-
Novost je da smo se pomalo oformile.
Sad nas je u klapi 4 podupirućih Roda koje planiraju u 10.mjesecu održati TD.
Za sad se dogovaramo i oko ostalih aktivnosti.
Za sve vas koje se želite uključiti, prva stvar bi bila učlanjivanje u RODU, godišnja članarina je 100kn, no ako ne možete, a želite ipak sudjelovati u akcijama, nema problema.
No, ako bi htjele sudjelovati i u organizaciji, to je onda uvjet.
Ako imate kakvo pitanje, info na PP ili ovdje.
Dubrovačko jato će nadamo se brzo poletjeti u nove akcije :D
-
-
Citiraj:
isvetica prvotno napisa
Pelješac ovdje. Može?
Uvijek :love:
-
koa sto sam napisla...ja bi za sad samo nesluzbeno sudjelovala...za uclanjenje cu se jos malo strpit...
ako moze...
:mrgreen:
-
Bas sam ponosna na vas. Dubrovkinja u Zagrebu.
-
lines :*
Obaviještavam sve mame i tate da će se Tjedan dojenja u našem gradu održati 3.10 (subota) u vremenu od 10,30 do 12 sati ispred Sponze.
Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti.
Pozivamo vas da posjetite naš štand i informirate se o dojenju, platnenim pelenama ili da jednostavno vidite što smo pripremili.
:*
-
Kroz ovaj ili sljedeći mjesec bit će organizirana radionica o platnenim pelenama.
Obavijest ovdje i u medijima.
-
MOLIM VAS.... :heart: ...ima li ikakve šanse za pregled AS na području Dubrovnika????
-
abojenko, trenutno ne, iz objektivnih razloga.
Nastojat ćemo čim okolnosti budu omogućavale educirati se za pregled AS-a i onda same organizirati pregleda, no doista sad ne znam kad će to biti.
Nadam se čim prije.
-
uzasno mi je zao sto nisam na vrijeme vidjela obavijest za tjedan dojenja...ovih mjesec dana nikako ne stizem na net,al sam sam sva sretna pohitala da vidim oce li se odrazat i ovdje nakon sto je bilo u zg,cijelo vrijeme sam racunala da je to u 10om mj ko sto je bilo receno,al sad sam se skroz rastuzila.bas mi je zao sto nisam prisustvovala :heart:
al radionicu nesmijem nikako propustiti! :D
ako treba neka pomoc oko toga javljam se dobrovoljno,naravno
imamo vec cijelu godina iskustva u platnenopelenasenju,so...ako trebate ruku viska.... :love:
-
Drage žene, dođite pogledati dokumentarac Sloboda poroda čije će se projekcija održati u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo,
pokraj Mikrobiološkog labaratorija, a preko puta Hitne pomoći, u Dubrovniku u četvrtak 20. rujna u 16 sati. Tako je i Dubrovnik,
zajedno s dvanaest hrvatskih te mnoštvom gradova u 50-ak država širom svijeta, domaćin početka velike kampanje za prava žena na
slobodu poroda. Film „Sloboda porodu“ progovara o kršenju temeljnih ljudskih prava tijekom toga osobitoga i važnoga trenutka.
O dokumentarcu:
U šezdesetminutnom dokumentarcu vodeći svjetski stručnjaci zajedno s međunarodnim odvjetnicima za ljudska prava pozivaju
na kampanju koja zahtijeva radikalne promjene u ophođenju spram rodilja. Hermine Hayes-Klein, američka odvjetnica i organizatorica
nedavno održane konferencije o porodu („Human Rights in Childbirth“) ističe: “Način na koji se odvija porod u velikom broju
zemalja je izuzetno problematičan. Milijuni trudnica podvrgnute su nepotrebnim farmaceutskim i kirurškim intervencijama
za koje i liječnici priznaju da se čine iz financijskih razloga ili zbog osobnog komoditeta. Žene širom svijeta počinju shvaćati
da porod ne mora i ne smije biti takav. Omalovažavanje i zlostavljanje nisu neizbježna cijena sigurnosti.”
-
Došao je dan projekcije.
Dođi te i pogledajte film "Sloboda porodu"!:-D