Brigita;
HOBBY CENTAR, Zagreb, Avenija Dubrava 256F, tel. 01/2921403
LIN, Karlovac, Trg Josipa Broza 2/1, tel. 047/412078
NECO, Varaždin, Vilka Novaka 48 F, tel. 042/351121
Mislim da cure misle na to.Provjeri telefonski dali imaju ono što te zanima!
Printable View
Brigita;
HOBBY CENTAR, Zagreb, Avenija Dubrava 256F, tel. 01/2921403
LIN, Karlovac, Trg Josipa Broza 2/1, tel. 047/412078
NECO, Varaždin, Vilka Novaka 48 F, tel. 042/351121
Mislim da cure misle na to.Provjeri telefonski dali imaju ono što te zanima!
Cure,evo vam i linka na netu,stvarno ima zanimljivih stvari pa možda pokupite neku ideju! ;)
:oops: I da napokon i da stavim link:::
http://www.hobbyart-chemaco.hr/defau...dcat=3&idcat=7
Hvala cure za informacije, ali nije bilo hitno, pa nije da mislimo već sutra početi s izradom kuglica. Vjerojatno ćemo to ipak raditi tek u prosincu.
Ujutro sam iz tramvaja vidjela nekakav natpis Hoobyarta u Frankopanskoj, neznam dali im je to novi dućan? Bilo bi dobro da je, to mi je usput kada idem doma :D
Mi sprejamo skoljke. To izgleda jako lijepo.
mum_..., ovo mi je jedan od dragocjenijih linkova.Citiraj:
mum_to_be prvotno napisa
Baš ti hvala!
mum_to_be
Pogledala sam ovaj tvoj link i ako sam pravo skužila sve se može naručiti doma poštom i platiti poštaru ili na račun. To je super za slučaj da u Vž ne nađem kaj hoću. Znači da ne moram lutati po Zagrebu.
Cure kako da probusim zrna graha, graska itd.? (bez da se mi se raspadnu ;) )
Da ih prvo malo nakiselis u vodu, tako mokre izbusis u iradi s' njima sta treba, pa onda susis. Drugi nacin ne znam!!
Stize mi nova idea, a mogu ju raditi i klinci.
Trenutno skupljamo one plasticne kutijice od Kinder jaja i onda ce ih Mis omotati u krep papir da izgledaju kao bomboni. Ako nam bude falilo objesit cemo malo i pravih bombona da nam raskicivanje bora bude slasnije :lol:
Druga idea mi je malo kompliciranija, a to je kuglice od spage. Spag se namota na napuhnuti balon i ucvrsti ljepilom od brasna i vode. Kada se posusi, balon se ispusti i ostane kuglica. Ako se kupi spaga ili neka vezica u boji kuglicu nije potrebno naknadno bojati, a inace se moze posprejati s nekim sprejem u boji.
Moza dobim jos kakvu inspiraciju :D
Negdje sam pročitala kako se rade vjenčići od tjestenine ali sada ne mogu naći... pa ako mi može netko napisati
mi ove godine ukrase za bor radimo od gipsa, kupila sam u hobby dućanu preslatke odljevke, ulijemo gips, stavimo vezice i poslije ih Matea boja vodenim bojama.
ustvari sam išla po DAS masu i mislila sam rezati kalupima za kolače, ali prodavačica mi je ovo preporučila.
super je jer je za 45 minuta spremno za bojanje
još smo u knjižari našle neke metalik boje u malim kanticama. stvarno ih preporučam...evo o čemu se radi:
http://www.colorexpress-europe.com/INDEX.CFM?L=1
ispalo je preslatko, imamo crveni bor, zelenog anđela... sve originalno
ovo mi se čini super za manje klince i mame koje nemaju puno vremena a žele nešto same napraviti
mislim da je ovo najbolje a
zadnju rečenicu zanemarite :oops:
vodene boje su na products 4 years+ i zovu se 6 poster paint
Ovo nije za bor, ali je fora na stolu ili za ukrasiti adventni vjenčić.
Naranči oguliti naizmjence koru (kao cvijet) i tako je sušiti na radijatoru, a u koru koja nije oguljena zapiknuti klinčiće.
Može se klinčiće zapiknuti i u neoguljenu naranču i njima iscrtati rub nekog lika, npr. srce, stilizirani anđeo, početno slovo imena...
Pozdrav
Ima li tko zgodnu ideju za izradu jednostavnih božićnih jaslica,da djeca mogu izrađivati,naravno uz vodstvo odrasle osobe
Ove godine, budući da smo svi četvero opsjednuti Legićima, radimo od njih i jaslice!
Prijašnjih godina smo uz jednostavne kupovne od gipsa (iz Merkura) dodavali sve figurice i likove iz igračaka koje su se mogle uklopiti u priču... 3 drvena stilizirana jelena, životinje, glinene ovčice, dijelove jaslica od glinamola koje sam napravila još u osnovnoj (prije 22-23 god. :mrgreen: )...
