Mi bi tako rado poslali Djedici pismo,ali neznamo se snaći na onoj francuskoj stranici jerbo neznamo beknuti francuski ni riječ!!
Molimo dobre duše ako imaju volje i vremena da nam objasne proceduru!!
Hvala!!!! :love:
Printable View
Mi bi tako rado poslali Djedici pismo,ali neznamo se snaći na onoj francuskoj stranici jerbo neznamo beknuti francuski ni riječ!!
Molimo dobre duše ako imaju volje i vremena da nam objasne proceduru!!
Hvala!!!! :love:
Odi na http://www.systranet.com/systran/net (mislim da se moraš registrirati, ali besplatno je), odaberi opciju prijevoda s francuskog na engleski (ili neki drugi jezik koji razumiješ) i prevedi si dio po dio (naravno da će prijevod biti neprecizan i polusmiješan, ali skužit ćeš o čemu se radi). Na taj sam se način i ja snašla. Ni ja ne znam nimalo francuskog.Citiraj:
mamatanja prvotno napisa
Eto, ja mislim da smo uspjeli poslati svaki po jedno pismo!!
Jest da Djedici niš neće biti jasno od svih tih nogometnih želja i zahtjeva, ali valjda će se čovjek nekako snaći!! :lol: :D
Nama su u petak stigla pisma za Floru i Fionu! Sakrili smo ih i pokazat ćemo im ih na božićno jutro. :)
mamatanja, ne čita ti on sadržaj, nego ti samo pošalje tipizirani odgovor, ali čovjeka (dijete :mrgreen: ) veseli.
Mi smo u jučer poslali pismo DMu u Finsku... nije mi bitno kad i ako stigne odgovor, glavno da smo mi njega obavijestili što mišonja želi i to nacrtali, a on je bojio čitavu minutu, što je priličan napredak :/ :mrgreen:
Ma znam stara moja da on to ne čita :lol:
Ovo kaj su oni meni izdiktirali ja sam cijelo vrijeme se suzdržavala da ne prasnem u smijeh od silnih obećanja dobrote i poslušnosti...
npr. ...i ako mi doneseš dres od Tottija obećajem ti da više nikad neću udarati bracu!!
ili.....i daj mi kopačke broj 30 i štucne,a ja ću se potruditi da više ne grizem nokte i ne kopam nos!!! :D
Kanadski je isto besplatan.Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Hrvatski DM je, prema ovoj stranici sudeći, ne samo skup (30 kn! :shock: ), nego i polupismen.Citiraj:
tatek prvotno napisa
Mi prekjucer dobili odgovor od kanadskog Djeda Mraza! :D
Lijepo srocen tekst (pomalo lici lanjskom ... :mrgreen: ) na sarenom papiru sa DM-ovom slikicom, na esperantu kako smo i poslali ...
Iako je Vedran pomalo tuzan sto jos nije dobio svoj zelejni brod kostura od Megabloksa (to je zazelio u pismu i ocekivao je od DM-a u firmi ... no, nece ga dobiti ni od nas, mislim da nema kod nas, a i tak je preskupo i preveliko) mislim da se razveselio pismu.
Nama je francuski DM odgovorio još prije desetak dana, ali spremila sam pisma i bit će stavljena pod bor zajedno s poklonima. ;)
Ozivljavam i ovu temu - tko zeli pisati Djedu Mrazu/Djedu Bozicnjaku, nek to ucini sada tako da odgovor stigne u pravo vrijeme!
(adrese i iskustva sa njima pogledajte u prethodnim postovima)
Nisam slala jer sam mislila da je prekasno, sad ću ipak poslati.
Mi smo obicno slali kanadskom Djedu mrazu (jer on prima i pisma pisana na esperantu) tek oko 01.12. i opet smo dobili odgovor taman pred Bozic. Iskustva sa drugim adresama (finskom npr.) nisu bas takva, treba im pisati vrlo rano, bas sad nekako.Citiraj:
faith prvotno napisa
Finski djedica odgovore šalje početkom travnja i mi mu se spremamo poslati pisamce ovih dana...
Link za francuskog djedicu ne funkcionira :(
:shock:Citiraj:
Romina prvotno napisa
Bas bezveze, za Uskrs dobit pismo od djedice..to je zbilja neodgovorno od finaca..
