Da bi čovjek riječ rekao... :coffee:Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Printable View
Da bi čovjek riječ rekao... :coffee:Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
pokušam mašinu upaliti kad dođe jeftina struja iza deset sati tako dok ona opere ja zaspim i robu vadim uvjek ujutro pa bude podosta zgužvana.prije stavljanja na sušilo dobro protresem pa koji komad robe izbjegne peglanje.nikada nepeglam ručnike,donje majice ,krpe i stvarno mrzim peglati.
Imaju li vam mašine onu tipku da roba ostane u zadnjoj vodi od ispiranja? Onda je zadnji čas iscijediš, kad je ideš stavit sušit. Manje je zgužvana i uglavnom se neće usmrdit, osim ako baš zloupotrijebiš tu funkciju i ostaviš robu 3 dana u mašini.
:lol:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Tak je mene tata gnjavio da moram naucit zaklat, pofurit i ocerupat kokos :shock: jer da kak cu muzu kuhat rucak :roll:
Nakon sto sam se prilikom jedne probne demonstracije srusila u nesvijest (fakat mi se to gadi i ne zelim se ni zamisljat u toj radnji) tata je "digo ruke od mene" a ja sam mu rekla da cu ja kupit hranu u ducanu.,
Kupujem u ducanu, ne koljem po kucama.
A peglam samo kad osjetim potrebu da se zbog neceg malo kaznim :P
Inace perem sve sa svim, cesto pofarbam ali to je samo razlog za kupit novu majicu pa se MM ne ljuti (ali on se nikad ne ljuti, ni ja - ne da nam se to). Centrifugiram ko sivonja. Istresem sve u kosaru pa vjesamo ko stigne. Nekad se usmrdi jer zaboravimo objesit pa operemo ponovo.
Stan u koji se upravo selimo je malen i nema balkon, tako da je MM rekao da ga ne zanima susenje osim ako ukljucim susilicu. Eto.
ja nikad nista ne peglam...i nikad nisam "zguzvana" :*
(ne nosim kosulje osim nekih iz HM-a koje se ne peglaju...
puno omeksivaca,odmah izvaditi iz masine i rasiriti...to je sva mudrost...
:D
ne peglam.
nikad i nista.
ponekad stavim odmah na strik, ponekad u lavoru ceka sutra.
nista ne izgleda zguzvano.
ta pegla... to je samo fama.
Ja peglam sve.
Imam parnu postaju, i to se ne da usporediti s običnom peglom. Mašinu veša opeglam za dvadesetak minuta. A šta je dvadeset minuta u jednom danu? I to ne svaki dan. A zadovoljstvo kad hrpicu opeglane robe spremiš u ormar i ne povlači ti se po krevetima i kaučima, meni je ravno dobrom šopingu.
Bilo je perioda i kad mi se baš nije dalo (dok nisam imala parnu postaju), ali djetetovo sam uvijek sve peglala.
I to je isključivo moja odluka i želja da peglam. MM bi si i sam speglao što mu treba, nikad me nije tražio da mu speglam.
svaka častCitiraj:
Dijana prvotno napisa
ja to ne bi mogla
meni i je i tih 20 min previše vremena izgubljeno
ne vidim zadovoljstvo u spremanju po kući, to mi je nešto što se mora ... nisam baš "ženskasta" , više me veseli rad u vrtu i s betonom :oops:
no, dala si mi misliti ... parna postaja .. jel to ono peglo s postoljem i daskom u kompletu ? jel skupo?
Ma nisam ti ni ja nešto previše ženskasta, oću reći, ne veseli me spremanje previše, ali me nervira nered... A doma imam dva neviđena generatora nereda...
Zapravo mi je najveće gubljenje vremena u kućanstvu ručno pranje suđa i to zbilja mrzim. Nema besmislenijeg posla. Nešto skuhaš i već je hrpa prljavog posuđa tu. Odmah bi kupila suđericu da mi ne zahtijeva remont kuhinje pa to ipak treba malo pričekati.
Inače, moja parna postaja (Braun) je koštala mislim oko 400 fr-oko 1600 kn (kupljeno u Švicarskoj), dobila sam na poklon, pa ne znam točno. To je bez daske, samo aparat. Dasku za peglanje imam, a i bilo bi i preglomazno vući i dasku iz Švicarske.
Kod nas ima već za 400-500 kn, ali ne znam koliko su dobre. Moja ima tlak od 4 bara.
anchi i litala :lol:
tiwi s kokosi :lol:
ovaj topic mi je super
ni ja nista ne peglam
a glede ovog
MM si opegla sam :saint:Citiraj:
Al dajte savjet što kad mm mora svaki dan imat košulju, kravatu i odijelo?
Lijepo sam mu objasnila: ja sam neispeglana, cure isto i ako samo tebi treba - peglaj - imas obje ruke i noge i vremena za to koliko i ja.
Poceo je paziti kakvu robu kupuje. :)