Meni su u poreznoj upravi danas rekli da komisija ide gledati stan, ukoliko im se učini sumnjivom premala cijena stana. Oni imaju navodno nekakve svoje tabele s cijenama po starosti stanova i kvartovima pa im je to orjentir za cijenu. :/
Printable View
Meni su u poreznoj upravi danas rekli da komisija ide gledati stan, ukoliko im se učini sumnjivom premala cijena stana. Oni imaju navodno nekakve svoje tabele s cijenama po starosti stanova i kvartovima pa im je to orjentir za cijenu. :/
ja znam za slucaj (koji nema veze sa kvadraturom) vec samo sa cinjenicom da je stan kupljen prije nego je zakon donesen, stoga je i placen porez pa kod sljedece kupnje je oslobodjen.Citiraj:
Barbi prvotno napisa
tocnije ona je kupila stan prije nego je donesen zakon. on nije nikad bio vlasnik nekretnine. zajedno kupuju stan, oboje su oslobodjeni poreza.
izgleda da ovisi o osobi koja rješava predmet.
mi smo imali sličan slučaj kao što je leonisa navela, i morali smo platiti porez.
Nije li ovo suprotno zakonu? Mislim, ti moraš dati izjavu da ni ti ni bliži članovi obitelji NEMATE već neku adekvatnu nekretninu u vlasništvu... možda je ona imala stan koji je "neadekvatan", pa su sukladno tome mogli dobit oslobođenje...Citiraj:
leonisa prvotno napisa
mozda....nije mi rekla da ju je netko posebno pitao kvadraturu...
bas cu provjeriti.