Re: Sto mislite o zenama,a i muskarcima koji NE zele djecu?
Citiraj:
MaRiJaNnA prvotno napisa
Sto mislite vi o zenama,a i muskarcima koji NE zele djecu?
ništa. čak ih i razumijem, a i podržavam. ne zato što ja ne volim djecu nego zato jer te osobe možda ne bi bili dobri roditelji. i ako ih ne žele, pa bolje da ih nemaju nego da ih imaju radi sredine i ovakvih pitanja kao što je tvoje. bolje ih je ne imati nego ih imati bez emocija i neželjeno rođene.
želja ili ne želja za djetetom je nečija intimna stvar u koju se nitko nema pravo miješat.
isto kao što smatram bezobraznim, drskim, nekulturnim uopće pitat nekoga zašto nema djece ili ako ima jedno kad će slijedeće.
mi smo se namučili dok nismo došli do diteta, ali su me iskreno izluđivala pitanja: šta čekate, mislite li više, pa koliko vam je godina.
a svako pitanje je bolo direktno u srce jer uz sav trud nije bilo rezultata, trudnoće.
e sad su opet pitanja kad ćete drugo :evil:
možda čak 50 posto tih koji govore kako ne žele djecu ima problem zbog kojih ni ne mogu imati djecu, ali im je srcu lakše ako "zatvore" oči pred problemom i opravdaju neimanje djece sa ne željenošću za njima. ko zna.
ali mi nije u redu ni pitat šta mislite o takvim ljudima koji ne žele djecu.
ne žele i gotovo. njihova stvar. i tu svaka priča treba završit. ne virujem baš da te osobe koje ne žele imati djecu hodaju okolo i ispituju ove šta imaju djecu zašto su ih želili.
Re: Sto mislite o zenama,a i muskarcima koji NE zele djecu?
Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
ali mi nije u redu ni pitat šta mislite o takvim ljudima koji ne žele djecu.
ne žele i gotovo. njihova stvar. i tu svaka priča treba završit. ne virujem baš da te osobe koje ne žele imati djecu hodaju okolo i ispituju ove šta imaju djecu zašto su ih želili.
potpis...
jednodimenzionalna pitanja nisu u redu... 'sto mislis o osobama koje su gay? sto mislis o osobama koje vjeruju u boga' sto misli o osobama iz ruralnih sredina? sto mislis o osobama ovisnim o cokoladi? sto mislis o plavusama?' - ova pitanja se mogu rangirati po tome koliko su osjetljiva i po nekim drugim kategorijama ali sva ona primoravaju na opci sud na osnovu jedne karakteristike...
zato mogu ponoviti da mi je u neku ruku napadno ili, kako sam prije rekla, nasilno postavljati takva pitanja...
a po meni najbolji nacin obrane je ne odgovoriti na njih :mrgreen:
iako su mozda bolje nekima opcije:
'ne volim djecu'
'kaj te briga, babo'
'a zasto ti imas djecu?'
'za babino brasno'
'nemam potrebu odgovoriti ti'
'naprimjereno zadires u moju/nasu intimu'
itd.