~~~~~~~~~~~~~~
Printable View
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
na putu su za doma :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
miškec mali :(
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~ mišu da ne boli :heart:
Evo vibri Robi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Tek sada vidim!
Robi, drži se ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da što prije prođe :heart:
Mi smo to prošli prije mjesec dana, ali na žalost sa 6 dana bolnice i žicama koje je izvadio nakon 14 dana gipsa...ostala nam je još rehabilitacija
~~~~~~~~~~~~~ :heart: ~~~~~~~~~~~~~~~
Sretno!
Ajmeeeeee, kak ste dobri :heart:
Nisam ni stigla na forum do sad niti ocekivala ovo, bas ste me ganuli :love:
Robi je dobro, eno ga, igra se cijeli dan s najboljim frendom, za bolove nije dobio nista od sinoc (a ne zali se da ga boli) i sav si je vazan. Svi koji produ blizu kuce moraju u moj rusvaj da bi vidjeli njegovu rentgen sliku na kompjuteru :roll:
Slomio je desnu ruku, obje kosti malo iznad rucnog zgloba, jer je skakao po susjedinom trampolinu unatraske i malo se preracunao pa ga je docekala trava :roll:
Interesantno je kako je kad me je nasao dok sam cavrljala kod susjede na vratima rekao da je slomio kost. Onda mi je jos poslije dok smo se vozili prvo u jednu bolnicu pa onda u drugu objasnjavao kako mu je ruka klimava jer m je pukla kost. A odvalila sam kad me je pitao, nakon sto sam mu rekla da idemo kod doktora da ozdravi njegovu ruku, "jel ima doktor drugu kost za njega?" :lol:
Plakao je na putu do prve bolnice dosta, onda smo razgovarali o tome i slozili se da je bolje da mozda ne place tako jako, nakon cega je prestao plakati. Poslije toga se zalio al u stvari nemrem vjerovati, gledajuci unazad, kak je u stvari sve to dobro podnosio. Al moram priznati da je meni isto bilo lakse zbog toga jer mi je bilo dovoljno samo pogledati njegovu podlakticu koja nije bila ravna kak bi trebala biti vec je bila ulegnuta, kao npr tanjuric za salicu.
U prvoj bolnici su nam rekli da postoji mogucnost da ce trebat na operaciju a oni tamo nisu imali mogucnosti za to pa smo otisli u drugu, di je operirao adenoid u travnju. Tam su bili super, iako smo dosta cekali nakon sto su nas primili, na rentgen pa doktora pa operaciju (dosli smo oko 8, u operacija je pocela u 11) al to je hitna i naravski ide se po hitnoci slucaja. Slagali smo plasticne case u toranj, napuhavali sterilnu rukavicu, vozali se u bolnickim kolicima, pokusali malo odspavati (al to nije islo jer ga je najmanje boljelo kad je bio u uspravnom polozaju), proucavali rentgensku sliku na kompjuteru pored sobe itd.
Prijelom nije bio strasan al dovoljno spigan da su morali kosti poravnavati (oko 20 stupnjeva) a za sto je trebao pod opcu analgeziju. Kao i prosli put, islo je sve jako njezno, stavili su mu flastere koji djeluju kao lokalna analgezija u lakat i na nadlanicu tako da kad mu uvedu kanilu (jel se tako zove?) da ga ne boli, i jos mu dali malo oralnog analgetika da se opusti. Malo se bojao ideje o "pikici" al je ocito na kraju nije ni skuzio jer prvo sto je pitao kad se probudio danas ujutro je bilo "a kad cu dobiti pikicu?".
Bila sam s njim do ulaska u salu i odmah cim je izasao. Nasli su nam krevet na djecjem odjelu, za mene su pomaknuli neke stolice pored njegovog kreveta i dovukli krevet na rasklapanje i tamo smo otcorili od ponoci do 6 ujutro.
Najteze mu je ja mislim bilo jutros cekati doktoricu da nas otpusti doma.
Sad je vec zaboravio dogadaj od sinoc i sav je vazan na ulici i na skolskom igralistu, jedino sto je poceo kopcati da nije sve bas tak bajno jer ne smije voziti bicikl niti ici na jahanje, a posebno ne skakati na trampolinu 8)
Ima obican gips kojeg ce skinuti za tjedan dana kada ga planiramo zamijeniti za onaj od staklene vune (jer ga u ovom vec cvrbi iako nije potpun) na jos dva tjedna kada bi ga navodno mogao skinuti.
Bed je sto je desna ruka tak da ce pisanje zadaca biti interesantno :P
Hvala svima na vibrama :heart:
Apri, definitivno cemo ostavit mjesta i za vase autografe :*
:heart:
Hrabri Robi. :heart:
puno :* ozdravilica hrabrom prijatelju :love:
Uvijek me iznenadi s kojom lakoćom djeca podnesu ono na što bi mi ispalili. Milion poljubaca hrabrom Robiju!!!!
A. je slomio ruku kad je skakao po krevetu (bez da je pao s njega). Sreca pa im to s lakocom zarasta.
:* za hrabrog dečka
Super da je sve dobro prošlo! :D :*
Hrabrica! :heart:
:* za robija!
hoćemo i mi imati prilike potpisati se na gips?
Ma krasni ste :heart: Sigurno zato danas cijeli dan nije ni beknuo da ga ista boli (niti sam mu davala ista protiv bolova) - vase puse i vbre ocito djeluju :D
mamaja, nisam ih mislila vodit sa mnom, jel ima di bi mogli recimo s bakom landrat cijeli dan i uzivat ako bi slucajno htjeli?
Uh, dobro je on to sve izdržao. Hrabri, Robi!
Vibramo da kost brzo zacijeli!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mogu si zamisliti sve što si napisala.
Neka rucica brzo zaraste.
Drzite se!!!
Ja dan danas pamtim kako sam slomila ruku i nosila gips. Zanimljivo mi je što mi je to sve ostalo u nekom pozitivnom sjećanju, baš mi je to sve bilo fora. Bol i suze ne pamtim.
Robi, drži se!
:D Bravo za Robija?
A kakav je to gips od staklene vune? :oops:
~~~~~~~~ ~~~~~~~ ~~~~~~~~ ~~~~~~~~ ~~~~~~~ ~~~~~~~~ ~~~~~~~ ~~~~~~~~ ~~~~~~~~ ~~~~~~~ :heart:
:* :heart:
Robju veeeeelika pusa :*
Bas takav, od staklene vune :D (moj stari, kad je davne 95'te slomio ruku dok smo landrali po Americi, si je odabrao ljubicastog :D). Dobro, znaci nije gips jer gips je kao materijal jedno a staklena vuna drugo, al sluzi u istu svrhu :)Citiraj:
Vrijeska prvotno napisa
Problem je taj sto ne mogu stavit ovaj od staklene vune kada je ruka natecena pa stave obicni, od gipsa, a tek kasnije kad otecenost splasne mogu (ali ne moraju) staviti ovaj od staklene vune. Prednost staklene vune je to sto koza moze disati pa nema onog uzasnog osjecaja svrbezi kojeg dobijes kod gipsa pa ides radit gluposti kao sto je uguravanje komada zice i sl. is pod gipsa da bi se pocohao :P
Moramo na pregled tjedan dana nakon prvog stavljanja gipsa, tada ce ga zamijenit i nadam se da ce ga moci zamijenit ovim od staklene vune jer ce nakon toga morati ga nositi jos tri tjedna.
ma super!!!! :D :D :heart: :heart:
~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~
Pšenične klice su odlične za zarastanje kostiju.
I nabavi štrikaću iglu za češkanje kad ga počne svrbiti.