Sretan rođendan Valentina! :D
Printable View
Sretan rođendan Valentina! :D
Samo kratko od mene. Mi polako dolazimo k sebi nakon nekoliko dana visoko temperature. Izgleda da nam je svima pao imunitet zbog živciranja kad je M. bio na intenzivnoj, a i on je tamo pokupio virozu pa nas je sve zarazio. sada smo bolje, ali M još kašlje i curi mu nosić. Jučer je dobio neki osip po rukicama, pa sad opet pazimo kaj jede jer su tek idući tjedan gotovi nalazi testiranja na alergiju iz hrane. Jedino taj test je bio pozitivan, pa sad čekamo na koju hranu (sumnjaju na kravlje mlijeko...)
Sva djeca su preslatka, ali Maureno... :heart: bi mogao preuzeti titulu Malog princa.
M dosta priča, ali za puno riječi koristi samo dva ili slova. npr. čarape-ča, hlače-hla, štrample-ša, vrat-va, pelena-pe, doviđenja-d do, dobar dan-d dan i td.
Pusa svima iz "Bolnice na kraju grada" :lol:
Svaka čast kako si uspijela zadržati smisao za humor! :love: :heart:Citiraj:
Nitica prvotno napisa
Veeeeelika pusa Matiji!!! :*
Nitice ljubi ga puno od nas! :heart:
Valentina cestitamo ti rodjendan!
Novi svasta prica, ima puuuno reci, oko nove godine smo (na nagovor nasih matoraca) zapisali i bilo je preko 250, a sad ima puno vise.
ima preslatkih, a sad mi pada na pamet "kongi" tj. kombi, i "ginga" tj. gimnazija koja nam je pored zgrade.
sam sebe zove "nono", a ponekad na pitanje kako se zoves kaze i "noako" ili "noi".
e da sa mi pada na pamet i "jti" - vrti, "jata" - vrata... ali sad vec pocinje da izgovara i famozno v. :lol:
:lol: a Vita kad je pitaš kak se zove veli: TETA ili TITA!Citiraj:
kli_kli prvotno napisa
Valentina, sretan rođendan!!! :D
Nitice, nedajte se! :* :heart: :love:
Valentina, sretan ti rođendan!!! :heart:
loona, čestitka je preslatka, rastopila si me. :)
Lana sebe zove 'jana', tatu zove 'cio', a i mene isto zove 'jana'. :)
Valentina, sretan rodjendan!
Nitice, pusa Matiji :heart:
Asja jako razgovijetno izgovara svoje ime, samo sto doda "i" u sredinu i razvuce ga (vidi se da je Hercegovka :lol: ), pa kaze: Assssiijjaaa. I kad god cuje pitanje: kako se zoves? bez obzira jeli upuceno njoj, nekom drugom ili ga cuje sa TV-a ili radija, ona spremno odgovara!
Cure, uzivajte u vikendu, budite zdravi i veseli, ja bjezim s posla!
Ljubim vas
Leki :*
Preslatko :heart:Citiraj:
Leki prvotno napisa
:lol:Citiraj:
loonalee prvotno napisa
Valentini sretan ročkas! :*
A svim bolesnima puno ~~~~~~~~~~~~~~
da što prije ozdrave :heart:
Lovro baš nema neki fond riječi: mama, tata, baba, deda,
ajde, alo (vidi potpis!) pa vam zavidim na malim brbljavcima.
Eto, baš me mama obavijestila da je na TV-u bila emisija o
govoru kod klinaca naše dobi i da bih ga trebala odvesti u Suvag
na pregled jer kao ne priča dovoljno za svoju dob.
Znam da nema problema sa sluhom jer uvijek pokaže (digne prst
i obrve) kad čuje npr. škripu kočnica, bojler, da se vrata otvaraju...
a i MM nije govorio do 3. godine a danas je nezaustavljiv :mrgreen:
Inače, primjetila sam da mu je nosić ostao čist ako bi mu ga prije spavanja
očistila fiziološkom i ukapala efedrin 0.5 da splasne otok, a oko kiderbeta
sam namazala s Biosept mašću, bar ugodnije miriše od luka a efekt je isti
Imam i ja frendicu koja do druge godine nije ni riječ progovorila - a sad ne staje.
Ugodan vam vikend želim, sa lijepšim mirisima od luka i bez kašljeva, curećih nosića i temperatura.
Posebna pusa Matiji i mami a da ne zaboravim ni našu dragu trudnicu!
Završavam sa željama, čestitkama i pozdravima i brišem na lijevo :*
:* svima
pa evo mm nije nista pricao do 2.5 godine.
:D Curke dijete br.mi 1, zahvaljuje svima Vama na čestitkama, a kad je pogledala onu svoju koju sam joj poslala E-mailom toliko joj je bila lijepa da mi se djetešce gotovo rasplakalo.
