-
Ja sam danas bila na pretragama u slučaju ponovnog carskog, jer je prvi porod bio. (krv, urin i ekg) I medicinska na ekg-u je silno pametna pa mi je predvidila puknuće matrenice i ponovni carski i spašavanje žive glave.
O Isuse kako su svi pametni.
No nisam se dala, jer sam malo više informirana nego što je očekivala a uostalom, konzultirala sam se s lječnikom.
No zanima me ovo:
U slučaju stvarne placente previae (predležeće posteljice), posteljica je postavljena tako da zaklanja grlić maternice i na taj način onemogućava izlaz djeteta kroz rodnicu. Najkarakterističniji znak stvarne placente previae je žarko crveno bezbolno krvarenje, obično noću, već pred kraj trudnoće.
Jel imate iskustva?
-
Može li mi netko reći šta je to "hladna sekcija"?
-
Hladna sekcija je carski u dogovorenom terminu, prije nego što počnu trudovi ili pukne vodenjak.
Imaš još i relativno hitnu (ne znam kako se stručno zove) kad se zna da mora na carski, počeli su trudovi ili je otišla voda ali su mama i dijete ok.
I ona stvarno super hitna (to je isto laički opis), kad su dijete ili majka ugroženi. Tu nemaš nikakvih rasprava oko tipa anestezije ili razmicanja mišića, navodno nekad čak režu okomitim rezom.
-
Hvala na odgovoru. Dakle, imala sam i ja "hladnu sekciju" a da nisam ni znala sta je to.