-
Čitam ovaj topic pa se nadam da je kod nas ista situacija - tj. zapravo sve normalno.
Jer zadnjih dana Andrejev trbuh izgleda kao da je progutao loptu (mala trudnica), i to naročito navečer, kod kupanja. Ujutro malo splasne. A i inače je u nekoj gladuš-fazi, samo jede i jede (danas je, nakon cijelog svog ručka, potrpao u sebe pun tanjur juhe od paradajza, tatine, naravno, i rasplakao se kad smo mu rekli dosta).
Već smo se malo MM i ja zabrinuli kad smo vidjeli kolika mu je trbušina, ali opet mi je malo bedasto voditi ga doktoru (kao, nemamo pametnijeg posla nego izmišljati djetetu bolesti), jer mi ne djeluje bolesno. Pa kad vidim da ima još takvih "trbušastih", tješim se da je i to normalno u dobi kad prohodaju, a tijelo se još nije priviklo na dvonožni položaj.
-
vadim ovo iz naftalina.
i mi smo imali takav problem. dorianu je doktorica na pregledu primjetila preveliki stomak. stolice su mu ok, no sada dok pije željezo, dogodi se da dva-tri dana ne kaka pa se onda pošteno iskaki par puta. uglavnom poslani smo na vađenje krvi, jetrene probe, uzv abdomena i stolicu na masnoće i škrob. svi nalazi su hvala bogu uredni i rekla je doktorica da je jednostavno takvo dijete.
bilo mi je grozno dok smo radili pretrage i prvi puta sam se susrela s tim pa mi je ovaj topic bio utjeha.
-
Uglavnom svakako treba pitati doka jer takav stomak je indikacija celijakije a pogotovo ako postoji i drugih par simptoma.[/QUOTE]
Slazem se potpuno s ovim. Kod vecine djece ispupcen stomacic ne znaci nista posebno, ali svakako treba provjeriti i liječniku reći ako ima ikakvih drugih problemčića, jer celijaklija zna dugo biti prikrivena i imati neznatne simptome. Ako se otkrije rano, dijete će, uz primjerenu prehranu, biti zdravo ko i svako drugo, ali ako se dugo ne dijagnosticira kasnije može izazvati velike probleme. Zato nije loše inzistirati na nekim pretragama čak i kad doktor kaže da je mogućnost problema mala. Jest da je gnjavaža za dijete, ali dugoročna korist je nemjerljiva.