Pia :heart:
Printable View
Pia :heart:
Spooky, fotka je prekrasna!!!! :love:
Sanja, poljubi mi malu popišanku!!!! I ne se srdit i okretat očima!!!! :)
Brunda, da li mali genijalac kuži "stvar" sa mamom?? :mrgreen:
W_M, što je sa Isom? Ide na predstavu ili ne? Kako sa njegovom prehladom? :)
jucer je spavao tri ture po 2 sata :shock: u toku dana, nije ni kahnuo.Dooobro se preznojio,popio je dosta caja od sljeza i soka od narandze i nekako mi se poptuno oporavio.Citiraj:
mamma san prvotno napisa
(Cak mu je i nosic prestao da curi)
Ipak smo jutros navratili do pedijatra i tamo smo dobili potvrdjeno da su pluca, grlo i nosic mirni, a jucerasnji bris je super. :D
Medjutim, cim izadje na onu jutarnju hladnocu pocne kasljucat i kaslje do ulaska u auto, a u autu odmah prestane. :/ Mislim da cemo morat salic pocet stavljat na usta.
Uglavnom, kad smo stigli u vrtic, svi su bili presretni, a pogotovo moj mali mis, nije se ni okrenuo za nama
:moja se pjipjemat :love:
eto,i ja se mojam pjipjemat na potok suza :roll:
mislim da mu time nećeš puno pomoći, možda čak i gore sa šalom preko usta...negdje sam pročitala da to nikada nije dobro raditi pa ja ne pokrivam usta ni kada je -20 vani...Citiraj:
white_musk prvotno napisa
tnx pia :*Citiraj:
spooky prvotno napisa
dobro je znati.
sad kad malo bolje razmislim, nije to ni loše što on kašjuca kad izađe na hladan zrak,JER(po mom nekom medicinskom načinu razmišljanja:)on kašljucanjem "koči"nagli nalet vazduha ,te vazduh mora u "etapama" ulaziti u organizam ,a ne u velikim količinama. :/
uglavnom,nosim apart i možda čak i popodne vam ovdje pejstam fotkice sa pjijedbe :D
lapsus :oops:
tnx spooky
Super za Isu.
Tek sam sada skužila da i on spada u ZPD.
Pa di si ti ženo do sada?
Nama, od jučer, nos curi u potocima. :(
Nema temperaturu, pa se nadam da je obična prehlada.
pa i ja se pitam gdje sam bila do sad :oops:Citiraj:
pcelica prvotno napisa
što se tiče nosića, najbolje je definitivno:
1.nakapati čaj od sljeza
2.staviti pored glavice(jastuka) narezanu glavicu luka (dok mišić spava)
3.isključiti opciju da se radi o alergijskom rinitisu(nosić se otvori poslije jedne čaše mlijeka :) )
ljubim nosić, da što prije ozdravi :heart:
Ma kuži. Koliko god smo odlučili da mu ništa nećemo govoriti dok dr. ne potvrdi da je sve u redu, on kao da ima prislušni uređaj negdje. Sve je polovio i već razglasio gdje god je stigao da mama ima točkicu u trbuhu koja će narasti u bebicu. Ta točkica je još od zadnji put jer sam mu tako objasnila spontani. Kao, bila je samo točkica za koju se svi nadamo da će narasti u bebicu, ali ne narastu uvijek sve točkice :/Citiraj:
mamma san prvotno napisa
A sada me pazi kao oko u glavi. Kad sam prokrvarila došla sam u sobu i zapalila cigaretu od užasa :oops:
odmah je skočio i rekao: Mama, nemoj pušiti, možda ti zato ide krv! Sada moraš jako paziti na svoju pipicu :roll:
Ali ima pravo, ponekad su djeca stvarno pametnija od nas.
puse bubancima :*
Sanja, da ti samo kažem da je Pia noćas popiškila svoj krevet pa onda i naš 2x.
Ah, mišek moj slatki, pobjeglo joj je kad je kašljala
Brunda, baš si me raznježila sa Svenčijem... :heart: To malo stvorenje je toliko puno emocija, razumijevanja, nesebičnosti, dragosti da ti se srce odmah ispuni toplinom!!!! Pa on toliko želi brata i seku! :love:Citiraj:
Brunda prvotno napisa
I da mu više nisi priređivala te stresove sa pušenjem!Mišek slatki!
