-
Da podignem temu, zna li tko gdje se u Zagrebu može kupiti Römer sjedalica za bicikl? Vidim da na svim testovima dobivaju najbolje ocjene. Nisam još krenula u potragu, danas sam se kasno sjetila.
Razmišljam o polovnoj, al ne znam koliko brzo propada ta plastika, kada postaje prekrhka da bi izdržala (nedajbože) pad. S obzirom da bebek ima tek 11 mjeseci, vozit će s godinama pa sam sklonija novoj. A opet rađe Roemer polovnu u dobrom stanju, nego polovnu nekvalitetnu. Mi smo većinom na biciklima pa se valjda i isplati.
-
Ne mogu da ti pomognem za Römer,ali mi imamo Bellelli sedište prednje kupljeno polovno za stariju pre 6 godina,sad se mladja vozi u njemu i sedište je kao kada smo ga kupili (nismo padali,kući garažirano),mislim da ta plastika ne propada baš tako lako.
-
Bas ti hvala na informaciji. A jeste znali od kog kupujete? Citala sam malo ADAC preporuke. Razmisljala sam prije da vjerojatno nitko ne padne s bicikla s djetetom. Odnosno rijetko. Pa stoga nema nekog rizika da se stolac ostetio na taj nacin, al su me na ADACu podsjetili da bicikl sam moze pasti. To se meni par put dogodilo da mi se srusi bicikl.
Vjerujem da je ta plasika OK za dulje vrijeme. Iako se izvana nista ne mora vidjeti, a da svojstva svejedno propadnu.
Uglavnom ADAC preporuca polovne od poznatog vlasnika. Tako da si vjerojatno u pravu sto se tice dugotrajnosti plastike. Ja nikog ne znam tko prodaje stolac.
-
Molim lijepo, ako mi netko moze reci je li moguce ucvrstiti straznju sjedalicu na bicikl montic bez paktregera, dakle za ramu i osovinu kotaca - ako da, kako se taj princip zove? ( kupila bih pilovnu preko oglasnika pa da ne fulam ).
Fala unaprijed na pomoci
-
Koliko ja znam moguce ju je ucvrstiti ili za paktreger ili za ramu - ovako nekako:
http://www.miobebi.it/wp-content/upl...s_contesto.jpg
Ipak, cini mi se puno bolje i sigurniije ucvrstit je za paktreger - mislim da je tako i nosivost veca - pa ti predlazem da prvo stavis paktreger pa na njega sjedalicu. Mi imamo tavku. I zadovoljni smo - osim sto mu je vec postala premala - ne po tezini, nego po visini :/
-
Podižem.
Je li svaka sjedalica za bicikl ima svoje vrijeme trajanja kao i as? Pise li to na njima?
-
Naravno da ima. Plastika nije vječna, postane krhka, a još k tome je dinamički opterećena.
Koliko sam čitala preporuka je 4-5 godina. U "biciklističkim" zemljama neće preuzeti stariju ni u socijalnoj službi (ne mislim da bi trebali, nego samo za ilustraciju).
-
Ok, hvala!
S kojima ste zadovoljni? Treba nam nova i počinjemo pretraživati.
-
Mi imamo ovu i zadovoljni smo. Nisam isprobala druge, nego sam odlučila na temelju različitih recenzija (njemačkih). Počeo se voziti s negdje 11 mjeseci i totalni je zaljubljenik, tako da se i njemu sviđa.