Quote:
Stigla sam oko 23 sata sa sve jačim trudovima, sve češćim. No ctg nije pokazivao trudove, rekli su mi neka ostanem ako hoću ali da se neću noćas poroditi. Ostala sam, naravno, jer nisam htjela biti jedna od onih koje je porodio taksist Da ne duljim, oko 3 sam jecala za epiduralnom..... oko 4 su mi objasnili da ako hoću na carski trebam pričekati jutro (za razloge me ne pitajte, to ću ja pitati doktora Klobučara ili nekog nadležnog...čisto iz znatiželje).... točno u 5 poslali su me u box i bilo je jasno da od mog carskog ništa, a bogme ni od epiduralne...U 6:45 na svijet je došao moj mali ljepotan, 3060 g, 49 cm. Kad su mi ga stavili na prsa odmah je prestao plakati, okrenuo se prema meni i nasmijao se.
Rodila sam potpuno neinterventnim porodom, bez brijanja, klistiranja, dripa, bušenja vodenjaka, epiduralne, operativnih zahvata, ikakvog sredstva za smirenje ili protiv bolova, bez pucanja ili epiziotomije
jedno svedsko ili norvesko istrazivanje pokazalo je da je u bolnicama broj neinterventnih poroda, brzih i nekompliciranih, koji idu po sistemu "nasih baka" statisticki znacajno veci u nocnim satima nego dnevnim.