Mi razmišljamo o ovome (bar za školu, za doma imamo home-made veće jaslice):Citiraj:
tonina prvotno napisa
http://www.craftsforkids.com/project..._log_cabin.htm
Od kartona se napravi kućica po želji (bolje da je malo deblji, da se ne iskrivi). Djeca će je zatim "obući" u klade od cimeta. Za krov - karton ili crijepovi od listića češera.
Moze ih se napraviti vrlo jednostavno od papira ili kartona. Malo prosurfaj, imas na netu gotove predloske koji se mogu isprintati (npr. ovdje).
Figurice se mogu napraviti isto od kartona ili od slanog tijesta..
Peterlin, znaš li možda gdje ima povoljnijih, a većih pakiranja štapića cimeta (od onih standardnih vrećica s par komada)
Bilo je svojevremeno u Metrou velikih pakiranja raznih začina, ali nisam bila već nekoliko godina (otkad su promijenili kartice, moja više ne vrijedi a promijenih posao). Vjerojatno će netko drugi znati da li ima i sada... Ja sam to znala viđati i po Njemačkoj (zakon za kuhano vino).Citiraj:
bubička prvotno napisa
Već nekoliko godina imam na boru ukrase od slanog tijesta, a zadnje dvije godine sam vješala i medenjake (one za jesti s rupom u sredini). Zgodno, samo jedva dočekaju božić na boru :lol: .
Ove godine planiram heklati male čizmice i deda mrazeke i ako mi još nešto padne na pamet. Pošto je recesija to budu i božićni pokloni za velike. Za male nema recesije :mrgreen: .
Moja svekrva je lani (po uputi mog mlađeg sina) napravila snjegoviće od vune (2 cofa, veći i manji) kojima je naheklala šešire/kapice i napravila oči i gumbe. Super izgledaju... Nismo ih stavljali na bor jer je već bio okićen kad smo ih dobili, ali su bili zakvačeni na zavjesi.
pogledat ću onda u metrou...tamo sam prošlih godina kupovala velika pakiranja mljevenog cimeta za one famozne "rodine" ukrase, ali se ne sjećam da sam vidjela i štapiće... ak nađem, javim...
evo, našla sam veliko pakiranje u metrou... 45kn i štapići su dosta dugački :D
:DCitiraj:
bubička prvotno napisa
Već zbrajam tko sve od poznatih ima karticu za Metro... evo, imam bar 3 bliske osobe... ;)
Ima ih na Žitnjaku (npr. Dobar partner) i u Stupniku (MBM).
ja sam jučer bila i u jednom i u drugom dućanu i tamo ih nije bilo uopće
Nisam skroz sigurna gdje sam vidjela veće pakiranje tih cimet-štapića (i zvjezdastog anisa i sušenih naranči), ali znam da je bilo u Garden Mallu; sad - jel u Mulleru ili Intersparu, ne znam :? .
Muller ih ima sigurno.
U subotu u Brodu ih je bar bilo.
od 3.12. će u metrou biti ona manja pakiranja od 17g po 3,68... s time da je 5 vrećica u jednom pakiranju...(znači 5 X 3,68)
a da ne trkeljam samo o tom cimetu, evo i pokoje ideje...
http://familyfun.go.com/assets/cms/c...0110EF_A05.jpg
http://familyfun.go.com/assets/cms/c...0109OLDA06.jpg
http://familyfun.go.com/assets/cms/c...108CARDA13.jpg
http://familyfun.go.com/assets/cms/c...00ORNAMA02.jpg
imate predivne ideje i baš vam zavidim jer je moja bebuška tek 15 mj. stara i nije baš korisna partnerica u izradi
možda dogodine
Ovdje možete vidjeti neke moje radove.
super mi je vijenac od mahovine i ukrasi od zvjezdica na staklenkama
prekrasno, sve mi je super :DCitiraj:
oriel prvotno napisa
Dodala sam u album još dvije slike, mogla bi nešto takvo napraviti sa svojom bebuškom.Citiraj:
rossa prvotno napisa
baš super. imam more njenih otisaka (poklanjali smo ih bakama i djedovima). možemo napraviti nove prigodne.
hvala na idejama.
oriel od čega si radila zvijezdice?
Od gipsa.
Možeš ga kupiti u hobi dućanima kao i kalupe.
Dodala sam u album i ovogodišnji adventski vjenčić.
Da ne bi bilo zabune, čestitke sa otiscima nisu moj rad, ukrala sam ideju negdje na netu :oops: , a učinila mi se kao zgodna ideja za mame sa manjom djecom.Citiraj:
rossa prvotno napisa
Inače moja curica obožava sudjelovati u izradi takvih stvari.
Jelke na čestitkama je ona ukrasila, izrezala i zaljepila, a na onaj dugoljasti vjenčić je dodala naranče koje sam ja namijenila za nešto drugo.
Ja sam bila u utorak i vidjela sam ih pune police...Citiraj:
bubička prvotno napisa