-
Javljam se s celulitom, osrednjim apetitom i ooogromnom žeđi koju ne gasi voda nego mlijeko, sokovi i kompoti i s 10 kg viška. Čak me i mama koja me voli kritizira. Ali rekla sam njoj i svima vama: kao prvo, ne želim ničim ugroziti proizvodnju mlijeka za svoje dijete; kao drugo imam troje djece i ne želim si ugroziti zdravlje brzopoteznim dijetama tipa montinjak, proteinska i sl. Jednog dana, pa makar prošla do tada i cijela godina, krenut ću na umjerenu, mješovitu, nižekaloričnu prehranu.
-
P.S. Vi sretnice koje mršavite, dajte organizirajte rasprodaju odjeće koja vam je prevelika. :lol: Ili se možemo mijenjati - ja imam puno one koju sam prerasla. :oops:
-
liljan@, moram stati u obranu montinjaka :) : to nije brzopotezna dijeta nego opcenito nacin ishrane. ~lex~ je dojila blizance i skinula 14 kila u 2 mjeseca (zato sam i ja pocela). tako da ne ugrozava proizvodnju mlijeka, a opcenito je to zdrava prehrana, tako da ne ugrozava zdravlje, naprotiv. nema veze s dijetama. un-ka je nesto sasvim drugo. totalno off topic, ali ja sam svoje probleme vec ranije iznijela :oops:
-
Joj, kad se je meni teško uklopiti u neke "kalupe". Ako van propisane dijete poželim čokoladu ili mi mama donese svježe kremšnite sa domaćim jajima -kod niskokalorične dijete taj ću grieh "ispaštati" kod slijedećeg obroka...
-
Potpisujem da je to skroz individualno i ovisi o metabolizmu. Krenula sam sa 49kg. U trudnoći sam se udebljala 17 kg. Prva 3 mjeseca nakon Katjinog rođenja sam došla na staru težinu, a sada još 2.5 mj nakon ulazim polako u minus. Bez obzira što jedem tonu hrane i slatkog i ne baš puno voća :/ primjetila sam da sam najveći pad u težini imala kada se Katja prebacila na noćni rad - sat vremena sapvanja, pa buđenje, pa spava pola sata, pa buđenje.. To me jako iscrpilo i mršavila sam i po 1kg u 5 dana. Za razliku od prijateljice koja je sa tri cure uspjela u svakoj trudnoći uz silne dijete zadržati po 5-10 kg više, a bila je prije trudnoća mršavica kao ja.
-
nakon obje trudnoće sam došla ubrzo na kilažu od prije trudnoće.
Kada je sinčić imao fazu najintenzivnijeg dojenja s cca 7mj, neposredno prije dodavanja dohrane, ja sam mršavila rapidnom brzinom da su se svi zabrinuli. Sada je smanjio dojenje, ja se nešto udebljala.
Međutim, ja jedem uvijek isto, dok sam trudna, dok nisam trudna, dok dojim ... uvijek isti apetit. Malo možda veći u prvim mjesecima dojenja, onda me znala uloviti strašna glad minutu nakon podoja.
-
mogu samo dodati,glede UN,ma to ne mogu baš ni nazvati nekom dijetom,kad možeš jesti,samo ne sve odjedanput,a mljeka ima,ne iscrpljuješ se gladovanjem,inače to kod mene kao sladokusca i bez izbirljivosti nebi prošlo. :D