Znam da je teško prestati pušiti (govori ti bivši okorjeli pušač, koji je prestao pušiti sa prvim naznakama trudnoće - a pomoglo mi je i to da sam si "dozvolila" na poslu puš pauzu ali sa jednom štiglić cigaretom s tim da nisam smjela uvlačiti dim :roll: . Brzo mi je dosadilo...i od kad sam otišla na porodiljni, doduše svega 3 tjedan prije poroda, više nikad nisam zapalila cigaretu.). Probaj...i od sveg srca :love:
W_M nemrem dočekat slikice!!! :)
Spooky, pusa ozdravilica Pii. :*
ja sam ljudi pod tremom,koja se može uhvatit u zraku, a MM je sad sat i pol prije priredbe otišao da brzinski kupi hlače :evil:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
evo me hoću da plačem, iako je prodavnica 5 min, autom od naše kuće ... :cry:
apaurin...samo jedan ..malecki.... :mrgreen:Citiraj:
kontala sam, ali neću
Nek me ponese i odnese taj topli talas pred kojeg želim stati bez ikakvog štita :love:
eh onda za taj topli val ~~~~~~~~~~~~~ :heart:
e zato, baš zato ja tebe tako puno volim :love:
:love:Citiraj:
koje veselo društvo na ovom našem topicu :D .
mislim, bilo je i prije, ali sad je još veselije...
otkako sam odlučila ne promijeniti posao jer mi je tu hladovina i to mi do daljnjega paše, ista ta hladovina polako nestaje i više ne stignem niti virnuti na forum, a kamoli pisati.
:heart: jedva čekam izvještaj i fotke.Citiraj:
brunda, tvoj veliki dečko je jedno predivno stvorenje i mamma san ima pravo kad kaže da mu ne smiješ više priređivati takve stresove. sunce pametno :heart:
i mi se trenutno pridružujemo popišancima u ovom društvu. od prije par dana stalno joj bježi, a noćas se popiškila u krevet što je ukupno drugi ili treći put do sada. pripisujem to vrtićkom stilu života koji je toliko uzbudljiv da ne stigne misliti na tutu, ali je i toliko umorna da se valjda zbog toga nije noćas uspjela probuditi.
ljepotici niki pusa da šmrkavica brzo prođe :love: i veliko hura :D za adaptiranog šarmera fabija.
biserni andrej je već plav od naših pusa, al' evo mu još jedna :love:
Nika, evo velike puse ozdravilice da nosić bude suh!
white_mask, čekamo izvještaj i slike. Sigurno će biti puno zgodnih priča malog pametnog zepedeića.
Brunda, Sven me (po ne znam koji put) totalno raznježio. Micek mali.
Naše vijesti: Fiona je danas uredno spavala bez pelene u vrtiću i ništa joj nije pobjeglo, cijeli dan je u istim gaćicama. Stavili smo ju i na kućno spavanje samo u piđamici i objasnili joj da uopće nema veze ako se popiški, da je to normalno, da se svakom može dogoditi i da ne brine.
Započeli smo s Florinom dohranom. Oko podneva nije htjela ni probati, tj. uspjela sam joj dati jednu žlicu, da bi sve samo jezičkom gurnula van iz usta, a onda je odlučno zatvorila ustašca, stisnula usnice i nije se dala nagovoriti na još.
Probali smo i prije spavanja, s tim da sam Fioni objasnila da će mi pomoći hraniti bebu. I tako, nagovaram ja Floru da otvori usta, ona neće, ali se stisnutih usnica smije, a Fiona sjedne kraj nje, počne ju tapšati po glavi i govoriti joj: "Beba, to je kašica od jabuke, to moraš papati. To je jako fino. Moraš papati voće, voće je jako zdravo. Beba, od voća ćeš biti vejika. Beba, jabuka ti je supej." :heart: :lol:
Ne mogu odoljeti, sad ću to copy-pasteati i na Bisere.
Fiona 8) , možda uspije nagovoriti Floru da otvori ustašca...Sanja probaj joj s prstom dati, možda otvori usta....ustvari, nikamo se ne žurite. Evo moja Dora još uvijek jede samo 1 obrok ( od ponuđenih 3 ) i to ako je dobre volje...
