u kojem si tjednu?
Printable View
u kojem si tjednu?
hvala Mamuška, nabavila sam loptu i hopsam kao velika :)
Pitanje važno po život: oni bi mene hospitalizirali nakon tjedan dana prenesenosti, jel se ja smijem bunit i ne ostati u bolnici do 42 tjedna? :cry:
meni su rekli da je rutina (mrzim tu rijec :) ) za hospitalizaciju 10 dana od termina. ja sam jos izvukla 2 dana, kao nisam imala uputnicu, nisam uzela stvari.. ko da sam neki bjegunac, kad razmislim.Citiraj:
Serpentina prvotno napisa
ali ja sam bila blizu bolnice, pa sam mogla dolaziti na ctg svaka 2 dana. ili svaki, sad se vise ne sjecam. mislim da je pozeljno ako namjeravas izbjegavati hospitalizaciju da imas mogucnost da se dodes snimati na ctg da vidis da je sve ok.
nemoj biti tuzna, imas jos vremena. ma ti ces sutra roditi, ili preksutra, ne brini :*
Ma imamo supružnikove roditelje na Zametu (to je cca 10 min od bolnice), ali meni nije problem dolaziti iz Ck svaki drugi dan :) no to oni ne shvaćaju. A rutina, fuj!!
Sutra idem u rodilište pa ćemo vidjeti kako napredujemo sa otvaranjem...
sezame, otvori se!! :heart:
Baš to sunčica, baš to! :lol:Citiraj:
mamuška prvotno napisa
cimetCitiraj:
mikka prvotno napisa
klinčići
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da krene
1 prst heh - sex & lopta čine čudaaa (a i skakutanje sa usisačem po kući sa tri kata)
:D :D :D
:D
Za inspiraciju:
Natural ways to bring on labour: a guide (referenced)
Hehe apsorbacija sperme :lol:
Bas me zanima kako je bilo na predavanju Andree Robertson i da li je spominjala istrazivanje koje je mislim bas australsko udruzenje babica (ne znam sluzbeni naziv) napravilo u vezi caja od lista malina. Nama je ovdje na tecaju za trudnice dosta spominjan, za koji dan ulazim u 37. tjedan pa cu ga probati.
Sad bacih pogled na spomenuti clanak, izgleda da nije spomenuto etericno ulje kadulje koje je nama voditeljica tecaja takodjer spomenula - koristenje naravno uz oprez, ali navodno moze potaknuti kontrakcije. Ima dosta o tome na netu.
Dakle krenuh se otvarati, dans sam našla nekakav sluzavi iju iju jaki gnjusni iscjedak smeđi, dosta toga zapravo, relativno tvrdo, gnjusno gnjusno. Valjda je to bio čep. Kontrakcije nikako da izrastu u trudove, al sam sva neka fuj.
Sad, ako sam se počela napokon otvarati, a prošao termin, jel to znači da sam i nastavila sa akcijom ili sam kao one brižne koje su otvorene po par cm dugo dugo? U biti jel uopće se to može dogoditi, da mi traje to još par dana? Što vi mislite? Ne bi da me "hospitaliziraju": :evil:
I jel se mogu seksati još?
porod u terminu je od 38. do 42. tjedna ;)Citiraj:
Ma jel, to znam, ali oni misle hospitalizirati mene me, to ne planiram. Dakle, po meni je termin sve do 2.3 jer onda idem "na čekanje" ako se nešto ne dogodi.
Stoga, jedno je teorija, kad oni u praksi rade nešto drugo.
da, orgazam moze izazvati kontrakcije i ubrzati porodCitiraj:
Hvala :D :D :D
Kad sam prvi put rađala, trudovi su počeli oko 3 u noći, 10 min razmaka, vrlo pravilni. U bolnici brijanje, klistir, stavili me na stol otvorenu dva prsta, prokinuli vodenjak, drip, u 9 sam bila otvorena punih deset prstiju.
Meni još ni dan danas nije jasno što se poslije toga događalo jer tu počinje pakao. Muž pored mene, tim ulijeće, viču da tiskam, pokušavam ih slušati, ali osjećam da nije to to, pokušavam se uspraviti u polusjedeći položaj, čučeći, BILO KOJI osim tog užasnog ležanjana leđima, ne daju, viču da ne tiskam dobro, netko mi gura ruke unutra (što užžžasno boli), ja se sve više gubim i u nesvjestici sam, nakon nekog vremena odustaju i odlaze. Vjerojatno u drugi box.
