Dakin kažiprst ima novo ime : NOSOPRST
Printable View
Dakin kažiprst ima novo ime : NOSOPRST
Dobro, ima li i konzumenata slinaca? :mrgreen: Moja Zorka ga tu i tamo zna slasno pojesti. :coffee: Kaze teta u vrticu da to ii nije tako rijetka pojava medju djecom.
Moja Neva pojede svaki šmrkalj koji iskopa. To ju je naučio tata :oops: da ne mora tražiti maramicu (koju nikada ni nema). Dobra strana toga je što ponekad navečer zaspi kopajući nosić (što je jako jako jako vrijedno za mamu jedne intenzinve cicalice u terminu). Nije baš navika koja me oduševljava, ali mislim da je to kao i češkanje guze - nešto što svi odradimo u jednom dijelu života.
Mislim da je to sama jedna od faza u otkrivanju svoga tijela. Moj D. to sigurno ne radi s ciljem da iskopa šmrkalj, jer ni nije svjestan u tom trenutku da on to radi. Ono što ja radim je pedagoška mjera koja se zove ignoriranje. Jer ako ću ja njemu nemoj, nije lijepo, i bla, bla, tada će on to namjerno raditi. Kada kopa na javnom mjestu ili pred prijateljima, nije me sram jer svi znaju da je još mali i nitko ne obraća pažnju pa brzo i prestane s tim. A sada jedna anegdota. Još u trudnoći, na UZV se jasno vidjelo kako mali kopa nos. Ni doktor ni bilo tko tko je vidio sliku nije komentirao da kopa nos, nego tipa Joj, kak je slatki, ima prst u ustima! A bilo je jasno kao dan da se radi o organu iznad ustiju! Ma, slatki su oni u bilokakvoj situaciji. Uživajmo u njima i ne zamarajmo se ovakvim razvojnim sitnicama! 8)
A koliko je uopce ok govoriti djeci o lijepom ponasanju kad gomila odraslih isto tako redovno procacka nos? :mrgreen:
Tako je Zorana.Na semaforu više ne gledam okolo nego samo u taj semafor i čekam da se upali zeleno, jer sam primjetila da skoro svi muški dok čekaju čačkaju po nosu.MM mi nije povjerovao, a onda je jednom baš promatrao i tako stoji tip, čeka, i hop prst u nos pa u ... usta.Katastrofa!Citiraj:
Zorana prvotno napisa
I moj K jede slince i sakriva se da ga ja ne vidim.Kaže: pa tako i djeca u vrtiću.
Ja bih vam malo skrenula pažnju na temu Glistice i kopanje nosa?
Nije zgorega provjeriti, zar ne?
Moji klinci ponekad pročačkaju nos, ali ne svakodnevno.
Mali nećak (2,5 god) uživa u čačkanju nosa, gura oba kažipsta u nosnice i lagano ih vrti :lol:
Šogorica kaže da se tako i uspavljuje. :lol:
Iako, sada kada sam pročitala ovaj popic o glistama, nije mi više tako smiješno... :/
moj je vec navrsio 7 pa jos to radi. bojim se da ce mu ostati dozivotno :mrgreen:Citiraj:
Zorana prvotno napisa