I ja mislim da treba više mlijeka u kremu, al kolač je :mljac:
Printable View
I ja mislim da treba više mlijeka u kremu, al kolač je :mljac:
Ja ju nekoliko puta promješam tokom hlađenja i "izradim" mikserom kad stavim maslac.
I ok mi je za mazanje.
:) pridruzujem se ljubiteljima banana kockama....pravila sam danas jer je mm sutra rojsni dan,..super mi je ispao,..ukusan, jednostavan ma bozanstveeeen...hvala suncu na receptu :D
Upravo sam smazala dvije banana kocke koje sam po ovom receptu prvi put pravila jucer. Idealna poslastica za zadovoljavanje potrebe za necim slatkim! :mljac:
Evo i jedan hint: ja za kolace uvijek umjesto krusnih mrvica koristim smrvljene Petit Beurre kekse. ;)
o.k. ja radila i tijesto mi ostalo kao džon, tvrdo, nije se diglo, pa sam na kraju bacila čitav kolač. Što radim krivo. Žumanjce sam zmiksala sa šećerom, dodala tri žlice ulja i opet miksala, pa tri žlice kakaoa pa mixala, pa 5 žlica brašna pa mixala, snijeg tukla posebno i malo po malo mixala u ostalu smjesu.
nemoj bjelanjce miksati u ostatak smjese nego ih samo umiješaj žlicomCitiraj:
elin prvotno napisa
možda je do toga
a možda i treba biti tvrd pa omekani kad zaliješ vodom i šećerom. ne znam, nisam radila al sad budem
ma kakvi, neće ti ispasti mekano.Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
tako je ,ni meni nije ispalo,ali mi to ne smeta (imam izgleda općenito problema sa sočnim biskvitima)Citiraj:
elin prvotno napisa
elin:
Probaj :Citiraj:
o.k. ja radila i tijesto mi ostalo kao džon, tvrdo, nije se diglo, pa sam na kraju bacila čitav kolač. Što radim krivo. Žumanjce sam zmiksala sa šećerom, dodala tri žlice ulja i opet miksala, pa tri žlice kakaoa pa mixala, pa 5 žlica brašna pa mixala, snijeg tukla posebno i malo po malo mixala u ostalu smjesu.
miksati bjelanjak sam dok ne postane čvrs, dodaj žlicu dvije šećera i miksaj u čvrsti snijeg. To ostavi postrani i miksaj žumanjke i preostali šećer u pjenastu masu, ugasi mikser i dodaj jedno za drugim ostale sastojke, na manjoj brzini miksera to izmješaj. Snijeg od bjelanjka dodaj kuhačom i ručno umješaj u masu. Sigurno mora uspjeti.
Nema potrebe toliko mješati nakon svakog dodavanja a i snijeg si uništila dugim mješanjem sa brašnom i ostalim sastojcima.
Pa biskvit i treba biti takav.
Tvrd, zbit i sočan od ovoga s čim ga zaliješ.
Sve si dobro napravila.
Pročitajte malo topic, višekratno se pisalo o tome ;)
Citiraj:
dolega prvotno napisa
Citiraj:
sunce prvotno napisa
da ne citiram dalje...Citiraj:
princess puffy prvotno napisa
napravila sam kolač i bio je odličan. mislim da ću ga opet danas raditi jer smo sve pojeli :shock:
biskvit je bio super, čak i mekaniji od onoga što sam očekivala
danas sam ih radila (iako sam se zbog vrućine premišljala).
kocke su mrak, gosti oduševljeni (čak i MM koji ne voli voće u kolačima), svekrva me pohvalila.
što ćeš više. :mrgreen:
samo prijavljujem da mi se ovaj put biskvit digao do nebesa..
ne znam zašto,sve sam isto radila kao kad se nije digao
i opet je kolač :mljac:
mmmljaccc...nakon dugo vremena danas opet na meniju