oJa nisam imala kateter rekli su mi da nema potrebe. Spolni odnos sam imala prvi put nakon mjesec dana i sa zastitom. Partner mi nije isao na nikakve briseve. Iduci tjedan idem kod ginica pa mi je u planu da ga pitam postoji li potreba za tim...
Printable View
Mjesec dana poslije konizacuje je zabranjeno imat onose zbog rane da slučajno se nešto ne dogodi , tako da nemoj ni pokušavat, za svoje dobro!
zaštita je uvijek dobro došla, pogotovo ako nemaš stalnog partnera, a što se tiće njegove potrebe za brisom ,ako želi ići, naravno!
Ja sam prošla konizaciju - nalaz je bio hpv negativan, a cinovi su galopirali (u godini dana od normalne pape do ca in situ). I u planiranju trudnoće najveća mi je briga bila upravo konizacija, odnosno posljedice; hoću li trebati serklažu, hoću li morati (strogo) mirovati, itd.
Međutim moj mi je doktor (s velikim iskustvom u opstetriciji) rekao kako se u principu trudnice s konizacijskim ožiljkom starijim od 5, 6 godina zapravo teže otvaraju. Normalno da najviše ovisi kako je sama konizacija obavljena, ali je rizik veći za trudnice sa "svježim" ožiljkom.
Ja sam bila na konizaciji 8.2. zanima me kada ste nakon konizacije imale prvi put odnose i da li je sve bilo normalno?
Doktor mi je rekao da mogu imati odnose, čitam da negdje piše i po 6 tjedana, pa me zanimaju vaša iskustva?
Da li da još čekam ili ne?
Bila sam na klasičnoj konizaciji.
davno je to bilo, ali znam da je sigurno prošlo 4 tjedna, ako ne i 6, ali ono čega se sjećam je da smo do kontrolne pape (3 mjeseca), iako smo bili hpv neg, obavezno koristili kondome. doktor je htio biti siguran da ne bi došlo do bilo kakve bakterijske infekcije (znam i da sam radila kontrolnu urinokulturu negdje na pola puta do pape).
S obzirom da stvarno nema puno za procitati o konizaciji, da i ja podjelim svoje iskustvo, koje btw nisam jos nigdje procitala. Dakle, nakon redovnih i uvijeh urednih PAPA nalaz pokazao Cin3. Radjena kolposkopija i biopsija, dijagnoza potvrdjena. Nakon toga tipizacija hpv-potvrdjen visokorizicni. Dogovorena konizacija za 3 mjeseca. Sama konizacija prosla ok. To jutros dosla u bolnicu, nataste. Opca anestezija. Kad sam se probudila minimalni bolovi, skoro nista. Krvarenje isto skoro nista. Lezala u bolnici 5 dana. Iako su mi sestre govorile da slobodno mogu ustajati, po svemu procitanome prije ja sam samo lezala. Nakon dolaska doma isto sam se trudila mirovati ali cekalo me dijete od 2 godine. Dva tjedna od konizacije nalazi patologije - nije skinuto svo zarazeno tkivo, moram na re-konizaciju. Uzasno sam se iznenadila, jer iskreno nisam nigdje ni procitala da ta opcija postoji. I sada evo lezim u bolnici, treci dan od druge konizacije, bolovi su puno veci,stalno trazim nesto za bolove. Velika mi je razlika od prvog puta i sada.
Objasnjeno mi je da mi prvi puta nisu puno skinuli jer sam mlada (29) i imam jedno dijete pa da bi mogla ponovno iznijet trudnocu ali sada that ship has sailed. Iskreno, sa velikom panikom cekam nalaz patologije jer ne znam sto slijedi ako bude los..