Svakako zdravija varijanta! :DCitiraj:
tinkie winkie prvotno napisa
Printable View
Svakako zdravija varijanta! :DCitiraj:
tinkie winkie prvotno napisa
:cekam:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
ma ona klasična za torte, ja mislim da je moj kalup 26cm u promjeru
znači okrugla pita?
vidjela sam da je američka, ali sam mislila da se peče u klasičnom
hvala, tijesto je već zaspalo od odmaranja
pita je super, bilo je prekasno za jesti je vruću sa sladoledom tako da je danas tamanimo hladnu, bez sladoleda
mada nije bilo previše vodenasto naribala sam gore tijesta, super je ispalo
hvala apricot :klap:
Samo da velim da sam pravila tortu, ja odusevljena, MM nije, al on je kremasti tip :lol:
na poslu gotovo jednoglasno odusevljenje ;) moglo bi se probati i s visnjama, mmmmmmmmm...
radila sam pitu i odlična je :heart:
a sada bi probala i plitvičku štrudlu koja se gore spominje, al nigdje ne mogu naći recept,pa ako netko zna :*
bilo je u getrou smrznutih šljiva,ali pazite na rok trajanja,često bude isteknut na nekim proizvodima :/
jel se šljivopita može radit u onom okruglom namreškanom modlu za pite?
i čime namazati (i možda posuti) protvan prije nego što stavim tijesto?
Početnik sam s pitama - do sada sam samo radila bebinu pitu s jogurtom :oops:
da, da... taj protvan je najbolji :)
namažeš maslacem/uljem (samo namastiš ruku pa premažeš posudu, ko da dijete mažeš kremom za sunčanje) i pospeš prezlom. ili staviš papir za pečenje.
jel netko zna ;)Citiraj:
neva prvotno napisa
[/b]
jel ovo?Citiraj:
neva prvotno napisa
Šljive su na izmaku :( .
Smrznut ću gotov nadjev - zauzima mi manje mjesta. Nadam se da će biti OK.
Citiraj:
tinars prvotno napisa
Hvala,to sam tražila :love:
LInk mi ne radi, jel zato što je star ili...?
Hvala za link :)
Nego, ja jučer pekla. Imam par napomena, al bez obzira na njih smo se gušili u kolaču. Zapravo je taman vrsta kakvu voooooooooooooolim!
Tijesto je presavršenog okusa (iako sa glatkim brašnom:mrgreen:)
Da mi ga je lakše umijesit ja ga radim "obrnuto", tj. mikserom umutim što se umutit da, dakle, jaja, maslo, rum, vanilij šećer...sve po recetu što je tekuće, a onda postupno dodavam brašno i šećer u prahu dok mikser ne počne posustajat. E, tek tada mijesim rukama.
Nadjev je rađen od šljiva iz našeg vrta. Koje su super domaće, al kiseleeee, pa sam dodala puno više šećera, ni ne znam koliko, al dok nije prestalo kupit mi usta od ljutine.
Znate, jako su rodile ove godine, i s jedne strane je svaka šljiva još skoro zelena, a s druge strane posve mekana.
Osim toga mi je nadjev ispao relativno rijedak, tako da posipanje sa tijestom i krušnim mrvicama nije skroz riješilo stvar, drugi ću put dodati gustin. Inače je okus mmmmmmmmmm
Ko je reka bez masla, nije ni po gušta ako nema masla
mmmmljac mi se čini ova pita, pa treba biti na vrhu stranice, obzirom da taman ima šljiva! :-P
zanima me je li 175 stupnjeva na vrući zrak? sutra bi je pravila.
ode je i ja provat radit :-)
ja sam je jučer napravila, jako je fina. I ja sam morala dodati jabuka, nisam imala dosta šljiva. Malo se razlilo kad sam izrezala onako vruću. Je li to normalno? Tijesto mi je bilo divno! Na makitin savjet sam i ja mjesila mikserom dok je išlo, a išlo je u stvari do kraja, samo sam ga ja još malo pokupila rukama. Čini mi se da bi ga bez odmaranja u frizu bolje uspjela razvaljati po tepsiji, naime nakon sat vremena u frižideru se počelo mrviti, ali 3 žlice vode je riješilo stvar.
Divna pita!