Danas je konačno petak....Pia još uvijek voli ići u vrtić, ali je skroz izgubljena kada dođe doma. Ne zna s čim bi se prije igrala. Htjela bi se maziti pa gledati crtić, spuštati na toboganu i još mnogo mnogo toga. Ako slučajno nešto nije istog trena, odmah suze i vriska.
Dora je ovih dana pokupila toliko šamara da više niti ne brojim. Objasnim piji da se to ne radi i da to boli, ali ona kao mali vražičak , sve ponovi čim okrenem leđa....
Eto, u vrtiću je sve super, ali je doma zato kaos. Ma bude to prošlo...
Ima još jedna stvar koja mi je malo komplicirana, a to je dolazak iz vrtića. Od vrtića do kuće imam 5 minuta kada sam sama, a kada idem s Piom oko 15 minuta. Problem je u tome što se ona onda hoće nositi, a ja manevriram s kolicima u jednoj ruci i nosim Piu koja ima ravno 13,5 kg...
Danas će možda padati i kiša pa će Dora biti u marami, a Piji ću uzeti kišobran. Sve se bojim da će biti ludnica do naše kuće...
Javljam da je prvo spavanje bez pelene prošlo uspješno! :D Probudili smo je oko pola dva za kahlicu i htjeli još jednom oko pet, ali smo zaspali. Ustali smo nešto prije osam i tada je piškila na kahlicu. U gaćice joj nije pobjegla nijedna jedina kapljica. Joj, kako sam sretna! Znam da će vjerojatno biti nezgoda i da je to tek početak, ali veselim se, jer je dobar.
Spooky, ne žurim s Florinom dohranom, odlučila sam ju još par dana vratiti na cicu, pa onda krenuti iznova. Imamo vremena.
Posve te razumijem s tim da sve hoće odjednom i da je frka-panika ako ne dobije unutar iste sekunde. Mislim da je to reakcija na vrtić, ali proći će za koji tjedan. Znam da ti to sad izgleda kao vječnost, ali vjeruj mi da će biti brzo i da ćeš se toga jedva sjećati... do iduće prilike. :mrgreen:
Hm, što se tiče odlazaka kući, da probaš možda sljedeće: Doru u maramu, a Piu u kolica? Imaš zaštitu za kišu? To bi mogla biti dobra taktika - uvjeriš ju da će malo čuvati bebi kolica ;) i da ćete kolicima brže stići kući na igranje, a kockice i tobogan ju jedva čekaju...
U svakom slučaju ljubni obje predivne curke. :*
to s nehodanjem je valjda neka nova fora.
andrej se voli nositi i nije mu teško objasniti da sad ne može hodati iz ovog ili onog razloga, ali zadnjih dana je pretjerao...
jučer sam ga sat vremena vukla u marami iako sam mu par puta probala objasniti da mi je težak i da, ako neće hodati, ne možemo u škrinjicu i u park i blabla. ma kaki... pita ga prodavačica u nami: a zakaj ti ne hodaš?? a on kulerski: mene mama nosi. :roll:
prekjučer ga je baka teglila iz igraonice, jednom ga spusti a on: ne možeš me tu spustiti, tu idu auti. ona ga još malo nosi, spusti i objasni da sad više stvarno ne može. a on: digni me, biće brže. :shock:
jučer sam mu održala ljutito predavanje na tu temu pa se nadam nekakvom rezultatu (inače me nikakva joga neće spasiti).
Pridružujem se klubu težakinja!!! :/
Lovro obožava nošenje...i stvarno me uništava s time...bez obzira na razumne razloge (težak je, zmazan je i ostalo), najviše pale komadi koji nam dolaze u susret: "Lovro, vidi komad ti dolazi..daj brzo idemo dolje i hodat..pa ne bu valjda mislila da si još uvijek bebač!!" :mrgreen:
Bed je kad nema nikog na vidiku...onda ponekad upali skretanje pažnje na nekaj, pa u tijeku razgovora spuštanje i nastavljanje hodanja...nekad pali a nekad štanga... :roll:
I najbolji razlog za nenošenje je izlazak sa bajkom (trokolica). Brz je ko špriher i obožava se voziti...a tek kak uživa mama!!! :mrgreen:
Supatnice... Fiona ima 15,5 kg u kućnom izdanju, a koliko s cipelama i kaputom, ne želim ni zamišljati. :aparatic:
pa da, mene spašava što andrej bez zimske opreme ima 12kg. s druge strane, ja imam 47. :/
he, he , ajvica , kažeš 47 kg :mrgreen: ja sam imala kilu više kada sam se udavala ( prije 6g. )Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
SUBOTAAAA, predivan dan , a ja u poslu preko grla...grlo boli, u ušima mi pišti, nos curi.....auuu
Ipak, ja sam dobre volje...