Iako je Matija u našoj grupici ćini mi se najstariji(30.05. još uvijek proljetna beba, iako sam se ja prošvercala u ljetne-taj dan kad se rodio bio je skoro pa najvrućji dan u godini(ili se to samo meni činilo jer sam 2-3 puta padala u nesvjest)- nije neki glasnogovornik . Tek sad je počeo spajati po dvije riječi ali krtke ali zato perfektno govori "kineski"(ha,ha..)
Od susjede mali ima 2,5 god. tek sad je počeo govoriti mama i tata-i sve je u redu.Tako da će nas naši klinci još dobro izbombardirati svojim slatkim riječima.
Pusa svima :*
Valentini sretan ročkas :*
ja sam kupila pumpicu za nos na baterije i preporodila se...
uz to imamo ovlaživač u koji stavim par kapi eukaliptusa i tako se borimo protiv začepljenog nosa... zdravi smo već puna dva tjedna :D ne smijem se veseliti, svaki put kad kažem da je zdrava, eto ti vraga...
luš (i špek) još nisam probala...
meni je najslađa Larina riječ "mama" :saint: valjda zato što ju je naučila među zadnjima, dugo sam bila tata, baka, teta i sad sam došla na svoje jer sad hoda po kući i viče "mama,mama, mamita (mamica)"...
uvijek je tak kad nauči neku novu riječ onda stalno ponavlja...
Danas mi je bilo slatko kad smo došle u vrtić jedna mala je izašla kad je teta otvorila vrata, primila Laru za ruku i rekla "aja" (lara)... tak su bile slatke... prva prijateljstva...
Jooj, da! Tako i Lana ima svoje prijatelje, pogotovo jednu prijateljicu Ninu.Citiraj:
Larita prvotno napisa
Kada nema Nine u vrtiću, tada ju Lana stalno spominje, a kada Lane nema onda ju Nina stalno spominje. :)
Tina, sretan rođendan! :D
Matiji želim puno pusica ozdravilica, a i Nitici :*
Naš opus riječi je niti mali niti veliki, npr. tama-tramvaj, opa-lopta, vaata-vrata, teta iiiijaaaaaaa-teta silvija :roll: , tete u vrtiću zove po imenu (duda i teja-tea), počeo je govoriti i baka umjesto baba, kama-kemijska, kiga-knjiga, ijać-odvijač, ac-usisavač, gija-grijanje itd
uglavnom, prije par dana je prizdravio od ovih jasličarskih smrčki i nazovemo pedicu za kontrolu (ova što se obavlja od godinu dana) :mrgreen: i kaže nam da vlada gripa, i bolje da ne dolazimo, a mi taman se htjeli cjepiti. ah, bumo još malo počakali :D
trudnice! , velika pusa :*
Nama je pedica zbog istog razloga savjetovala da neidemo u vrtić barem mjesec dana. A ja još nisam našla tko bi mi ju čuvao. :(Citiraj:
kovke prvotno napisa
loona, cestitka je prepreprekrasna!!
stvarno si :heart: !
nitice, mislimo na vas i drzimo fige za sto raniji oporavak!
danas sam kupila niki onu interaktivnu slikovnicu kiko i kika od ursule tolj (59kn)!
bas me zanima kakva je!
ps. mi inace imamo baby-tv program i stvarno je super program!
da, i ja sam skužila čestitku, i baš sam htjela napisati da mi je slično kao tv program, i onda sam u ćošku vidjela logo :mrgreen:
jutros smo baš gledali i bila je žirafa i mačka, od peršina im noge i vrat, od lišća uši, ma gledala bih ja po cijele dane :heart: , ali f baš i ne :roll:
Jutroo!!!
Ide li netko danas u Samobor gledati fašničku povorku?
Mi idemo! :)
kod nas bi i Vita i ja gledale po cijele dane :mrgreen: Ja i na poslu pjevušim te pjesmice, baš su simpatični!Citiraj:
kovke prvotno napisa
Ena, mi ne idemo u Samobor...na žalost Vita mi je bubina.
Sjećate se kad sam rekla da je u četvrtak počela kašljati? E pa taj suhi kašalj se pretvorio u grozan kašalj iz dubine pluća :( . Temperaturu je jučer imala 37,2 jutros 37,5, dobro se drži, jede i što je najgore- ne šmrca, ne kiše, ne kašlje stalno već kad ide spavati ili tek tu i tamo(3 puta tijekom cijelog dana se zakašlje). Ali sad to već zvuči užasno.
Sad samo da se spremimo i idem u bolnicu da je poslušaju. kad joj stavim ruku na leđa, osjećam kako hropće, a dok diše kao da malo zviždi.
Bojim se jedino da joj se nije kad smo bili kod pedice, od straha digao sadržaj želudca i da je to udahnula. (to nam se jednom dogodilo i morala je dobivati 5 dana 2x dnevno injekcije klindamicina da spriječi upalu plića!!!). Jer, uzbušena je bila, a i u jednom trenutku sam primijetila da joj se želudac digao...
Ma katastrofa! Čekam mm-a da se spremi i diemo u bolnicu! Držt'e fige da je sve ok!
plića=pluća
Baš mi je žao za Viticu :(
~~~~~~~ :heart: da se tvoje sumnje ne obistine i da što prije ozdravi.
:* Viti.
Od ovoga se ježim. Loona držim fige i nadam se da nije ništa strašno, ali dobro da idete u bolnicu da je preslušaju za svaki slučaj. Pusa Vitici :heart:Citiraj:
loonalee prvotno napisa
I mi šaljemo Viti puno :* i ~~~~~~~~~ da nije ništa ozbiljno!
Bili smo u SIgetu u dežurnoj ambulanti. Doktor ju je poslušao i veli - ne čuje se ništa, grlo nije upaljeno, dajte Plicet i ako ne prođe za dva dana javite se pedijatrici :?
Ona nije ni jednom zakašljala i fakat, ne zviždi ni ne hropće...Kako smo izašli van i ušli u auto-opet :x E sad ne znam tko je tu lud...Ništa, sutra idem kod svoje pedice pa ćemo vidjeti što će ona reći.
Inače, ni sad ne kašlje, lijepo se igra, doduše nije baš htjela jesti (osim malo puretine), ali svako malo (taman dok zaboravim na to) ona se tak nakašlje da zvuči kao magarac.
Nitice, sad kad malo razmislim...da nije i kod Matije refluks u pitanju??Možda mu se digne sadržaj želudca pa to malo udahne? Tako se Vita bila počelka gzšiti unatrag ne znam više kolko..Tad nismo znali što je, ali nije mogla disati a mm bio sam s njom doma, bila je počela i kašljati i na kraju joj snimali pluća u Klaićevoj i vidjeli da je (najvjerojatnije) mlijeko ušlo u bronhe..A i čitala sam da djeca s refluksom često znaju imati nespecifične bronhitise i sl...
I cure...hvala na vibrama :love: :heart:
Super za Vitu!!!
Refluks? Nitko (ni u Klaićevoj, ni na Srebrnjaku, niti kod privatnika) ga nije niti spomenuo, jer se njemu to počelo dešavati kad je prošao 14 mjeseci, a vezano je uz svaku i najmanju prehladu. Kaj može imati i tako kasno? One simptome refluksa koje si mi ti spominjala da Vita ima, nikad niti jedan nisam primjetila kod Matije.
Refluks se ne može razviti. ili ga ima od rođenja ili ga nema...Značajno za refluks kod manjih beba je bljuckanje, ali Vita npr nikad nije bljuckala. Ne znam je li ima još nekih simptoma ili ne ali ni viti to ne bi dijagnosticirali da nisam ja stalno govorila da nekaj ne štima i hodala od doktora do doktora...Na kraju su joj ph metriju radili eto tako da mene kao smire (ni doktorica nije vjerovala da je stvarno to u pitanju), a na kraju se nalaz pokazao jako loš...
Ne znam, nadam se da nije to u pitanju, ali ništa ne košta da pitaš doktora šta misle o toj mogućnosti. Ti ipak najbolje znaš jer si stalno uz njega, baš kao što sam i ja znala da s Vitom nešto nije u redu, a nisam znala što..
Pitat ću, ali mislim da je kod njega po tom pitanju sve ok.
Ne znam ništa o refluksu pa ne mogu ništa pametno napisati, ali vam mogu poslati pozitivne ~~~~~~~~ i jednu veeeliku :* .
Bili smo u Samoboru i unatoč ružnom bilo je dosta malih (i velikih) maškarica i bilo nam je super. :D
iskreno se nadam da je Vita bolje
:heart:
mi smo OK - nadam se da će potrajati jer pomisao na gripu ili običnu prehladu me komira
ja jedva dišem, ne želim pomisliti kako bi mi bilo da mi se nos začepi
a o vidu neću ni na sekundu misliti
~~~~~~~~~~
za sve bubine
Dobro jutro svima!
Lena se polako oporavlja ali mene hvata grlo i neki čudan osjećaj u kostima.
~~~~~~~~~~~ za Vitu i Matiju.
Jučer sam doživjela pravo iznenađenje. Kad smo se spremali na spavanje, Lena se ustala, čvrsto me zagrlila oko vrata, naslonila glavicu na moje rame i rekla: Djaga mama! Evo i sad zasuzim kad se sjetim tog iznenadnog izljeva ljubavi :heart:
Svim bubanima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.
Nažalost ni kod nas nije bajno. Neven je već dugo šmrcao ( znate, žalila sam se ), a u petak je zakurio i morali smo doktoru - dobio je upalu uha :shock: . Siroče, jako ga je bolilo, sad nakon dva dana antibiotika ide na bolje ( nadam se, kuc-kuc ). I tata nam ima upalu grla, a baka je isto bolesna a neda se doktoru :evil: . Joj, valjda ćemo i mi doći k sebi!
Velika pusa svim bubancima. :*
Ja sam jučer osjećala bol u kostima i počela kašljucati pa sam odmah navalila na čaj i med. Dana se puno bolje osjećam. Samo se nadam da to neće prijeći na Lanu. :/
Leni :*
bubanima :*