Ja sam imala takav jastuk od slovenske Odeje, koštao je niti 130kn, a drugi većinom koštaju 300tinjak kn. Dobro dođe prvih par mjeseci, a oooodličan je kao jastuk za opuštanje za odrasle, a i tu i tamo za spavanje beba :heart:
Printable View
Ja sam imala takav jastuk od slovenske Odeje, koštao je niti 130kn, a drugi većinom koštaju 300tinjak kn. Dobro dođe prvih par mjeseci, a oooodličan je kao jastuk za opuštanje za odrasle, a i tu i tamo za spavanje beba :heart:
Meni su u bolnici donijeli jastuk za dojenje i namjestili N. tako da je lijepo mogao satima cicati i spavati i šta god je htio, a meni nije ni najmanje smetalo (rana od carskog). Jedno sam ga vrijeme intenzivno dojila u hvatu nogometne lopte i za to mi je jastuk bio od neprocjenjive koristi. Kako sam se zakačila na njega u bolnici, čim sam izašla nabavila sam ga.
meni je taj jastuk bio izvrstan i dan danas nakon godinu dana pronalazim njegove nove funkcije (igranje, ogradica, podupiranje, na podu jastuk i obrana od padanja itd) za dojenje je bio vrlo koristan jer sam na njega naslanjala ruku dok sam dojila sjedeći osim toga lijepo sam se mogla nasloniti leđima na njega na kauču što mi je i danas omiljena opuštajuća pozicija za dojenje. Kupila sam ga u Kiki i to s punjenjem od vrlo vrlo sitnih kuglica koje se ne osjete ne dodir, a neopisivo se bolje prilagođavaju tijelu npr kad se nasloni glava nije ni tvrd ni mekan (MM ga je koristio kao svoj jastuk kad bi došao na red) u usporedbi s drugim vrstama punjenja neprocjenivo bolji, cijena je bila oko 300k.
Ja imam Kamarisov (posuđeni je, velika :* vlasnici), u trudnoći pomogao pri spavanju, sad kad sam rodila baš ga i ne koristim za dojenje više kao ograda ili za odmor meni!!! :D
Dojim ležečki jer mi je tako najviše paše!
osim coconut i kamaris, jastuke za dojenje ima i premaman
http://www.anna-design.hr/preman.html
Koliko sam čitala takvo punjenje nije najzdravije, mislim da sam na linkanom topicu na to naletila.Citiraj:
nia prvotno napisa
nije zdravo polistirensko punjenje, jer navodno otpusta bisfenol A...zato sam se ja toliko razmisljala.
a ko bi to vise znao...
ja sam na kraju kupila coconut jastuk, jako dug 190 cm x 40 cm
prezadovoljna sam sto se tice trudnickog spavanja a evo i mm se polako vezuje za njega u popodnevnom odmoru.
jastucnica je periva, cist pamuk i ono sto je meni bilo jako bitno jednobojna.
prozivodi ga magma, ja sam ga pronasla u turbo limachu.
ja sam taj jastuk dobila u trudnoći i bio mi je zakon za spavanje.Dojila sam ležečki zbog epi , ali pošto sam se sada donekle oporavila , htjela bi uz pomoć njega , ali nikako da se namjestimo.Imate li kakav savjet?Sliku sa 'pozom'?
I meni jastuk za dojenje služi kao ograda.
Nikad ga nisam upotrebljavala za dojenje.
U trudnoći me spasio i u te svrhe blagoslovljen bio.
Zato ga mm zove trudnički jastuk :mrgreen:
Vrlo jednostavno, jastuk se stavi oko sebe i to oko leđa tj. lumbalnog dijela kralješnice da se lijepo možeš nasloniti, a krajevi su ispod jedne i druge ruke tj. lakta . Na taj način se ruka oslanja na jastuk tj. povišena je i ne nosi težinu djeteta pa su time i leđa majke rasterećena. Jako mi je puno koristio prilikom dojenja u svim mogućim sjedaćim i poluležećim pozama od dvosjeda do balkonskih naslonjača i kreveta, a posebice kod dojenja na leđima kada bi moja mrvica dojila ležeći na trbuhu pa sam joj trebala pridržavati glavicu rukom što nakon nekog vremena /mislim na sate) bez jastuka ne znam kako bi mi ruka izdržala. :)
Pozdrav!
Imam jastuk za dojenje punjen onim malim, mislim poliesterskim, kuglicama.
Kako je kod prvog djeteta puno korišten, te dan na posudbu, sada imam osjećaj da je manje kuglica unutra nego kad sam ga kupila.
Moje pitanje je: da li netko zna gdje bih mogla kupiti dodatno punjenje za jastuk :?
Hvala unaprijed na odgovorima
moja beba ima 17 dana i ne znam da li je prerano za jastuk.Imam ga,dobila ga na poklon i čini mi se super,ali kad sam dva put probala dojiti čini mi se nezgrapno nekako,kao da mu je glava nisko,tj niže nego kad ležimo i kao da ne uhvati dobro i čini mi se da mu je nezgodno iako je siso,nije se budnio :) a meni je to ležanje več dosadilo,vrat me boli.
Taj jastuk je 330kn,znam da je to puno s obzirom da vi spominjete cijene od 200kn i manje....
Ja bi maramu za nositi ga ali je i ona 330 kn,znate li neki link gdje bi to jeftinije mogla netom kupiti?
Mi smo nedavno u Lidlu kupili "jastuk za bočno spavanje", vidi link u Google cache, za fakat siću. Potpuno je periv, a tko zna, možda ga još imaju u nekom dućanu, recimo Gospiću ili Labinu. Potpuno je periv i taman žilav koliko treba. Punjen je spužvom.
[quote="Netipična"]moja beba ima 17 dana i ne znam da li je prerano za jastuk.Imam ga,dobila ga na poklon i čini mi se super,ali kad sam dva put probala dojiti čini mi se nezgrapno nekako,kao da mu je glava nisko,tj niže nego kad ležimo i kao da ne uhvati dobro i čini mi se da mu je nezgodno iako je siso,nije se budnio :) a meni je to ležanje več dosadilo,vrat me boli.
quote]
Ispočetka sam isto tako dojila ležečki , do starosti bebe kao što je i tvoja .Vrat te boli jer se sigurno 'podlaktiš'.....to sam i ja prvo radila dok nisam skužila da mi je ugodnije kada stavim glavu na bilo kakav jastuk .
Mi imamo jastuk za dojenje , ali nam služi kao ogradica .Nisam baš nešto oduševljena sa njm.Sada dojim tako da se udobno sjednem te ga držim na rukama ili si stavim neki mali jastučić , tek toliko da mu nogice ne vise....a kada se zaželim odmora , bacamo se na ležanje :mrgreen: