Citiraj:
summer prvotno napisa
A stete vidis?
Printable View
Citiraj:
summer prvotno napisa
A stete vidis?
Mene samo zanima zašto uvijek ovakve "škakljive" teme završe na tome da se počnu kritizirati tuđi komentari, a svi se pozivaju na nešto kao: "poštujem svačije mišljenje", pa ako se poštivamo međusobno nek svako kaže ono što misli i neka ga se zbog toga ne počinje prozivati.
nekome je ok, nekome nije i zašto to nebi mogli reći (bez tuđeg komentiranja istog) da vidimo kako ljudi gledaju na to.
Bubi kaže da njemu nije "leglo" i ja stvarno njega radi toga ne gledam kao lošeg (bubi, uzela sam tebe kao primjer), mada je meni ok kad gledam video i s jedne strane razumijem.
ja sam iznjela svoje osobno mišljenje i stojim iza toga da mi je degutantno da curica od 8g još doji.Lijepo je vidjeti kako dijete doji i nema apsolutno ništa loše u tome...ali brate mili ovo je ipak nešto što ja nemrem shvatit.Normalno bi mi bilo da se mazi uz mamu i da je npr drži za ciku dok spava ali da cica :roll:
Kad bi je V bila beba dojenje od 4 godine mi je bio SF. Smijala sam se kad mi je susjeda pričala kako se sa svojom curom dogovara o prestanku i da su se dogovorile da će prestat dojiti na 5. rođendan.
Sad smo blizu 4. rođendana, polako pregovaram, nadam se da ćemo dojenje polako privesti kraju.
Ne bi voljela da potraje do 8 godina, ne vidim svrhu toga.
Ali ne smatram odvratnim, ružno je uopće tako nešto reći.
A bubimirko s dužnim poštovanjem neki tvoji postovi su kenjanje u javnosti i stvarno mi nije jasno što radiš na ovakvom forumukad ti je sve tu glupo, neprirodno i bezveze.
ne znam...
meni su ipak malo 'prevelike' cure, a još da bi to bili dečki, ne znam...
naravno, to je moje mišljenje, za sad, a ubuduće, tko zna :mrgreen:
Potpisujem.Citiraj:
Romina prvotno napisa
Grozno :/ , nakon par sekundi sam prestala gledati.
Kratak, a dobar članak koji mi je osvijestio jedan (sad mi se čini bitan) aspekt kasnog dojenja:
http://www.kathydettwyler.org/detwean.html
Ona scena gdje cura doji, a duza je od kauca...Meni osobno je zao sto nisam dojila, ali sigurno ne bi do 8g.
cure su m ipreslatke kad pričaju kako je to nešto najbolje na svijetu :heart: ali čin dojenja 8-godišnjakinje mi definitivno nije presladak. čak ni privlačan. nimalo
čudna je ta granica i znam da se pomiče kako tvoje vlastito dijete duže doji, ali Ian ima sad skoro 3,5 i da nije sam prestao prije dvije godine mislim da bi ga ja sad pokušavala uvjeriti da je to to i da više nema
Pa... kad me vec potezes za jezik. Nikad ne bih htjela da moja djeca u toj dobi imaju posebnu zelju crtati bas moje grudi, davati im imena, da se moram braniti dok se odijevam - to mi djeluje malo opsesivno - mislim da se utjeha, zastita, moze postici i na druge nacine, zagrljajem, mazenjem, razgovorom, mislim da je bit dobrog odgoja i postavljanje granica djeci i da to sto djeca nisu sama prestala ne znaci da je to i automatski ispravno. Koliko stvari ne rade sami po inerciji vec ih mi ucimo ili privikavamo? Sto da sa 7 jos treba dudu ili da sa sobom vuce omiljenu dekicu - koliko bi nas pustilo da se samo odvikne? To sto se tako mozda nekad i negdje radilo ili radi meni ne znaci nista u danasnjim okolnostima. Ili usporedbe s primatima i slicno - da, zivotinje prakticiraju i incest i svasta nesto - dovoljno je pogledati sve one divne emisije na NG - ja se s njima ne usporedjujem.Citiraj:
marta prvotno napisa
U meni jednostavno kad vidim ovo nesto zvoni na pogresno...
Njima to odgovara, meni ni u snu. Eto.
Summer, potpisujem od riječi do riječi.
Također sam bila dugodojilica, (30 mjeseci) ali protiv ovog bi vrištala svaka moja pora.
Njima je OK, pa dobro.
