-
....Oni ko klinika za plasticnu hirurgiju...
Savjet za mame iz Sarajeva; Mene su svi prepadali kako se svasta moze desiti ako se doktor ne podmiti...bla bla. Meni svejedno nije palo napamet da podmicujem jer znam da je uloga doktora kod normalnog poroda zanemariva u odnosu na ulogu babice - nadam se da se neko nece naci uvrijedjen - ali i moje je iskustvo potvrdilo...doktor se ukazao samo da izmjeri otvorenost i u zadnjih 5 minuta da se "pika" da me on porodio. Valjda sam ga trebala odmah zakitit stotkom izvucenom iz dekoltea spavacice, kad mi je rekao da mi sin ima veliku "chunu"...primitivac...
Babica je bila uz mene sve vrijeme...bodrila me, pomagala, umiljavala se doktoru dok sam se ja brukala jaucuci pri pregledu itd.
Srecom, ovo je bilo poznanstvo po privatnoj osnovi, ali da nisam imala tu opciju i da sam morala nekom platiti...opet bih platila babici.
-
Jedno malo mozda podobro udaljeno pitanje od teme,la mozda i nije...
Jel vas bolilo puno kad vam je doktor mjerio koliko ste otvorene.Ja sma se bacala.Mislim s obzirom da na porodu nisam glasa pustila i kod otvaranja.A kakao me je doktor napao zato sto sam se grcila od bolova.Ma usi vam ne cule sta mi je izgovorio :oops:
a dobila sam 3 flase dripaza otvaranje.
Iskreno receno, ja mislim da su oni mene na silu porodili dsa meni jos nije bilo vrijeme :x