:D
i mi smo u fazi -natjerajmamuposvakucjenudatenosi- :roll:
što se tiče vrtićkih fotkica, u pripremi su(nešto sa aparatom nije ok) :/
a što se tiče plača,najviše sam plakala što sma zakasnila na tri tačke.
Ljudi, bila sam neutješna :cry:
Ali, desilo se i nešto smješno(roditelji su se pobacali od smjeha):
kad smo Emir i ja ušli u salu(Isa je upravo recitovao) Isa nas je skužio i rekao:
"hvala svima, ali po mene du došli mama i babo, ja sad mojam kući.hvala , hvala puno" i potrčao je prema nama, pa smo ga vraćali :lol:
wm, dijete ti je le-gen-dar-no, predivan je :heart:Citiraj:
a što se tiče nošenja, kod nas ta faza srećom prolazi, sve više hoda samostalno, ili držeći me za ruku :)
na proljeća, pa sve do odlaska na godišnji nosikanje je bilo konstantno, uništio me s obzirom da mi stanujemo na brdu - uzbrdo, nizbrdo nosikanje me stanjilo ko turbo fitness, bila sam mršava ko štapić, i stalno umorna :/
al od kad ga ne nosim toliko, i od kad sam počela malo više jesti, na svoju sreću sam dobila 4 kilice /da, ja sam jedna od frikuša koja je sretna kad se zdeblja :mrgreen:/
wm, potpis ti je genijalan ;)
tnx :*Citiraj:
anek prvotno napisa
drage moje ZPD-ićke,
noć vještica nam se opasno bliži; tj. haloween night je kao i svake godine 31.10., a to ove godine pada u utorak.
znam da je to dan u tjednu, da dječica idu u vrtić, da roditelji rade, ali mi vas pozivamo na haloween party za naše drage vještice i čarobnjake upravo na taj dan - recimo između 18 i 20 h; na malo druženje gdje vas očekuju straašni kolačići, čarobni sokići, svijetleće bundeve i još neka mala iznenađenja.
mala čudovišta :mrgreen: dovedite prigodno maskirana, i to je to :D
vid se već tjednima veseli bundevama i maskiranju u zelenog vještca, jako voli te "strašne" stvari i stalno govori kako se on ničeg ne boji ;)
dakle, javite mi na pp tko dolazi, svi ste pozvani i anek-adams femili vas očekuje !!! :love:
anek family, na nas svakako računajte. jel' dijete mora biti zamaskirano u nešto strašno ili u bilo šta?
u moje vrijeme toga nije bilo pa ne zamjeri na glupastom pitanju :P
danas je lada ljosnula u kadi i to onak pošteno. ulovila sam je pod vodom, ali nije se usudila zucnuti jer sam joj prije toga x puta lijepo rekla da sjedne jer će pasti. one gumene podloge se boji ko' vraga tako da to ne korisitmo.
sjećate se onih naših susjeda koji su prijetili policijom kad je lada s frendicom plesala punih 5 minuta? e danas su nam opet poslali murjake. razlog: dijete hoda u cipelama po stanu u nedjelju ujutro u 9 sati :x
murjaci su kolutali očima na naše susjede, bili kod njih u stanu i gle čuda-stvarno se čuje kad dijete hoda. oni jadni moraju izaći na očevid, al' su bili ljuti kaj im ne mogu naplatiti bespotrebno gubljenje vremena.
slijedeći vikend možda ispečem kolače jer već znam da ćemo opet imati goste u plavom, a sad se već dobro poznamo jer malo-malo i eto njih k nama. čudesnih ljudi ima, zar ne?
Evo i nas malo! Jako smo tužni jer je Anu "ostavio" njen dečko, jedan 12.godišnjak (sin od frendova)...kad god bi se vidjeli uvijek se bavio njome, vodao ju okolo, igrao se...a danas na jednom roditeljskom rođendanu sjeo je za komp i uopće ju nije doživljavao. Stalno ga je dozivala, mazila, na koncu je viknula: Ali, ja sam tvoja zaručnica!!! (dijete mi previše čita :lol: )
I dalje pati za družnjem sa (puno) starijima, koji ju naravno ne šljive ni pol % :roll:
Anek, lijepo se provedite na Haloweenu i prilijepite slikice! Nažalost utorkom radim popodne, a još taj utorak u pola 7 imam i priredbu s djecom u školi. (A. inače još uvijek umire od straha od maskiranih ljudi, evo danas se jedan malac kod prijatelja igrao viteza - navukao "oklop" s vizirom, mač i štit - dijete mi se skroz ušokiralo!)
Pinocchio, nemam riječi za susjeda :shock: !
Kako je policija u vašem kvartu savjesna! Moj je susjed (kuća do) svojedobno bar 2 puta tjedno (ne vikendom!) od ponoći do 4 ujutro divljački uz otvorene prozore "navijao" Thompsona, cijela se ulica tresla...uredno sam nazivala policijsku stanicu (udaljenu 200m) i gotovo svaki put bi me dežurni pitao: A vi, gospođo, ne volite Thompsona?" Intervenirali su svaki 20. put.
Inače, i mi smo svojedobno bili u klubu "nositelja", ali dijete se istreniralo...zna da mene ne može žicati jer uvijek vučem ruksak i bar jednu vrećicu, a ni leđa mi nisu u nekoj formi. Sad je prava dugoprugašica, treba samo stalno održavati zanimljivu konverzaciju i dok razglabamo o stvarima mimo kojih prolazimo, može hodati doslovno satima.
:* svima!
Mi smo u komi od petka.
Umro je svekar, rak ga je uništio u zadnja dva tjedna i sve se brzo i ružno izdogađalo. Muž i ja se bavimo tehnikalijama oko sahrane, plačemo i proklinjemo život malo pomalo, Fabija od petka paze drugi baka i deda, doma spava al je danju kod njih.
Sad kaže da je deda otišao na nebo i nije mu ništa jasno.
Pogreb je u utorak, Fabi neće ići, ostavit ću ga u vrtiću pa će ga moji dovesti poslijepodne na karmine nakon mise.
Prije tri mjeseca je umro moj deda, polako je shvatio da ga više nema, idemo svake nedjelje na grob pa zna di je stari deda.
Sad opet sve iznova...
Uh, Sunce, žao mi je! :(
sunce :love:
pinocchio, pa nemrem vjerovati da su zvali policiju. počnite trenirati step, svi troje!
anek, ne znam kako ćemo uskladiti veliku želju za tulumarenjem i kasni termin. možda, ako zvijezde budu naklonjene...
Sunce, žao mi je! :cry:
Pinnochio, ne mrem bilivati kakvu bagru imate ispod sebe!!! Poklonite im čepiće za uši za Božić ili besplatni primjerak Oglasnika pa neka prodaju stan!! :mrgreen:
W_M, malac je genijalac!!! I fanatastičan ti je potpis! :love:
Aneki, dolazimo. Vrijeme nam je po mjeri. Samo moram nešto učiniti da mi se Lovro ne isprepada... :roll: i pokušati ćemo se maskirati. :mrgreen:
PS
Počele su zaključno rečenice...leži prekojučer pored mene u krevetu i govori: "Sada ćeš popiti malo sokića iz maminih cikica i onda ćeš napuniti bušicu!!" :love:
Sunce :* ...
Pia me neki dan draga po kosi i gleda točno u oči, a onda stane i nježno kaže: "Lijepa je moja mama" :heart:
Današnji formalno prvi dan u vrtiću prošao je katastrofalno! :(
Krava od tete i konj od MM-a! :evil: Uz sve što MM ZNA o privikavanju i sl..., došla teta i otela mu Lovru iz ruku...ne moram pričat dalje... :cry:
Trenutno sam totalno posvađana sa MM.