Re: Malo razmišljam o dojenju
"Sad uskoro, treba roditi i treća i to carskim. Pretpostavljam da će i njen maleni završiti na bočici
Jako sam žalosna jer one tako lako odustaju jer nisu upućene, a znam da nisu jedine[/quote]" Kaja
Evo Kajo, kasno se javljam na ovu temu, ali dobro. Ja sam ta treća i ipak bez problema dojim pored teškog poroda carskim rezom . Nikada mi nije palo na pamet da odustanem, a sada s Domagojevih 4 mjeseca još uvijek samo dojim. Nekada jesam nesigurna u nekim stvarima, ali neupućena nisam. a ostalima suditi neću jer u njihovoj koži nisam bila. Neke stvari sam tek sada pročitala. Hvala ti što si me za neke stranice uputila, ali ipak malo vjere nije na odmet. Ovo je pozitivna kritika i ostalim mama. Ja sam da se pomogne budućim roditeljima tako da im se kaže gdje što mogu pročitati, ispriča nešto iz iskustva, ali ipak ih ne bih grdila nakon što odustanu od dojenja jer zapravo mi ne znamo točno njihove razloge. Meni je samo jedna poznanica rekla da nije htjela dojiti jer joj se ne da i da joj je lakše dati bočicu. To je njena, a ne moja stvar. A neke su prijateljice ipak imale i dodatnih svojih problema koji su vjerojatno utjecali na odustajanje od dojenja. Vjerujem da postoji vrlo mali postotak onih koji imaju tjelesne zaprijeke za nastavak dojenje. Moja majka je imala i mučila se sa mnom tri mjeseca. Nakon toga je uvela uz dojenje i bočicu tada sam manje plakala. Inače pazila je na prehranu, nije pušila tada, ali je imala strašne muke na porodu koje ne želim opsivati i posljedice za cijeli život. Ja joj ne zamjeram. Divim joj se što je izdržala gledati me tri mjeseca kako stalno plačem. Ali ja evo, ipak nemam problema s dojenjem.