Uspjela saaaaaaaaaaam :D lako je....
Ali miš baš nije zadovoljan, kao kad mi je na prsima :ups:
Printable View
Uspjela saaaaaaaaaaam :D lako je....
Ali miš baš nije zadovoljan, kao kad mi je na prsima :ups:
Da skužila sam da treba još malo nategnut maramu i ne trebam tako puno zarolati krakove (bilo me frka ispočetka dane bude prelabavo). Kad se jako zarolaju pa su takvi i preko ramena (ima na :D slici 3) onda malo žulja.Citiraj:
Nika prvotno napisa
Čekamo Nikine fotke :D a mogla bi svezati obojicu jednog naprijed jednog otraga :heart:
Oprostite na tolikim smajlićima, upće ne kužim kak mi je to uspjelo..
gledamo upravo mm i ja fotke pa kaže mm: "aha, dvostruka funkcija; push up i nosiljka" (push up misleći na čvor svezan ispod cica :lol: )
Ponovit ću pitanje i ovdje, da ne otvaram novi topic (u vezi nošenja bebe sprijeda):
1. Smiju li ruke biti vani?
2. Kako spriječiti da žvače tkaninu? (to se desi ako su mu ruke unutra, taman mu tkanina fino dođe do usta, a on prione na posao :) ).
Napominjem da on skroz stabilno drži glavicu, tako da je stabilan i kad su mu ruke vani, ali ne znam je li to loše za kralježnicu.
1. kako misliš vani? tako da mu marama prolazi ispod pazuha, pa su ruke i ramena slobodni? ja sam to radila tek kad je andrej stabilno sjedio.
2. nikako. :roll: taj dio marame ionako ne dospije na pod, često je peri i čekaj da prođe...
Mi nemamo maramu, nego ovo:
http://www.naturalchild.co.uk/ShopHo...tml&lang=en-gb
ali me zanimalo jer vidim da je položaj prilično sličan, a muči me to žvakanje tkanine, za 5 minuta bude mu sve oko lica mokro, baš jako slini. Strah me kad izađemo van, a hladno je, kako će koža reagirati na vlažnu tkaninu.
aj, ovo je baš zgodno!
ne znam, da probaš podmetnuti tetra pelenu?
uspio sam, doduše iz trećeg pokušaja
baš smo lijepo prošetali gradom dok nas kiša nije potjerala
thnx tiwi i nika
Cure od koje starosti se beba može nositi na leđima? Jel ima kakvih ograničenja?
fidji, nisam sigurna.
sigurno ima veze jel puzi, sjedi.. tim jos ni jedno al se sam stavi u onaj polusjedeci polozaj, i digne se u sjedeci al samo kad se drzi zza nesto pa tak onda i moze sjediti.
U hoppediz knjiizici taj vez uvjetuju sa samostalnim cvrstim drzanjem glavice!
Ako mi obećate da se nećete smijati mojoj magenta piđami i špeku koji je provirio, slobodno se naluknite na ovaj link da vidite kako smo se zavezali u "mali Buda" položaj:
http://public.fotki.com/Tristana/kaleb/jesen/buda.html
Danas ćemo probati leđa, iako sumnjam da je izvedivo radi kose.
Tiwi, fotke su predivne, kako guštaaaaa... :heart:
tražila sam priliku da prokomentiram avatar i dobila cijelu sliku! ajmeeee... :heart:
:love:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Imaš cijeli novi album (Jesen) s 43 slike, pa ako ti se da...
he, he, Luna pronašla si način kako ipak pokazato svojeg :saint: onako usputCitiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
zaboravih napisat da je preeeeedivan :heart:
:mrgreen: Glupo mi je svaka 2 mjeseca uzurpirati podforum Predstavljanje.Citiraj:
spooky prvotno napisa
K. se budi, nakon klope i igre ću ga probati uleđiti, pa javim rezultate.
Ajde daj pofotkaj da vidim kako je tebi uspjelo...ja na žalost ne mogu isprobavati jer mi je Dora bolesna i u temperaturi.... :cry:
Netko me pitao imam li link za vezanje na leđima. Evo, ovdje su mislim jasne upute, iako ih ima i na drugim mjestima :)
http://ellaroo.com/wearing-instructions.html
Kad se stranica otvori, prvi link ispod natpisa WRAP (piše: EllaRoo Wrap Printable Instructions (4 page PDF, 935 KB))
Kupila maramu! Za početak jednu :D
Očekujte hrpetinu mojih pitanja, uskoro. :?
Nika, hvala na ideji, baš jučer očajavam jer Nera ugl. izgleda kao da će ispasti iz marame, probati ću danas.
Imam tvoj DVD (nije original), da ga prepržim pa ti pošaljem?
Tiwi, super ste (frizura - moja omiljena)!
saška, ne treba thx.
imam izvore puno blize :)
stavim mozda danas link na nase upute za nosenje.