Vraćaju se. Sve iznova. Dolazili su barem tri puta - bezuspješno.
Četvrti put idu na silu. Tiskaju mi trbuh, njih tri-četiri, ne ide. I tad dolazi ogromna žena, herkulskih razmjera, naliježe na mene svom snagom i dijete praktički IZLIJEĆE iz mene, a ja sam se rasprsnula kao bomba.
Šivali su me duuuuugo, a ja se nisam oporavila skoro dva mjeseca.
Tako da školsko otvaranje nije garancija lakšeg poroda.
Blue, :evil: :evil: brižna - žao mi je, važno da si se uspjela oporaviti, i ti i beba.
Nisi mogla birati loptu, npr. za vrijeme otvaranja?
Petrova bolnica :lol:
Need I say more?
A joooj.
Bila poznanica tamo, epi su joj napravili SKROZ, dakle, žena je izrezana od-do, koliko su mogli najviše, njoj zapravo nije bilo jasno zašto.
Sad ima gadne hemo i rekla je da joj je maltene teže bilo vršit velu nuždu nakon poroda nego sam porod.
Radi tih šavova itd.
Prije drugogo poroda, tog dana oko 10 u jutro bila sam na pregledu, 38tj+1d, bila sam 1 prst otvorena, doktorica je rekla da ima vremena i vidimo se za tjedan dana. Došla sam u rodilište iste večeri otvorena 8 prstiju i rodila za 15 min. Jest da sam cijeli taj dan provela u šopingu... možda je to bilo presudno :? !?
Prvi porod trajao je cca 5 sati, od jednog prsta do skroz otvaranja.
znači shoping pomaže otvaranju :mrgreen:
Prije drugogo poroda, tog dana oko 10 u jutro bila sam na pregledu, 38tj+1d, bila sam 1 prst otvorena, doktorica je rekla da ima vremena i vidimo se za tjedan dana. Došla sam u rodilište iste večeri otvorena 8 prstiju i rodila za 15 min. Jest da sam cijeli taj dan provela u šopingu... možda je to bilo presudno :? !?
Prvi porod trajao je cca 5 sati, od jednog prsta do skroz otvaranja.
Moguće je i to, treba sve probati :lol: !Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Bila jučer, možda pomoglo :lol:
odoh ja onda u shopping :lol:
Uh, MM se uopće ne sviđa ta ideja o shopingu, kaže šta ne postoji neki jefiniji način :P .
Hm ja ću uzet svekrivu sa sbom :lol: :lol:
eto i u shopping smo otišli i opet ništa...
Kailash, imaš još šanse sa:
-stepenice, gore i dolje
- seks
- lopta
- čučnjevi
:mrgreen:
Možda nešto upali :lol:
Kai, kad ćeš na pregled? U subotu ću bit stacionirana gore pa se možda i vidimo...
Vaginalni pregledi za ocjenjivanje otovrenosti nemaju nikakvog smisla, osim da zbune trudnicu i usiju joj strah da se neće moći poroditi. Nemojte se zamarati s centimetrima i prstima, priroda se pobrinula da se vaša dijete rodi. Neće zauvijek ostati u trbuhu, samo dajte bebi i sebi vremena.
u subotu oko 10 idem na 4. kat na pregled.Citiraj:
e, a slušaj ovaj mehanizam tijela:Citiraj:
Poslid prvotno napisa
strah = aktivira se ušće da se još više stisne jer nije sigurno roditi
što više takvih pregleda i straha , mogućnost komplikacija raste
I zato ne kopčam koji lulac nas uopće dovlače u bolnicu na "čekanje". Imam osjećaj da NIKAD neću roditi dok sam tamo, više me strah bolnice kao takve nego poroda i andrmolja. :x
zato jer kao da to ne kuže....strah pokreće adrenalin, a adrenalin koči otvaranje i eto ti začaranog kruga....a kako se opustiti u bolnici nemam pojma, ali serpentina ja još ~~~~~~~~~~~~~~~~~~da tebe krene do suboteCitiraj:
nešto boluckaju križa, pa boli naprijed, pa se stisne. Pa opet. Neredovito, ne boli jako, no nadamo se nekom razvitku do jutra - strašno ali jedva čekam da zaboli. :oops: