Nakon bolnice smo pauzirali vrtić 2 mjeseca i od tada nije bila bolesna: sada sam u strahu jer je od ponedjeljka opet u vrtiću!
:cry: U dva dana vrtića već je pokupila neku živinu: kuri 39, leukociti 23.5, dobila penicilin :cry:
Printable View
Nakon bolnice smo pauzirali vrtić 2 mjeseca i od tada nije bila bolesna: sada sam u strahu jer je od ponedjeljka opet u vrtiću!
:cry: U dva dana vrtića već je pokupila neku živinu: kuri 39, leukociti 23.5, dobila penicilin :cry:
uzas, pa ti vrtici su jezivi,mala od frendice ima dve i pol godine, prije 6 mj je krenula u vrtic i odonda popila 5 (slovima:PET) tura antibiotika! Sad je bila tri tjedna doma ( tjedana dana bolovanja ona, tjedan dana muz a tjedan dana mala kod bake i dede, 70 km od zagreba) jer im je svima vec dojadilo to stalno bolesno stanje, da kao, malo dodje sebi. sad je dosla iz vrtica nakon tjedan dana i opet ima 39,5!
Mejra 2+ god. Ahmed jos nije...
to zaista jako ovisi od djeteta. moj je recimo prošao lišo. imao je 2-3 puta virozu zbog koje bio doma po 3-4 dana. prošlo bez lijekovaCitiraj:
Ružica prvotno napisa
mi smo prosle godine u ovo doba bili na kraju snaga sa prehladama,virozama.....ova godina...da pokucam ....u vrticu je super,nismo bili bubani,mislim da vremenom steknu imunitet
mislim da ćemo biti rekorderi na ovom topicu:
Laura - skoro 7 god., od toga 5 godina u vrtiću - antibiotik nijednom :D
Jakov - 14 mj. - antibiotik nijednom :D
:naklon:Citiraj:
džez prvotno napisa
džez, svaka čast :)
Jeste li ih dobivali pa ih nisi htjela dati ili ih niste nikad dobili? Tko je pedijatar?
Dobili antibiotik 2x, oba puta bez veze i ne od svog pedijatra.
1x sa 12 mj: upala uha, privatna pedijatrica daje Cedex, nasa pedijatrica na kontroli kaze da prema krvnoj slici nije trebao antibiotik
2x sa 19 mj: viroza sa visokom temperaturom, daju Amoxil na hitnoj.
Opet nasa pedijatrica na kontroli kaze da prema krvnoj slici nije jasno zasto su dali antibiotik.
:naklon:Citiraj:
džez prvotno napisa
Mi smo drugi
Omi nije uzimala antibiotik do 6.g.
Nikada do tada nije bila bolesna, ova upala grla je uslijedila mjesec dana nakon njenog prvog cjepljenja.
a ne,mislim da smo mi ipak prvi :raspa: Noa,10 g.nikad pio antibiotik 8)Citiraj:
Davor prvotno napisa
wow, čestitam 8) .
chiquitta (6 ipol g., od 3. godine u vrtiću) dvaput antibiotik, moglo je i bez toga (sumnjiva infekcija i impetigo).
chiquittita (3g., od 22. mjeseca u vrtiću)-jednom zbog čireva koji su prekrili guzu, a bili smo na moru bez homeopata pri ruci.
na prvi pogled je pomoglo, ali se opet za par tjedana vratilo i prošlo tek kad smo došli u zg i uzeli homeopat. lijek.
otkad ne idemo doktoru, vise nam nema tko ni ponuditi antibiotik...
prvi put s 3 mjeseca :(
Ma pitam se koliko mu je bio potreban, al to je već neka druga tema....
nadam se da ga neće trebat tako skoro!
Mi smo na homeopatiji vec sedam godina i isto toliko antibiotic free :D Sve upale uha grla i ostalog uspjesno smo pobijedili :D
jednom dobili s obrazloženjem da je to antibiotik širokog spektra djelovanja, pa što bilo da bilo, od toga će proći. ipak smo prvo samoinicijativno napravili bris grla - bio negativan, prošlo samo...Citiraj:
marena prvotno napisa
i ne bih htjela da zazvuči pretenciozno, ali pedijatru ponekad zaboravim ime :oops:
:lol:
Negdje sam pročitao da je odlazak doktoru (penzićima) najjeftinija zabava u gradu, jeftinija čak i od TV pretplate. Očito je da se bez toga može.
Moze, dok su samo virozice i sitnice u igri... Na muci se poznaju junaci. 8)
Ima godinu dana, ne samo da nikad nije pio antibiotik nego nikad nije imao ni temperaturu niti bio bolestan.
Duboko sam uvjerena da je za to zaslužna kombinacija dojenja, necijepljenja, pravilne prehrane i ne stavljanja djeteta pod stakleno zvono (druži se i sa šmrkavom djecom, čak znaju piti iz iste čaše kao što to rade vrtićka djeca, u parkiću puže po podu i prčka po kamenčićima, doma žvače papuče i tak...). :)
Moja kikica ima 18 mjeseci a prvi (i za sada zadnji) antibiotik je popila sa 15 mjeseci, mojom greskom :cry: i greskom socijalne pedice u periodu kad je nasa pedica bila odustna. Bila je virozna par dana sa upalom grla, nije mogla gutati a socijalna pedica je prepisala antibiotik rekavsi da je klinicka slika jasna i da se nemamo sto misliti, a ja u panici poslusala i dala antibiotik iako sa knedlom u grlu (plus bio je vikend). Nakon 3 dana kad se nasa pedica vratila i pregledala je te ustanovila virozu doslo mi je da puknem od jada.
lada ima 37 mjeseci, od toga je u vrtiću 6 mjeseci:
prve 2 kure antibiotika je dobila u rodilištu i jedan 5dnevni sinersul prije 2 tjedna (gnojna angina) :( mogli smo i bez toga ali mene uhvatila panika, a bio je vikend.