:D super se sve vidi!
I tak ste :love:
Nika :heart:
luna, a tvoje slikice!?
Iskusne, pomoć!!!!!!!!! :cry:
Dobila sam Kamarisovu maramu, srednju (imam 1.68m i 65kg) i imam veliki problem s vezanjem. Kako je marama dosta debela, prekratka mi je za dobro vezanje. Probala sam s križnim nošenjem (uopće nisam uspjela zavezati) i duplim križnim nošenjem (jedva sam zavezala i imala sam osjećaj da sam Idu previše stisla pa sam ju odmah i odvezala). Ida ima tek tri mjeseca pa pretpostavljam da ju smijem nositi samo u ta dva položaja (zipku nisam ni probala). Sad doma :cry: , šećemo se u kolicima i držim fige da ne počne plakati jer je nemoguće nositi ju i gurati kolica.
Nika prekrasne su slike :heart:
ona zadnja mi je mrak
enela, ovdje imas linkove o nacinu vezanja http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=23722.
koje duzine ti je marama?
Nika, 4.60 m. Znam, sve sam te linkove već pootvarala mali milijun puta. Kad uspijem stegnuti maramu tak da imam dovoljno za zavezati imam osjećaj da Ida neće moći disati :? Gledam sve te sličice i na svima se višak marame klati ko konjski rep, a meni "višak" izgleda ko zečji rep :) Sve se pitam da nije to zbog mojih G košarica ;)
Ja isto imam 4,60 onu staru crvenu Kamarisovu i u nju mi super fino stane medo od cca 9 kg :mrgreen: I da, istina da ne ostane duuugački višak (nego zeko repić) ali meni je to super, lkaj će ti još to da se okolo klati? Moraš samo malo ispraksat, ili da ti netko pokaže uživo.Citiraj:
enela prvotno napisa
I opet moj naklon Ivček !!
Ona je meni pokazala jednom, nakon toa sam kupila maramu i od tada se nosimo :love: I da - ja sam par cm niža od tebe.
Enela evo još nekaj za tebe..
Mučilo me to kaj sam ja malo niža od tebe pa da nije ipak marama prekratka, a onda skužim da je MM oko 1,80 (ne znam točno :oops: kolko iznad) a i njega zavežem u dupli križni. Vidi ovdje
Možda ti se marama zgužva. Vidjela sam da cure često imaju malo zafrknute marame, ali koliko znam one bi uvijek trebale biti uredno poravnate (ne zbog urednosti nego sigurnosti bebe) tako da kad ju slažeš paziš da se ne preklapaju dijelovi isl. Ne znam jesam li dobro objasnila.
Ma ak nećeš uspjeti, bumo i to probali pofotkat :)
Tiwi, hvala na savjetima. Sutra dolazi MD doma pa ćemo opet isprobavati, možda nam nekaj i uspije... Inače, nije da mi treba dugi "rep", nego je malo teže čvrsto zavezati kad su krajevi kratki. Javim kak je (ne)uspjelo :) Ako ništa drugo, zaprašit ćemo nas dvije u zg na tečaj kad bude.
BTW, slatki su ti tvoji muškići ;)
Cure, jel se ne bojite da će vam beba ispasti prilikom stavljanja na leđa, prije nego provučete krakove ispod guze? Mene koči neki strah...
I, Nika, ova zadnja fotka je pre-genijalna. Jel ih stvarno možeš tako obadva nositi, ili je to samo za slikanje?
Nika, to na slikama ste ti i tvoj limač? Tko god da je krasni ste oboje. A ako si to ti, bar ću te znati prepoznati na koncertu ;) !
cure, jel zna neka koji je ovo vez i kako da to napravim?
http://public.fotki.com/Sun9000/vez/kojivez!!.html
djeluje mi totalno udobno, baš bih to isprobala :)
ana, je to smo mi :)
nina, nema sanse da ih dugo tak nosi, malo su mi preteski :mrgreen:
sun, ne kuzim bas taj vez, al mi izgleda ne bas udobno :/ ovaj dio koji je spusten na ramenima, to mi zna smetati ak ne povucem gore, preko ramena.
sun, ja bih rekla da je to isto kao što je nika pokazala, samo se kraci ne križaju na prsima nego se svežu iznad sisa i dalje se sve isto nastavi, dakle provuče i prekriži ispod guze i veže naprijed
valjda ćeš skužiti što je pjesnik...
Iskusne, je l´ ovak nekak?
http://public.fotki.com/enelaida/marama/marama1.html
Inače, pedijatrica mi je rekla da čvrsto drži glavu i da joj više ne moram pridržavati. Mogu li ju onda strpati u jednostavno križno vezanje?
Enela imamo iste marame :)
Mi smo isto friške u nošenju u marami i nosim isto samo na način koji je Enela poslikala, postoji šansa da mi neko prži DVD sa uputama, pleeease?