hmmm, čudno... a da nije staklo samo po sebi problem? koliko je staro?
ili je možda okoliš oko kuće/zgrade problem?
možda ima dosta prašine pa kad kiša padne kapljice pokupe prašinu i postane tvrdokorne..... :/
Printable View
hmmm, čudno... a da nije staklo samo po sebi problem? koliko je staro?
ili je možda okoliš oko kuće/zgrade problem?
možda ima dosta prašine pa kad kiša padne kapljice pokupe prašinu i postane tvrdokorne..... :/
je li dvostruko staklo?
Da dvostruko je staklo na novim PVC prozorima, 2 god. stari, i da prozori su u prizemlju.
problem je što te bijele mrlje ostaju i nakon normalnog pranja, nisu toliko vidljive ali s prvom kišom to izgleda katastrofa! uglavnom se vidi da nisu do kraja očišćene!
ja uglavnom mrzim prati prozore a zavjese perem u vešmašini pa mi je to nekako lakše. prozore perem s čarobnom krpom i čistom vodom i izglancam starom pamučnom pelenom i baš me briga ak se vide tragovi po suncu, iovako kad zasjaji sunce izgleda koda ima tona prašine u kući čak i poslije generalke i zato kad je sunce idemo van.
kod mene je manija u susjedstvu, susjede sve starije uglavnom udovice i domaćice koje većinu dana provode na prozorima "proučavajući" susjedstvo kad vide mene da perem prozora, slijedećih dan-dva sve sreda peru prozore, pa sam im tako i "otkrila" čarobno sredstvo koje radiš pšššš,pšššš po prozoru, a naziva se "Arf za staklene površine" tako da nakon glancanja starim novinama, sada čiste sa pšš,pšš i iznošenim gačicama popularnog imena "padobranke".
Ja sam probala sa onim sredstvom za sjaj posudja koji se stavlja u masine za pranje posudja . Rezultat preodlican 8)
Operem ili izribam šta već treba mlakom vodom u koju stavim malo jara za pranje posuđa, a onda sve lijepo pokupim sa gumom. Gdje ostane crta (rijetko) izglancam sa papirnatim ručnikom i Mr.Muscolom za staklene površine. 3 ogromnaprozora iustakljena lođa gotovi za 1,5 sat. I tako svakog proljeća :mrgreen:
Meni je uvijek najbolje bilo pprati s obicnom rakijom tj. cistom vodom skinuti onu jaku prljavstinu onda rakiju na krpu i preci s tim i samo dobro posusim s papirnatim ubrusima i superička...