i ja sam pila od trećeg do osmog dana 2 tablete dnevni i svaki drugi dan išla na folikulometriju. Danas dogovoreno da u 23h dobijem štopericu i u srijedu inseminacija.
Printable View
i ja sam pila od trećeg do osmog dana 2 tablete dnevni i svaki drugi dan išla na folikulometriju. Danas dogovoreno da u 23h dobijem štopericu i u srijedu inseminacija.
....napisalaa cijelu poruku i....bum...nisam se logirala...još jednom pozdrav od Vaše nove formašice sa sličnim problemom..da skratim..MM-loš spermiogram (28% živih spermija)...pa idemo na novi u Vuk Vrhovec i MM na endokrinološki pregled isto tamo..meni rađen vag. UZV i svi brisevi...sve OK! Ginekolog mi rekao da ako mu bude i dr. loš idemo na inseminaciju!!! Još se nadam da ćemo prirodno ali ako treba - so be IT! Zanima me da li ja primam kakve terapije prije inseminacije i kakav je uopće sam protoklo (ubrizgavanje ili..)...puno Vam svima naprijed hvala...i ako netko ima iskustva na Vuk V. molim da mi se javi! :heart:
....napisalaa cijelu poruku i....bum...nisam se logirala...još jednom pozdrav od Vaše nove formašice sa sličnim problemom..da skratim..MM-loš spermiogram (28% živih spermija)...pa idemo na novi u Vuk Vrhovec i MM na endokrinološki pregled isto tamo..meni rađen vag. UZV i svi brisevi...sve OK! Ginekolog mi rekao da ako mu bude i dr. loš idemo na inseminaciju!!! Još se nadam da ćemo prirodno ali ako treba - so be IT! Zanima me da li ja primam kakve terapije prije inseminacije i kakav je uopće sam protoklo (ubrizgavanje ili..)...puno Vam svima naprijed hvala...i ako netko ima iskustva na Vuk V. molim da mi se javi! :heart:
Jesi li bila prvo na stimulaciji 1x1 Klomifena, ili te je doc. odmah stavio na 2 tablete dnevno?Citiraj:
Marijica prvotno napisa
:heart:
Isabel ja sam odmah bila na klomifenu 2x1 i isto sam išla na folikulometriju svaki drugi dan. sve isto kao i Marijica.
Ma znam da sam malo dosadna, ali pokušavam naći odgovor na jedno pitanje koje me zanima, i nikako mi ne polazi za rukom, a to je:
Da li uopće ima smisla (i rezultata) uzimati veću dozu Klomifena, ako na 50mg nisam uopće reagirala? Da li imam šanse dobitii ovulaciju pod bilo kojom dozom klomifena (jer je možda ovoa prva neuspjela stimulacija pokazatelj da sam na Klomifen rezistentna :/ ).
Možda bi bilo bolje odmah probati s drugim stimulatorima ovulacije i kombinacijama drugih ljekova?
E to me zanima..
Isabel, mislim da ti na tvoje pitanje nitko ne može dati odgovor. Ne znaš dok ne probaš. Meni je doktor rekao da od Klomifena 2x1 očekuje 2 jajne stanice a dobili smo jednu.
Isabel ima smisla ja sam prvi put uzimala po jednu pa nije bilo nista onda po dvije pa su bile nekad jedna nekad dvije a kad sam uzimala 3 klom. neznam ni ja zst sad se nesjecam vishe uglavnom imala sam 4 folikulica ..Citiraj:
Isabel prvotno napisa
Netrebas se naknadno trovati hormonima a moze i ovo djelovati...
Isabel....
Ja sam ovaj ciklus bila na Klomifenu 2x1 od 3-8dc. i svaki dan na folikulometriji...i na lijevom jajniku se "proizvelo nešto" za što je dr. mislio da je lijep velik folikul, međutim...rastao je čak do 23/28, pa je pretpostavio da je to možda samo cistica od reakcije na Klomifen...ali moj desni jajnik se nije dao omesti tabletama pa je radio po svome...i napravili smo AIH prošli četvrtak...i sada čekam...!!!!!!!
Nemoj brinuti...ja sam već prije uzimala Klomifen u istoj dozi i imala sam dva velika folikula 17 i 19...ali AIH nije uspio :( ...hoću ti reći da slijedeći puta možeš reagirati, nikada se nezna što nam organizam sprema...
POzdrav i sretno!!!
Hvala :love: vam!
Meni je danas 3dc, preksutra počinjem s Klomfenom po drugi puta, 2x1. U utorak ili stijedu bi mi trebala biti prva folikulometrija, i tada ću znati više! Daj bože da ovog puta reagiram, i da imam bar jedan dobar folikul! :*
isabel sretno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:heart: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: Sretno....
~~~~~ vibram za jajne stanice
Sretno....~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
sretno draga :heart:
Isabel - sretno draga :heart:
Ovaj put uspjeva garant ;) :love2:
Isabel sretno !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za veliki i kvalitetni folikul i neka to bude ONAJ PRAVI folikul koji ispunjava želje! :zaljubljen:
Isabel sretno! :love:
Ja takoder sad u subotu (3.DC) idemo opet u postupak, 2. AIH.
Nadam se da ce ovaj put biti uspjesno!
Isabel i Enya22 sretno :heart:
alec :* :heart: I tebi sretno na tvom putu do bebaca!
enya hvala ti :* . već me lovi lagana nervoza. 24.04. idem u zg pa me baš zanima kaj ću dalje.da li 3.aih ili 2 ivf. ja bi rađe na ivf,ali ne znam kaj će dr odlučiti.
Ti si na SD-u kod dr. B. kaj ne? Jesi li prosla prvo 2 AIH pa onda IVF? Kako to da bi nakon IVF-a isli opet na AIH?
Mislim da moj dr. na VV hoce da napravimo jos jednu AIH (do sada je bila samo jedna), pa ako ne upali idemo na IVF nakon toga. Kaze da bi bila steta ne pokusati s jos jednom inseminacijom, buduci da je spermiogram MM-a ok, a moji jajovodi prohodni.
:* :heart:
da - ja sam kod dr.Baumana. prvo su bila 2 aih-a i nakon toga ivf. pa trenutno je problem u inkubatoru pa će mi možda predložiti da dok čekamo inkubator probamo još jedan aih, budući da je i kod nas sve ok( ponekad bi najrađe napisala nažalost :cry: ).
bok curke, ja sam nova na forumu al sa slicnim problemima, pa bi ih podjelila sa vama. danas idem na drugu insemenaciju nakon stimulacije menopuro. Prvi put je bila 6x2, a ovaj put 1x3 i 6x2 menopur od 2DC. prekojucer sam dobila stopericu i danas je pokusaj br2. Prvi put sam imala jaki osjecaj da sam trudna i bila jako razocarana negativnim testom. Plakala sam ko luda. Ovaj put mislim da cu biti lezernija, neznam. Imam samo jednu jajnu stanicu al doc kaze da nije bitno, mozda je kvalitetna. sretno svim curkama koje se bore za svoje ciljeve
sekica sretno :heart: !
ja sam nakon prvog neuspjeha plakala 3 dana, a nakon toga sam sama sebi obećala da nema više suza. drugi puta sam puno lakše podnijela poraz. na žalost čovjek se na svašta navikne.
ima li uopce sanse da uspije sa jednom stanicom? doktor me tjesi al kolko cujem uvijek je sa stimulacijama vise stanica u igri. bojim se da je i ovaj ciklus upropasten, a godine idu.
sekica - šansa uvijek postoji. nemoj tako crno razmišljati. možda će baš ta js biti bingo!
samo hrabro i sa smješkom na postupak. doći će i naše vrijeme :heart: .
hvala ti alec. imas pravo, moramo biti optimisti, mozda je bas to ona prava stanica koja se godinama cekala. :* idem se spremiti, javit cu se kad se vratim. bok curke ;)
sekice ~~~~~~~~~~~~~~ da sve prođe u najboljem redu i da uspije ! :heart: :heart: :heart:
A crne misli zaboravi, sve smo to prošle i preživjele. Nakon prvog puta je najteže, a poslije nije ni malo lakše, samo nije takvo veliko razočaranje...
Hvala, i ja tebi iželim znad svega i od :heart: BINGo iz "prve"!! Pa znaš da moramo zajedno biti T!! Sunce moje malo, baš te :love2:Citiraj:
Suncem.m. prvotno napisa
Sretno Sekice, želim ti da ta jedna j.s. bude prava!! :love:
Ella, Enya, Alec, i Sunce SRETNO u postupcima, i da nam na ovom pdf-u uskoro bude pravi BABY BOOM!! Svi u zimnice!! :D :love: :*
Andiko i tebi naravno vibram i želim najmanje jednog :saint: ! :*
Isabel - baš si :heart: . sad si me raznježila :* :* .
Sekice sretno danas ~~~~~~~~~
i svim ostalim curama (tesko mi je odmah sve pohvatati) zelim sto prije male :saint: :heart: !
ja sam inace nova ovdje i imam pitanja u vezi klomifena.
Zanima me za sto se i kada daje menopur uz klomifen i koliko se dugo moze isprobavati samo s klomifenom?
Titiluna, ja ću ti samo zaželiti dobrodošlicu i da nam što prije postaneš trbušasta i preseliš među trudnice! :bye:
Hvala ella28!
Titiluna, ja ti na žalost ne mogu pomoći jer sam bila sam na klomifenu.
želim ti da što prije ugledaš plusić :heart: :* .
alec, pila si samo klomifen? to je trajalo samo jedan ciklus ili nekoliko? ... pretpostavljam da si uz njega išla na folikulometriju?
... hvala na lijepim željama :heart:
2 ciklusa sa pila klomifen - ciljani odnosi.
1 ciklus - inseminacija
1 ciklus - ivf
i da bila sam na folikulometriji.
Znaci ipak si najprije isla na ciljani odnos samo uz klomifen...
Naime, nikako mi nije bilo jasno zasto mi je doc htio dati menopur - to je sve pisalo na nekom papiru koji sam dobila od sestre i skroz sam se uplasila jer nisam znala zasto sad to i da li je to neka zabuna...
Do sad sam pila samo jedan ciklus klomifen prije godinu dana, po jednu dnevno 5 dana i to uspjesno (nije bilo folikulometrije jer sam bila na putu)...
Nisam još imala prilike ispitati doktora, a i malo se bojim da ne ispadne da mu protuslovim pa pitam Rode... ovdje je toliko iskustava...
...moj problem su policisticni jajnici pa ne znam da li je to onda neki izuzetak, nestandardno ?... :?