E cure moje, jeste vragolaste.... :P
Printable View
E cure moje, jeste vragolaste.... :P
menije cisto logicno da je vise negativnih komentara na a.robertson nego pozitivnih, jer je ooooogroman put od jednog prosjecnog uobicajenog hrvatskog nacina gledanja na porod do ovakvog kakvog imaju ljudi u rodi i na ovom forumu. ne moze se prijeci taj put u jedan dan, nakon jednog predavanja. kad prosjecni ljudi koji su u zivotu filani drugacijim informacijama nalete na tako neke skroz drugacije ideje, drugaciji sustav vrijednosti vezanih uz porod (snaga zene, stetnost intervencija..) - kuzim da su shokirani.
gledam po sebi, kad sam dosla u rodu i ja sam bila u shoku, kakav porod doma!?, kako se uopce moze bez epiziotomije!? kad si tako totalno uvjeren (nakon tri prolaska kroz hr rodilista) od svih kojima si ikad vjerovao, zdravstvenog osoblja, treba vremena i vremena da skupis dovoljno informacija, razmisljanja i da shvatis.
sada - kad bih se nasla u rodilistu, nema nikakve sanse da se popnem leci na krevet, al ono, nikakve. ako je meni trebalo vremena do toga, jasno mi je da treba i mnogim drugim ljudima.
a ovo sam ponovila puno puta: uzasno mi je zao sto sam sva tri puta rodila prije nego se uopce osnovala roda, a prvi porod mi je iz doba prije interneta :mrgreen:
izgleda da se Rodin glas i u Austriji cuje cim nisam dobila niti klistiranje niti brijanje a uz to podrzavaju dojenje u bolnici :mrgreen: ili su ipak to samo i ovi ovdje "zaglupljeni"Citiraj:
Švedica prvotno napisa
sto su te rode utjecajne, cak i na medjunarodnom planu :lol:
kod mene je ova situacija: družim se kao s obrazovanim curkama koje su na netu ko doma, a kad tamo ne znaju što su rode. onda se iznad moje glave pojavi :?
žao mi je što još uvijek dosta mladih žena pušta da informacije i dobre ideje tako plove mimo njih, a one nesvjesne niti da ih primjete.