Potpisujem.Citiraj:
summer prvotno napisa
Dakle, kad je krenuo video bila sam :shock: a onda i prilicno neodusevljena, s nekim cudnim osjecajem u trbuhu, mjereci ih kolike su (netko rece duza od kauca) i bas mi je bilo onak... ne lijepo...
ali u jednom trenutku zoomirali su facu od klinke dok cica. I ima isti onaj slatki blazeni izraz i osmjeh kao i moj majusni jednogodisnjak, i sve moje cudjenje i neprihvacanje pada u vodu.
Ne mastam o tako dugom dojenju ali ako ovaj moj bude htio, i ako ga nikako necu moc odgovorit od cicanja prije skole, onda cete se i nad nama zgrazat... :/
..ovo je i moje mišljenje!Citiraj:
brane prvotno napisa
Summer, ja znam prilicno slucajeva sedmogodisnjaka i osmogodisnjaka koji dudaju palac. Jedna odrasla osoba iz moje blizine je i na faksu cuclala palac. Samo je to radila poskrivecki.
Moj najstariji sin koji ima izmedju 7 i 8 godina jos uvijek ima svog plisanog pasu i svugdje ga vuce sa sobom.
Meni to nije ni najmanje cudno ni neobicno, i nemam nikakvu namjeru otimat mu ga. Kaze da ga cuva za svoju djecu.
meni vise nista nije cudno
ja imam osjecaj da nikad necu prestat dojit :mrgreen:
pokazala sam filmic svekrvi. nejna reakcija: osmijeh od uha do uha i komentar 'cudesno' :saint:
ja nemam stav......
pogledala sam film i rekla ,ok, to je njihova stvar ( što forum čini ) :mrgreen:
no moram primjetiti da su curice malo prebuckaste za tu dob,imaju višak kilograma
i to bih zamjerila toj mami
a mislim da njihova kilaža nema veze s dojenjem
Marijine reci su moje misli.
bez ljutnje ali meni ovo nije najnormalnije...
PotpisujemCitiraj:
Romina prvotno napisa
Da sam ovo vidjela kad sam dojila jednogodisnjakinju sigurno bi izbecila oci. :shock:
Sad kad dojim cetverogodisnjakinju, mislim si: pa dobro, ako je njima OK...Jer prije tri godine nisam ni ja mislila (niti mogla pojmiti) da cu dojiti cetverogodisnjakinju (koja je takodjer extra visoka i jaka za svoju dob kao i cure na filmicu).
A za cetiri godine, tko zna ;)
Deedee, tocno to sam i ja mislila....zivot i iskustvo nam prosiruju vidike. :) ova mama vjerovatno ne dozivljava svoje dijete kao tako veliko, a dijete doji vec godinama i niti vidi ista lose u tome niti je iskvareno da se opterecuje razmisljanjima i predrasudama okoline.
:heart:Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Meni je ovo grozno i voljela bih da netko od onih kojima je ovo lijepo i OK da barem jedan razlog zašto je dobro dojiti dijete od 8 godina.
zato što to njima odgovara i djeluju s tim sretni i zadovoljni (mislim na tu obitelj)
djevojčica djeluje zadovoljno,prema tome što ja imam komentirati kako se ona osjeća
a da ima višak kilograma ,ima ,i to je s 8 godina problem...
neovisno jel tamani krmenadle ili majčino mlijeko
prepreviše mi je ovo.
Istina je da djevojčica djeluje zadovoljno, ali to je zato što ima veliko povjerenje u svoju mamu. :heart:
Mama je, pak, previše sigurna da njena djeca koji nam sada svima dođu kao pokusni kunići, ipak jednog dana neće patiti zbog njene odluke da doje, .... i doje.
Svaka joj čast na hrabrosti.
Ma daaj molim te,bili bi sretni i zadovoljni bez tog dojenja,pa dijete ima 8 godina!Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
A zamisli komentare okoline koji su u ovom slučaju jako važni,budući da se rafi o djetetu koje ide u školu?Kako to utječe na nju i koliko je sretna kad se makne od mame i kad postane predmetom sprdnje?
pa bili bi, nisam rekla da ne bi :roll:Citiraj:
Trina prvotno napisa
ali ako ovo njima svima odgovara, meni je to ok i lijepo.
a djevojčica je dovoljno velika da prestane dojiti, ako je predmet sprdnje i ako joj to smeta
U toj dobi ja sam bezrezervno vjerovala samo svojoj mami. Mogli su me u školi staviti na stup srama, mama je vidala moje velike i male rane.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Ali shvatila sam da je jedno imati maminu podršku i ljubav, a drugo nositi se sa teškim bremenom sprdnje ako do nje dođe.
