-
Evo da i ja prijavim prvo održavanje platnenih.Odmah isperem uložak u hladnoj vodi,zatim ga stavim u kantu s hladnom vodom i malo tekučeg praška za veš.Na kraju dana s vešom operem na 60 stupnjeva,bez omekšivača.Sušim na radijatoru,i super sam zadovoljna.
-
Ja već skoro godinu dana ovako:
-posebna plastična kanta, koja na poklopcu ima rupice, stoji na lođi.
-Ako kaka isperem pod jakim mlazom s tušem (kad su bile samo od cicanja kašaste stolice više se prljao uložak pa sam ga znala malo istrljati s bilo kojim baby sapunom, isprati i onda baciti u već spomenutu kantu).
-Trudim se prati svaka 2 dana.
-perem na 60 sa tekućim baby deterdžentom marka DM (Bijeli pak -cca 24 kn 1 l)
-ne koristim omekšivač niti inače , a pogotovo ne bih za pelene
-zimi sušim i na radijatoru (NPR. DEBELE BAMBUSICE KOJE BI INAČE MORAla na tenderici sušiti 2 dana)
-ljeti kakaste fleke zaista brzo izblijede ako se suše na jakom suncu
-uvijek okrenem jedno dodatno ispiranje
To mi tako ok funkcionira.
-
Ja već skoro godinu dana ovako:
-posebna plastična kanta, koja na poklopcu ima rupice, stoji na lođi.
-Ako kaka isperem pod jakim mlazom s tušem (kad su bile samo od cicanja kašaste stolice više se prljao uložak pa sam ga znala malo istrljati s bilo kojim baby sapunom, isprati i onda baciti u već spomenutu kantu).
-Trudim se prati svaka 2 dana.
-perem na 60 sa tekućim baby deterdžentom marka DM (Bijeli pak -cca 24 kn 1 l)
-ne koristim omekšivač niti inače , a pogotovo ne bih za pelene
-zimi sušim i na radijatoru (NPR. DEBELE BAMBUSICE KOJE BI INAČE MORAla na tenderici sušiti 2 dana)
-ljeti kakaste fleke zaista brzo izblijede ako se suše na jakom suncu
-uvijek okrenem jedno dodatno ispiranje
To mi tako ok funkcionira.
-
Mi o platnenim uloscima! :mrgreen: :*
-
Sorry, vidiš kad samo na brzinu pročitam naslov i skužim kaj se meni čini. Kad sam već upala naglavačke samo mi kratko off topic odgovori kako si ti zadovoljna s upotrebom pl. uložaka i koliko ih dugo koristiš?
-
Jao si ga meni tek sad vidjeh da je ova tema bila smještena pod intimna njega žena. Eh, da sam to znala možda ne bih ovako bubnula, a možda i bih , nikad se ne zna. Trazila sam nešto o pelenama i utipkala platneni ili platnene i uletila kao vrlo ponosna i pp mama da podijelim znanje i iskustvo. :lol:
-
Ma , daj! Pa , nisi jedina koja je krivo skuzila , procitaj cijeli topic ako ce ti biti lakse. :mrgreen:
Inace , platnene uloske koristim vec 2-3 godine i prezadovoljna sam s njima. Malo mi je u pocetku bilo neugodno jer sam se stalno brinula da ce u najnezgodnije trenutku promocit i da ce to vidit svi prije mene , ali na svu srecu jos nijednu poplavu nisam imala. Kako ne podnosim plastiku ,spasila sam se, nema vise peckanja, svraba , upaljene koze..
Obozavam moje platnene uloske i cure koje su me prosvjetlile! :*
-
Zvuči za nepovjerovati. Morat ću se malo baciti na proučavanje. Neko vrijeme nakon poroda sam koristila one kao prirodne iz Bio&Bio , al su skupi. Pogotovo kad kao ja stalno koristiš dnevne. Možda bi mi baš za tu svakodnevnu varijantu bili dobri platneni. Ajde mi molim te stavi neki link ako znaš dobru temu o platnenima (da ne bude zabune-ulošcima) za nekog kao ja tko ne zna ništa o njihovom korištenju. Hvala :)
-
Ja editirala naslov da ne bi bilo vise zbunjivanja :mrgreen:
-
ja sad tek nabasala na ovu temu... već duuugo koristim platnene uloške al se pravim luda i neću nikom reći. samo ih još jedna moja frendica koristi, ona me i uputila. mislila sam da ću ispast škrta i čudna (nije da me briga al ne da mi se objašnjavat), al stvarno su super. uglavnom, perem na 60 s nekim normalno prljavim rubljem, nekad stavim omekšivač nekad ne, uvijek upijaju! baš sam sad happy!
-
ajte pomozite da otflekam moje! baš su ružni :-( ni nemam ih još tako dugo, možda... pola godine? ne znam, uglavnom držim ih suho, perem s miševim pelenama i drugim bijelim vešom na 60, i jako su flekavi. a jednom sam ih oprala na 70! i flis (neki imaju flis u jakim, tamnim bojama) je pustio boje i po pelenama. bila sam neutješna! ispralo se s vremenom. ali fleke nisu, a ni na suncu ne odu... kako da ih onda perem na 90, ako bi to riješilo fleke? garant bi flis obojio. fleke su neke, ko zelene! baš gadne.
inače sam jako zadovoljna, ugodan je osjećaj nošenja i lakša savjest zbog okoliša, ali da flis ne propušta baš i ne štima. nekoliko puta mi je propustio, ravno kroz. zato imam dva bambusa s pul-om, a ti što su tek flekavi! :roll: savjeti?
-
ne znam, moji nisu flekavi ni nakon 6 mjeseci :/
-
ni moji nisu flekavi, a koristim ih godinama
one svjetlije perem na 90, a nekoliko ovih koji su bas inteznivne boje na 40
da probas iskuhati samo uloske? bez drugog vesa koji bi se eventualno mogao ofarbati?
onako starinski, u loncu... ako ti se ne da ukljucivati masinu radi tako malo vesa
probaj staviti malo vanisha ili nekog slicnog sredstva protiv mrlja
ja mislim da bi moralo otici
-
i moji bambusičeki su flekavi, jedva se nešto operu
pa ih stavljam na po nekoliko pranja za redom, dok donekle ne izblijede te fleke
svejedno je perem li na 60 ili 90
i iskuhavala sam u loncu na štednjaku, ništa revolucionarno se nije opralo
i to uglavnom tako radi bambus, pamuk stoji malo bolje
-
Rješenje da fleke ne nastanu je ispiranje odmah u hladnoj vodi i držanje u vodi do pranja. Rješenja za več nastale fleke nema.
Ja većinom operem ledenom vodom odmah nakon upotrebe i ostavim tako mokre u prljav veš. S obzirom da perem mašinu bijelog svaki drugi dan, završe na pranju na 60°C sa svim ostalim vešom. Nekad ostane koja fleka, nekad ne, kako kad.
Nekad mi je praktičnije držati na suho, pa kad se sve završi, isperem ih u mašini na ledenom kratkom programu i onda ubacim sa ostalim bijelim vešom.