Ceres gdje si išla na tu akupunkturu itd.?
Printable View
Ceres gdje si išla na tu akupunkturu itd.?
Mali Mimi, šaljem pp!
Akupunktura – dobar biznis, zdravlja “ni za lijek”
Dragi moji, nemojte zalud trošiti zarađeni novac...
Evo opet ja na toj temi, nakon više od 9 godina :-P. Moj sadašnji IVF sa svježom blasticom nije bio uspješan pa se sad pripremamo za FET. Ja sam bila na tretmanima kod dr. Gjurić u prva dva postupka i oba su puta bila uspješna pa si sad razmišljam ići opet.
Jel bio tko nedugo i ako da kakva su iskustva i gdje? Ja tražim nekog tko zna barem kaj je German Study Protocol, tko ima iskustva u akupunkturi u IVF postupku i tko zna kaj radi :)!
Moram ti priznati Isabel da sam i sama razmisljala o akupunkturi kad budem isla u FET.Ali sam pomislila da sam luda i da to nitko ne radi :D Sad si mi opet bacila bubu u uho.Nisam puno istrazivala,samo sam citala da se to u Americi i vani radi pod normalno tj da puno zena ide.
Isabel I ja sam svojevremeno razmišljala o IVFu i akupunkturi i kontaktirala sam Zivia studio u Zagrebu. Nisam isla, ali mogu ti poslati br. doktorice u inbox.
Curke, ja sam išla u Sintezu na akupunkturu po programu German Study Protocol. Zvala sam jučer, još uvijek to rade...
Frixie slobodno mi pošalji pa ću zvati. U Sintezi su mi jučer rekli da bi trebala doći na prvi pregled i dogovor koji je 360 kn i onda još 2 ili 3 put neposredno prije i nakon FET-a. Oni su kod Heinzelove pa će mi malo teško u cca pola sata stići iz Samobora do tamo. Razmišljam i o dr. Liu kojeg ću isto danas nazvati. Imaš li kakve info o Živia Studio, znaju kaj je je to, radili su i sl.?
Aska, nisi luda8-), dapače, ja mislim da je to dobra stvar koja može imati samo pozitivan utjecaj, pa zašto ne probati :-). I nije tak nemoguće skupo, ako se ode 2 put a cijena jednog tretmana je cca 200 kn.
Rade oni i za IVF akupunkturu, ne samo za prirodno začeće. Vidi inbox.
Prije 10-15 godina je izašao znanstveni članak kojeg su svi mediji citirali kao dokaz da akupunktura pomaže. Radilo se o suradnji jedne vrhunske kineske klinike za akupunkturu i sveučilišne klinike u Ulmu. Meni je to odlično zazvučalo. MM i ja smo svečano otišli u knjižnicu Max Planck Instituta za biologiju, pronašli članak, kopirali, pripremili zakusku, postavili ligeštule na terasu i krenuli u detaljno proučavanje izvornog članka. Ispostavilo se da je uspješnost s najpoznatijim akupunkturistom u svemiru neznatno veća od uspješnosti bez aku, u razini pogreške mjerenja. Sjećam se tog hladnog tuša i razočarenja.
Ali mislim da svakako ne može škoditi, za razliku od nekih pripravaka koje ljudi vole uzimati jer je nekom s potpuno drugom dijagnozom pomoglo.
Akupunktura (i bilo što) nije medicina utemeljena na znanstvenim dokazima... znači, iz moje perspektive, radi se o vjerovanju da nešto pomaže (čim nema znanstv. dokaza). Trošak tj. "škođenje" bi bio trošak akupunkturnih tretmana (znači, vrijeme i novac uloženi u to ). Opet, ako je nekome zbog psihe bitno, a nije vjernik pa isto ne može postići u crkvi ili na neki drugi način - nije niti to beznačajno. Samo je drugi par postola od rasprave o učinkovitosti medicinskih tretmana.
Proboj akupunkture u medicinske ustanove tumačim tržišnim razlozima (ljudi traže, naplativo je, tj. win (pacijent želi to) - win (ljudi koji to pružaju zarađuju).
Samo javljam da sam na ovom FET-u išla na akupunkturu i to prema German study protocolu a beta nam je danas potvrdila da je bio uspješan :-D!
Ovo je moj drugi spješni IVF sa akupunkturom i zblja mogu reći samo najboje. Upoznala sam prekrasnu doktoricu koja ima iskustva u akupunkturi i IVF-u i trunoći pa ako nekog zanima slobodno se javite za preporuku.