Imas ti nekog vaseg, estonskog, "na lageru"? ;)Citiraj:
retha prvotno napisa
tatek, :lol:
Hm..ne znam..moram pitat MM mozda on zna koga.. :lol:
koja je adresa kanadskog djedice?Citiraj:
tatek prvotno napisa
Naveo sam je u prvom postu ove teme, a sad ti ju ponavljam:
Citiraj:
Father Christmas,
North Pole
HOH OHO
Canada
Za nas je interesantno da mu se moze pisati i na esperantu na tu adresu
**/AVO FROSTO
NORDA POLUSO
HOH OHO
KANADO - CANADA/
hvala :*
Mi smo slali na :
Joulupukki
96930 Rovaiemi
Napapiiri...
bumo vidli jel bu kaj došlo :)
Jel ima neki Djed Mraz kojem s kojim se može komunicirati preko neta? :mrgreen:
Ne znam za takvoga no mozda ima ... a da probas telepatijom? :mrgreen:Citiraj:
sanja74 prvotno napisa
najbliže tome je www.emailsanta.comCitiraj:
sanja74 prvotno napisa
ispuniš formular za pismo i odmah dobiješ njegovo pismo tebi
Meni je jos uvijek najdraze iscekivanje prije nego sto otkljucam stari dobri metalni sanducic doma ... :P
Da, da.. :)Citiraj:
tatek prvotno napisa
Al ja sam mislia, mi napišemo Djedu e-mailom, a on nama odgovori klasičnom poštom. ;)
aha ... :!:Citiraj:
sanja74 prvotno napisa
Pratim sad Forum s posla, zatrpan sam mailovima i onda odmah racunam kako bi i odgovor na mail zamolbu morao stici mailom,a ne mora!
vidla sam i tu opciju na nekoj stranici, samo kaj se plača...čini mi se da im moraš poslat nekih 6-7 dolara :xCitiraj:
sanja74 prvotno napisa
moj mali se uživio u Djeda Božićnjaka, stalno pakira poklone u saonice, upreže nekog konjića i viče Jurite moji sobovi! u parku je na klackalicu stavljao suho lišće i kaže da pakira poklone.
Tako da bi mogli mi odgovoriti i na vaša pisma:) da uživljavanje bude potpuno!
mi sinoć poslale na ovu tatekovu kanadsku adresu.
natuknule smo Djedici da taj i taj dar koji želimo može kupiti u Mülleru u Zagrebu. Jutros se šalile da ne bi Djed lutao prvo u Konzum pa u mali dućan na dvorištu pa u ljekarnu pitat jel imaju to i to. Totalno je se dojmilo pisanje i slanje pisma.
Eto, Djeda smo informirali, vjerujemo da će pravi dar donijeti, a za pismeni odgovor se toplo nadamo. I teta u pošti rekla: ooo, vi ste se rano sjetili! Hvala, tatek!
Nadam se da cete brzo dobiti odgovor!Citiraj:
Foška prvotno napisa
Usput, na kojem jeziku ste pisali?
Mi pisemo na esperantu i dobivamo odgovor na esperantu (s hrvatskim jos nismo probali).
na engleskom
Gle kak sam si ja to zamislila.
Ja i klinci skupa napišemo pismo djedu Mrazu, adresiramo na djeda Mraza i ubacimo u poštanski sandučić pa nek se poštari razvesele.
Onda ja kupim neke razglednice sa slikom djeda Mraza po mogućnosti muzičke tak da sviraju zvončiće. Koverte poljepim sa malim prigodnim naljepnicama i ubacim u naš sandučić. Onda ću se praviti iznenađena kad vidim pisma i pustiti djecu da se vesele.
Citiraj:
brigita2 prvotno napisa
:lol: o tom smo upravo MM i ja razgovarali.
Backup opcija da odgovor ne stigne na vrijeme. Kako smo lukavi ;)
A ako odgovor i stigne... opet super.
Ma svima dobro. :D
Francuski, ali on vrata svog ureda otvara tek negdje krajem studenog.Citiraj:
sanja74 prvotno napisa
Pišeš mu preko maila, a odgovor stiže kao pismo. :)
Sorry, ispravak: ne šalješ mu mail, nego mu pišeš preko formulara na njegovoj web stranici.Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Njega smo kontaktirali prošle godine. Ljubazan neki čičica. :DCitiraj:
Sanja prvotno napisa
(Budemo pričekali i ove da otvori vrata. ;) )
Ove godine francuski nije otvorio "vrata"? Ili ja samo ne znam gdi kucati? :oops:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Prošle godine smo inspirirani ovime: http://www.coolinarika.com/printable...zaista-postoji pisali na adresu u Rovaniemi i ... na proljeće nam je stiglo lijepo pismo (na engleskom) od djedice i njegovih malih pomagača.
Pisat ćemo opet.