-
I ja sam bila klempica do 21. godine kad sam operirala uši i nevjerojatno koliko sam sad sretnija jer sam se riješila tog kompleksa. Kao klinku me to uopće nije diralo, mami i tati su moja uha uvijek bila preslatka, samo me buraz zvao Dumbo. Oko puberteta me to baš jako počelo mučiti, pa sam ih skrivala na razne načine, ali kad sam se približila dvadesetoj, obećala sam sama sebi da ću to riješiti i tako je i bilo.
Moram priznati da sam se pribojavala da će djeca naslijediti moje uši, jer znam što znači takav kompleks. Na kraju su ipak pokupile tatina ušesa, ali i da nisu, bile bi mi predivne takve kakve jesu, baš kao što sam i ja bila svojim roditeljima, koji su se uvijek čudili "kaj ja izmišljam", a stvarno sam bila pravi Dumbo.
Mislim da flasteri i kapice ne mogu nešto bitno promijeniti i da je priroda glavni i odgovorni "krivac". Bitnije je dijete odgajati tako da bar u djetinjstvu ne bude opterećeno time, a u pubertetu ih ionako većina bude iskompleksirana ovim ili onim... i kad bi moje dijete izrazilo želju da se podrvgne operaciji, podržala bih ga, ali nikako ne prerano i tek kad bih bila uvjerena da može shvatiti i prihvatiti sve što takva operacija nosi sa sobom.
-
Ja imam sestričnu od 10g koja je jako klempava ali mala je puna samopouzdanja i govori za sebe da je najljepša u razredu,,ali ja sam sigurna da će se to promjeniti u pubertetu,kada bude svjesnija sebe i vidi "konkurenciju"-na žalost ali tako je to danas.
MM mi je nedavno rekao da je njegova sestra operirala uši ali da za to nitko ne zna u familiji i da bi ga ubila da zna da je meni rekao.
Inače šogorica mi ima 28g-učiteljica je,još je nisam vidjela sa podignutom kosom-ustvari jesam ali rijetko,uši su joj sada ok,al još uvijek nekako ne voli podizati kosu.
-
Zdravo. Ja nemam klempave usi samo malo su mi siljave može nekako to da se napravi da ne budu siljave ali bez operacije. Hvala puno unapred.