Od treće godine života, najkasnije, život je širi pojam od simbioze mame i djeteta.
ja vaše postove čitam kao da nju mama na neki način tjera na dojenje, te da malena doji zbog mame i misli da je to način doći do mamine ljubavi i pažnje. pa je u tom slučaju mamina ljubav važnija od sprdnje.
a ja to uopće tako ne vidim, odnosno mislim da mala doji jer joj se doji, a ne zato što joj mama time uvjetuje svoju ljubav. tako da još uvijek stojim kod onog što sam rekla : ako joj smeta, ako je predmet sprdnje, prestat će.
ne vidim kakve to veze ima s mamom.
Neeee, ni govora ne mislim da joj mama na taj način uvjetuje ljubav! To bi bio monstrum, a ne mama.
Mislim da u tim godinama nije na djetetu, nego na mami (jer je iskusnija, razboritija i po mom mišljenju ona treba preuzeti odgovornost - ne djevojčica) da prekine neke, u toj dobi - po meni, neprirodne veze.
Ali ja samo komentiram onako kako ja mislim. Niti želim, niti mogu utjecati na njih, niti bih pokušala da se s njima nađem na kavi, npr. ;)
Samo slijedom svojih razmišljanja, smatram mamu jako hrabrom što je osmogodišnjem djetetu prepustila odgovornost za koju nisu dorasla njegova pleća.
That is all.
Znaci, majka je neodgovorna?
Zašto misliš da dijete nije kompetentno samo odlučiti kad mu je dosta?Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Ne, u tim neuobičajenim okolnostima - hrabra. Nemam druge riječi.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
To može značiti da je 'odlučila' djetetu nanijeti veliku emocionalnu štetu, ali i nešto izuzetno i neprocjenjivo dobro. Vrijeme će pokazati.
Neke su odgovornosti roditeljske. Smatram da je ovo jedna od njih.Citiraj:
mendula prvotno napisa
Kad bi joj majka uskratila dojenje, ova mala ne bi imala čime protestirati. Mogla bi se samo uvući u sebe i žalovati u duši. Izgubila bi nešto što joj je lijepo i dobro i ugodno, a uopće ne bi shvaćala zašto. Dajte jedan dobar razlog za prekid koji bi cura shvatila i doživjela kao prednost prekida za sebe.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Tko kaže da je ekipa koja bi joj se rugala u pravu? Zašto bi majka morala prekinuti dojenje da ju od toga zaštiti? Majka vjerojatno misli da klinci pogrešno razmišljaju i pomaže maloj da i sama to razumije. Ako ih uopće doživljava kao problem..
Meni baš nije dobro sjeo prizor. Sigurna sam da je to zato što sam pokupila ideju o dojci kao prevladavajuće seksualnom objektu. Ta ideja jest pogrešna. Radim na tome....
Mendula slazem se. Adio Mare, slazem se i da ce vrijeme pokazati. :) Ali, nekako mi se ipak cini vjerovatnije da ce i vrijeme biti na strani djeteta ako majka slijedi njezinu potrebu nego ako joj ukine dojenje, a djevojcici je npr. emocionalno jos uvijek potrebna takva vrsta majcine blizine. Najlake se prepustiti utjecaju okoline....
Oprosti mendula, ne bih željela biti ironična, dati jedan dobar razlog da dijete ne doživi traumu, mene pitaš? Sada?
Pa ja sigurno ne bih čekala do te dobi kako bih počela preusmjeravati djevojčičino emocionalno uporište na neko, po meni primjerenije.
Osim toga, tko će i kada preuzeti odgovornost za bilo čije traume, mogu biti i mamine?
U svakom slučaju, meni je kroz glavu prostrujao primjer napredovanja neurodermitisa u djece.
Liječnik kaže kako postoje prijelomne godine kada se djeci osjetno poboljša stanje kože: npr. 1,5, 3, 7, 14...
Djevojčica je vjerojatno imala svoje prijelomne faze skoka zrelosti. Mislim da je majka niti jednom nije dovoljno ohrabrila na to.
Zorana, ja ne mogu iz ove kože kada tvrdim da je za emocionalno zdravlje djeteta potrebno početi snažiti njegovu ličnost bez cice i to najkasnije s djetetove četiri godine.
Evo, to je moja granica koju JA mogu tolerirati. Dalje ne ide.