecu su uvjerljivi i ne znam odakle ste iz mog posta izvukle takav zakljucak. medjutim mislim da su oni koji su ih cijepili i imali lose iskustvo uvjerljiviJI, njihovo iskustvo ima vecu "tezinu", radi se o konkretnim ljudima i konkretnim iskustvima. ljudi koji ne cijepe svoju djecu, mahom su roditelji koji ne cijepe na temelju negativnih posljedica drugih obitelji (tj djece) i informacija proizaslih iz takvih iskustava.
Timmy, to je istina (i ja sam kasnije napomenula da potrebnu težinu bez sumnje daju roditelji djece koja su pretrpjela i trpe posljedice), meni je samo zapelo za oko da si napisala da bi, uz te s konkretnim (lošim) iskustvima trebali biti i oni koji SU cijepili. Ja, pak, smatram da su baš oni skroz nepotrebni (jer će u ime njih, kao što je već netko napomenuo, govoriti doktori i statistike - mislim da je u Hr procjepljenost nekih 98-99%), već da uz ove koji (na žalost) imaju loša iskustva trebaju ići ovi koji ne žele cjepiti djecu (i objasniti zašto) iako (na sreću) nemaju loša iskustva.
Ako je itko uz ove silne zagrade shvatio što je pjesnik htio reći... :roll:
ja drukcije gledam. ja ne trebam upoznati niti vidjeti na teveu neki konkretni tuzni slucaj, puno mi je upecatljivije i uvjerljivije vidjeti slobodne i kompetentne roditelje koji su se i prije eventualne svoje osobne tuzne price odlucili angazirati
ali ja nisam dobar uzorak
Skinula sam. 200 MB.Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
Bravo, Ivarica! :DCitiraj:
ivarica prvotno napisa
Na zalost Ivarice, nisu svi kao ti, odnosno vecina nije kao ti.
Timmy,
kuzim i tvoju stranu i vrlo bi vazno bilo vidjeti "ostecene" roditelje! No, kako je agresivno reklamiran trik kojim se sluze doktori da su ovakve nuspojave rijetke, a korisnost cjepiva u globalu gledano - visoka, onda opet ispada da je cjepljenje opravdano! I ono sto ce ustvari na kraju ispasti je da ce roditelji i dalje cijepiti svoju djecu, ali sa veeelikim strahom!
Ono sto cu ja reci je moj stav koji je beskompromisno uvjerenje da su cjepiva izuzetno stetna, apsolutno nepotrebna (u danasnjim uvjetima zivota) i NEZASLUZNA za istrebljenje bolesti kao sto se zeli misliti.
Za to imam argumente koji su mene osobno motivirali da svoju djecu ne cjepim.
I upravo zato ne vjerujem niti u selektivno cjepljenje, jednostavno zato sto mi je cijela teorija o cjepivima neprihvatljiva.
Takoder, zelim kao zakljucak iznijeti svoju zelju /molbu da ono vise ne bude zakonsko pravo i da roditeljima koji odluce svoju djecu ne cjepiti, to ne predstavlja problem prilikom upisa u skolu i vrtic. Jer, moje dijete je sa 5 godina cjepljeno, PRISILNO radi upisa u vrtic! Nakon 5 godina fantasticnog imuniteta i 2 lagana curenja iz nosa (kao jedinih "bolesti"), dobila sam dijete koje je svaki tjedan imalo neobjasnjive visoke temperature vecer ili dvije koje bi misteriozno iscezle i vratile se slijedeceg tjedna. I tako 2 mjeseca!
Ovaj put? Ovaj put necu dopustiti apsolutno nikakvo cjepivo svojoj bebi u nikakvim uvjetima! Borit cu se jace i zesce ako ce trebati jer jos uvijek sam ljuta na sebe radi onoga sto sam dopustila! Iako, vidim da trebam biti zahvalna sto nismo prosli gore! A radilo se o prociscenim cjepivima!
No dobro.. da ne duljim.
Jako mi je zao sto sam vec dugo vremena izvan ove tematike i dosta mi je toga ishlapilo. Nadam se da cu ovo sve napraviti dovoljno dobro. Stvarno ne volim izlaganje medijima i ovo bi tako rado preskocila, ali kopka me iznutra da moram.
Uh.
Anita, i ja sam se izložila prvi puta u životu medijima, jer sam se osjećala dužna prema ostalim budućim mamama i roditeljima. Bilo mi je teško i veliko opterećenje, ali napravila sam to.
Držim fige, znam da ti nije lako, i hvala ti još jednom.
kad ce to biti na televiziji?
Uh... cim spomenes, sva se smrznem!
Ne znam za emitiranje, ali snimanje je u slijedeci petak.
petak, a ne utorak?
dotad bi mozda i jedan od gostiju koje sam novinarki preporucila mogao iz toplica.
ajde joj pliz reci da se javi huaniti na telefon.
Da, u petak! Danas sam dobila meil.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Poslat cu Juaniti mobitel od urednice, pa neka ona s njom direktno sve dogovori!
nadam se da će jedan domaći infektolog, koji trenutno nije dostupan, pristati progovoriti.
ali ništa ne znam do ponedjeljka :/ .
i mislim da će Anita biti super sugovornica :) i predstavnica plemena ;) .