-
Na bolovanju sam zbog komplikacija u trudnoci vec dulje od 90 dana, u drzavnoj sam sluzbi. Nisu mi tvrdili da komplikacije nisu bolovanje (doduse s tim argumentom su krenuli, no brzo su odustali) nego da je osnovica za komplikacije u trudnoci 100%, a za bolovanje zbog bolesti 80% i da se zbog toga za komplikacije nista ne dobiva. Objasnila sam im da postoji gornji limit za komplikacije i da se ne dobiva puna placa ako je veca od tog gornjeg limita, a i u kolektivnom ugovoru se nigdje ne spominju nikakve osnovice nego samo bolovanje (nema apsolutno nikakve specifikacije radi cega niti s kakvom osnovicom).
Jel se jos netko susreo s takvim argumentima?
-
Zna li netko da li ovo pravo:
Članak 63.
1. Zaposlenik ima pravo na pomoć u slučaju:
– bolovanja dužeg od 90 dana – jednomgodišnje u visini jedne proračunske osnovice;
– nastanka teške invalidnosti zaposlenika, malodobne djece ili supružnika zaposlenika
– uvisini jedne proračunske osnovice.
još vrijedi za Znanost i visoko obrazovanje, budući da je granski ugovor otkazan?
-
Ha, otkazni rok za kolektivni traje 3 mjeseca, tako da bi trebalo vrijediti još do 1. travnja o.g.
-
Ovo mi je super! Hvala na informaciji.
-
Da li je moguce da se komplikacije ne priznaju kao bolovanje? To mi kaze kolegica iz racunovodstva, da mora provjeriti sa Ministarstvom.
-
Stvar je tumačenja.
Bolovanje zbog komplikacija u trudnoći predstavlja bolovanje zbog stanja a ne zbog bolesti.
Kod mojeg poslodavca se i za ovo bolovanje dobiva potpora.
Ako tvoj poslodavac ovo procijeni kao da ovo bolovanje nije bolovanje, osobno bih se tužila i zahtjevala bih potporu. Bolovanje je bolovanje.