-
ja sam se već naviknula da baš kad se naviknem na neku njenu naviku ona naviku promijeni!uf, zaplela sam se!!! :/ mislim da samo moraš pogoditi šta ti bebica ima na umu!kad mi imamo takve faze želje joj se mijenjaju svake 2 minute i onda ja letim iz kreveta u maramu, iz marame u kolica iz kolica u kadicu....uz pjevanje, vrištanje, grimase, ba, bla...ali i te faze brzo prođu
-
Uh, i mi smo u preoblemima nosanja od početka...
Zapravo, cijela ta problematika mene stvarno muči. Nije meni problem nju nosati....doduše, leđa otpadaju pa bi se ja ponekad i odmorila, ali ona to jednostavno ne da...ali najveći problem nastaje kad je spustim da recimo odem na wc ili da joj pripremim hranu...tada toliko počne vrištati da je to za ne povjerovati, a naravno svaki put se zakoceni...sve one igračkice je mogu zainteresirati na 5-10 minuta plafon, a onda počne onaj njen histerični plač koji jednostavno zvuči toliko grozno da je ne mogu ostaviti da tako plače i uzmem je ama baš svaki put...
Zaista se nadam da će ova faza proći što prije, jer se meni nekada čini da jednostavno više ne mogu...a znam da se želi nosati jer tada gleda sve okolo ...očito voli razgledati stvari...ali mi je zanimljvo jer u 'bouncer' nikako ne želi...čak i kad ga postavim što višlje pa da i tada može razgledati :(
Sorry, ja baš oduži...
-
Moja prva beba je bila dugo iščekivana tako da smo ga od gušta nosali, i muž i ja, babe susjede uvijek bi govorile, ne nosaj ga razmazit ćeš ga, pa ono famozno naučit će se na ruke, kao vidit ćeš sa drugim, nećeš ga sigurno nosati. Došla i druga beba i opet se nosamo :)
-
Osobno mislim da nema baš ništa loše u nošenju. Nekim bebama jednostavno treba majčina/očeva blizina neprestano i to treba poštovati. Danas postoje brojne marame i slingovi koji to uvelike olakšavaju i omogućuju da se uz nosanje nešto i napravi. Moja T. bila je nošena prvih 6 mjeseci (2 mjeseca je rođena ranije) a sada joj to više ne pada na pamet. Jednostavno joj je dojadilo. :)
-
Uh, lakše je kad znaš da i druge bebe spavaju na mami ili tati. Mi dnevna spavanja odradimo na prsima a noću u kindaću ili u krevetu ovisno da li cikimo ili je flašica u điru.
Jedino jos da ga naviknem na sling ili maramu bilo bi lakše. Evo i sad spava na meni mišek moj.
-
Jasno je da dijete traži bliskost i nosanje, to mu je emocionalna hrana. Da li mozes obratiti paznju na "kvalitetu" nosanja. Hoću reći, koliko vremena si potpuno smirena, opuštena i prisutna samo za svoju bebicu, a koliko je to držanje djeteta i razmišljanje o tome koliko ću bebicu razmazit ili ne, da li je to dobro ili ne i sl.
Probaj vidjeti razliku kada se zaista opustiš i prepustiš odnosu, odnosno pažnju daš samo i jedino bebi, da li i onda nakon naravno nekog vremena bebu ipak na nekoliko trenutaka možeš ostaviti samu u krevetiću.
I kako se osjećaš s time.. Samo vas dvoje ste kriterij...
Sretno...
-
Moj mališa se oduvijek obožava nositi. Al sve nekako u granicama "normale".
Međutim, zadnjih tjedan dana je PAKAO....... Sutra ima točno 8 mjeseci, i odjednom bi konstantno bio na rukama... Al ne samo da ga držim, već moram i hodati po stanu, pa mu i to dojadi pa izmišljam svakakve zanimacije naizmjence jer mali hahar se brzo zasiti..... i onda kada pomislim da bi bilo ok d ga spustim jer se kao umirio i djeluje zadovoljan, čim shvati da ide na pod, KMEEEEEEEEEEEEEEEEEE.
Ja ga se trudim animirati, pokazujem mu sve moguće igračke, radim idiota od sebe ali ništa ne pali.... Crven kao paprika, kmečanje koje me podsjeća na dijete kojem mama neće kupiti lizalicu, i žestoko udaranje nogicama po podu - više ritanje jer leži.
Sada spava ko trubica, jer se umorio protestirajući, naravno zaspao je čim sam ga podigla na sebe i ponovno krenula nositi :)
-
to je vrijeme koje prekratko traje, kad propužu i prohodaju, neće majci nikom na ruke, male zvjerkice :)
samo bi istraživali svijet.
uživajte dok traje. znaš ono kako ti poslije svega lijepog bude žao što nisi vidio da je lijepo-dok je trajalo.
-
Mozda ako ga odvedes u setnju pomogne
-
Ma kada je u šetnji je super, samo kaj nemogu cijeli dan biti vani.... Najgore je ujutro između 10 i 13 h, a tada radim ručak i za sebe i za njega.
Sada se vratio u normalu, ceri se , guguće i igra bez problema.
-
a da mu se ne spava u tom periodu??? ako je premoren i sit vanjskih podražaja možda mu je odmor potreban???
ja sam svog malenog držala u ogradici kad talasam po kuhinji ali tako da smo blizu i da se dobro vidimo. isprva je bilo protestovanja ali ručak valja skuhati ako da se navikao - kad ga stavim u ogradicu i parkiram pred kuhinju, zna koliko je sati i - igra se sam
-
ma sigurno je umoran, al se ne da uspavat tako lako.... ogradicu tj. vrtić oš nemamo ali očito nam ne gine.
-
jako poznato, tako je i nama bilo do početka puzanja, marama i sling su super pomagali...i možda zvuči čudno, ali uživaj u svome djetetu jer sada te treba najviše,to tako brzo prođe.SAda mu je tata najbolja igračka, a mlađi dijeli svoju pažnju na mene i starijeg.