To sam i ja cula za voce.Quote:
Originally Posted by branka1
Printable View
To sam i ja cula za voce.Quote:
lutonjice draga, ne bih znala. zato sam i napisala da mi je jedna nutricionistica to rekla. računam, ona je od struke pa valjda zna ;)Quote:
Originally Posted by Lutonjica
Ovo s truljenjem mi je prvi glas (i ovako laički mi ne drži vodu). Ali koliko ja znam, voće koje sadrži vitamin C nije preporučljivo konzumirati navečer.Quote:
Originally Posted by puros
to znam, da se ne iskoristi dobro.Quote:
ali, ljudi, da TRULI :? to mi je fakat nebuloza, sorry
voće fermentira kad se dugo zadržava u želucu - pomiješa se s drugom hranom, ili noću kad je probava sporija. vidi npr. ovo:
When starches and proteins are combined their stimulation to the digestive juices generates a conflicting response and produces a medium which does not digest either food very well. This situation often leads to indigestion, bloating, gas, abdominal discomfort, and poor absorption of nutrients. Any quick digesting foods - such as fruit - must wait until the slowest digesting foods leave the stomach before they can leave - a process which can take up to 6 or 8 hours. While waiting, the fruit and some of the starches undergo some decomposition and fermentation, producing gas, acid and even alcohol along with indigestion.
što se cimeta tiče, on potiče cirkulaciju - znate da se koristi u kremama protiv celulita - pa je crvenilo možda od toga.
aj dobro onda, porazena sam.
a za cimet, zato sam ja jucer imala crvene noge :mrgreen: (mazala se body butterom s narancom i cimetom...)
moja mala je jučer popila čašu soka od naranče (iz juicera), nakon večere (večerala je uobuičajeno jelo), žgance. Ručak je bio riža s keljem i cvjetačom i malo graška.
Uglavnom, po noći mi je povraćala. Po sadržaju je bilo žuto-narančasto, i mislim da je bio kelj, valjda mu duže treba za probavu. i dosta se nadimala i prduckala (grašak).
kaj onda, bi bilo to od soka? (ili kombinacija). virus?
ne znam kaj je MM jeo (nije što i mi,), ali i njega je bolio trbuh navečer (prošlo je odlaskom na veliku nuždu :) )
ovo sam neki dan pročitala i svidjelo mi se pa sam napravila viti za doručak i na kraju mi je bilo tak fino da sam išla i sebi napravit. stvarno je :mljac:Quote:
Originally Posted by anchie76
još sam kupila neke pšenične pahuljice s medom. mmm
MA to je teorija Fit for life.Quote:
branka1 (napisa):
Lutonjice, ne znam za po noći, ali znam da se voće ne bi trebalo jesti neposredno nakon obroka jer se stvarno ne iskoristi dobro, istruli. Najbolje natašte ili između obroka
to znam, da se ne iskoristi dobro.
ali, ljudi, da TRULI to mi je fakat nebuloza, sorry
KAže da voće ometa probavu. I fakat se brže mršavi kad se pridržavaš kaj oni vele.
Hm,ako je crvenilo samo potaklo cirkulaciju istiski se nadam da joj onda taj cimet nije stetio. No bilo kako bilo..odlucili smo na neko vrijeme stat s cimetom.Quote:
Originally Posted by ms. ivy