Bravooo Isabel cestitam od srca!!!
Isabel, nemam opcije da ti posaljem poruku a htjela bih te detaljnjije pitati oko akipunkture; kako se zove dr, gdje ordinira, koliko puta si isla na tretmane i koliko novaca?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam išla u Polikliniku Aviva, dr. Sandra Morović. Doktorica je divna, ljubazna, topla i srdačna. Sam tretman ne boli, traje cca 30-40 min ali prvi put je duže, dok popričate i to. Ide se prema German Study Protocolu recimo 3-4 puta. Ja sam bila prvi put 4 dana prije transfera, drugi put 2 sata nakon transfera i zadnji put dan nakon transfera. Jako je opuštajuće i ugodno, ona ima iskustva u akupunkturi za IVF i trudnoću pa mi je to bilo super! Ja sam svaki put kad bi mi stavila iglice zadrijemala :mrgreen: i taman malo odmorila tamo... Svaki tretman košta 300kn.
German Study Protocol je protokol po kojem se radi akupunktura koja poboljšava cirkulaciju i opuštanje maternice pa time poboljšava šansu za uspješnim začećem. Ključni su termini tretmana u odnosu na sam transfer embrija i točke koje se tretiraju.
Šaljem ti par linkova koji su jako zanimljivi na tu temu:
http://acupuncture.com.ng/acupunctur...-german-study/
https://www.medicalservicesprague.co...cture-protocol
Super info Isabel, imaš pp od mene :)
Jedna draga forumašica mi dala kontakt od doktorice kod koje je ona bila i bila je također jako zadovoljna, dr. Zrinka Oreškocić koja radi u Zivia Studiu (http://ziviastudio.com/hr/). Tamo sam nazvala pa su mi rekli da je doktorica trenutno na porodiljnom i da ju mijenja dr. Katja. Tu sam Katju pokušavala dobiti 6 dana i nikako pa sam izgubila živce i opet zvala Zivia Studio. Oni su se jako ispričavali i rekli da im je ta doktorica nepouzdana i da im radi problema pa da nazovem na mobitel dr. Zrinku Orešković koja je, kad je čula da se ova ne javlja, ponudila pomoć. Kako ima malu bebu onda je s njom nezgodno dogovoriti termine pa mi je ona osobno preporučila svoju pouzdanu kolegicu dr. Sandru Morović koja radi povremeno u Poliklinici Aviva. Čule smo se telefonom i dogovorile da na prvi dođem par dana prije transfera. Bila sam kod nje na ukupno 3 tretmana, po German Study Protocolu i bila sam jako zadovoljna! Doktorica je super i za svaku preporuku.
Iako nisam baš ljubitelj Avive i tih velikih poliklinika, vjerovala sam toj dr. Orešković s kojom sam se čula, koja mi je sve lijepo objasnila, bila vrlo susretljiva i ljubazna i "znala o čemu priča", jer rijetko tko da zna o German Study protocolu i akupunkturi u svrhu IVF-a odnosno začeća i trudnoće.
Ta dr. Sandra je meni osobno puno ljubaznija, srdačnija, iskrenija i draža od dr. Jeanette iz Sinteze koja mi se čini da joj je samo do love (kod nje sam bila prije 9 godina i sad prije ovog postupka na konzultacijama, no od Sinteze sam odustala, nije mi se svidjelo). Dr. Sandra koristi jednokratne igle, svaka je u svom plastificiranom omotu kao igla i još sa kapicom koje onda ona nakon korištenja baca.
Ja sam uživala u svakom tretmanu, bila uvijerena da ima bar male koristi i eto urodilo je plodom :heart:!
Tretman kod dr Sandre u Avivi košta 300 kn i s njom se može dogovoriti svašta. Ja sam primjerice rekla da ne bi išla na puno tretmana i da orema GSP-u smatram da su 3-4 dovoljna. Tako smo se onda i ogovotrile. Jedan je bio par dana prije FET-a, drugi unutar 24 sata od FET-a i zadnji dan poslije. Aviva je praktična jer imaju raznih načina plaćanja :).
Eto, nadam se da sam pomogla. Ako treba još koja info slobodno pišite!
Sretno cure :ghug:!
Članak o akupunkturi i izgledima za uspjeh IVF-a: Ne pomaže!