Ja sam u zadnjem dijelu abecede. Predala prijavu među zadnjima. I dobila.
200 kuna!!! 8)
Printable View
Ja sam u zadnjem dijelu abecede. Predala prijavu među zadnjima. I dobila.
200 kuna!!! 8)
Evo ja sam upravo nazvala ovaj broj. Rekli su mi da je prijava obradena i da u sljedece rijesenje ide moja obradena prijava. Pretpostavljam da to znaci da kada krenu sljedece isplata da ce i moja biti ukljucena.
BTW prezime mi je medu zadnjima a predala sam predzadnji dan.
Dobila sam povrat prije par dana, mislim da se ne radi o prezimenu već o kompliciranosti prijave. Dakle lani kad sam imala i stambeni kredit u prijavi, razvuklo se do Božića i tada su me odbili :mrgreen: . Dakle kad ima još nešto osim plaća onda duže traje.
Ove godine samo plaće i evo već sam dobila.
Ne ovisi niti o iznosu, kao mali iznosi dobiju prvi, budući mi je iznos ove godine 2700kn zbog komplikacija u trudnoći i porodiljnog.
ja imam i kredit i specijalisticke preglede i dop. zdravstveno osigurnje i radila pola godine u 2006-oj i .... vec sam dobila povrat poreza u iznosu nesto manje od moje mjesecne place, a 2 lipe vise nego sam sama izracunala da cu dobiti :D
Baš ste me razveselile da je počelo mada moja prijava uvijek bude obrađena mežu zadnjima mada je predam među prvim, a i po abecedi sam na C.
Mislim da osim o "kompliciranosti" ovisi i o službenici koja ih obrađuje i njenoj brzini i načinu na koji ih ona obradi :(
-ovisi ti kolika ti je plaća tj. koliko ti je bilo uplaćeno poreza i prireza jer ako nema ništa uplaćenog nemaš ništa ni za povrat, a ove druge solucije se moraju izračunat :oops:Citiraj:
LeeLoo prvotno napisa
Sjeo povrat poreza na račun :D :D :D :D :D
Ja bum vas sve zatukla :evil: . Meni još niš, a mm je upravo došao s krasnom viješću od zubara - zub mu je pukao skroz, treba raditi implatant, a taj vrag dođe EUR 1000 :shock:
Pas mater i zubima!!! Idite redovno na kontrole i pazite ih jer su prepreskupi za zafrkavanje :x
Ja inače povrat dobijem među zadnjima iako svake godine predam zahtjev među prvima, tako da me je ovaj put iznenadilo. :D :shock: :D
Meni sjelo prošli tjedan. :D :D :D I odmah sam potrošila. :mrgreen: (Ali na bebača pa se ne računa ko grijeh)
kod mene još ništa od povrata. :( zašto?????
do kada uopće traju te isplate???
Dok ne završe 8)
Općenito, dosadašnja praksa je pokazala da obično prvo idu manji povrati. Lijepo izgleda u statistici (ono -"obrađeno je 85% prijava, te je isplaćeno 78% obrađenih... gdje nitko ne spominje da je preostalih 22% ustvari više novaca :( )
Oni sa puno stavki malo dulje čekaju.
I naravno, najdulje se čeka u Zg, dok u nekim mjestima u koja je signal mobitela nedavno stigao - povrat poreza ide relativno brzo.
A do kad? To nitko ne zna. Meni je nakon porodiljnog došao skoro kao božićnica :lol:
ko kaže da se dugo čeka? ja sam dobila uplatnicu pred mjesec dana... i uplatila sam... :x :x
Draga, tvoj je iznos bio na listi prioriteta :P
:x #$%@*& i poreznoj upravi...Citiraj:
vesna72 prvotno napisa
Meni je prijava obrađena ali je lova uplaćena na račun u Hypo banci koji sam zatvorila. Što mi je činiti? Naravno da se u PU nitko ne javlja na telefone :roll: pa vesna, ako imaš neki savjet say it! Hvala.
Ja sam zvala poreznu negdje u 3. mjesecu, molila da mi spoje na telefon refrenta zaduženog za mene (prema prezimenu, imaju raspodjelu), popričala s ženom i zamolila je da mi što prije riješi poreznu prijavu jer idem na porodiljni. Rješeno rekordno brzo!
ja još u svibnju :evil: na n-tuCitiraj:
sorciere prvotno napisa
Citiraj:
Frida prvotno napisa
Probaj vidjeti u banci. Možda čući na nekom prijelaznom računu, pa sa rješenjem uspiješ prebaciti. Imaš broj 0800 HYPO HR (0800 4976 47), ali ne očekuj čuda. Vjerovatno će te uputiti na tvoju bivšu poslovnicu.
Ako su novci vraćeni poreznoj, onda bi ti oni trebali poslati obavijest da dostaviš novi broj računa. Ali to će trajati vječnost, ako ih ne požuriš. Nisam baš utješna :/
Meni su povrat uplatili na stari račun koji je doduše storniran, ne i ugašen (mogu se raditi uplate, ali ne i isplate). Ja nisam mogla do novca, no bankarica je. Komentirala je da bi u slučaju da je bio baš zatvoren, lova sjela na neki bankin zajednički račun. Stvar se time komplicira, ali ima nade.Citiraj:
Frida prvotno napisa
Meni se isto čini da to trebaš probati rješiti s bankom, prije nego PU-om.
Naravno da sam PU-i poslala dopis o promjeni broja računa, ali očito je izgubljen u birokratskim bespućima. Bitno je da su novčeki došli, po prvi put prije došašća.
Hvala cure! :*
Napokon i meni stigla uplatnica :D :D :D :D :D
jel se novci mogu predignuti u pošti ili?
bellissima, zar nisi navela broj tekućeg u prijavi?
Ne bih htjela biti partibrejkerica, ali zar uplatnice ne stižu onima od kojih PU očekuje novčeke?
Imala sam opciju staviti broj tekućeg ali kako mi je tekući na Splitskoj bio zamrznut pa mjenjala prezime zaokružila sam opciju da mi dođe uplatnica... sad nisam sigurna jel moram to ići predignuti na finu ili mogu i u pošti... inače ja sam primatelj na uplatnici tako da nema frke!!! 8)
:D onda, nisam znala za tu opciju.
Pitaj ih na 0800, mislim da pošta naplaćuje proviziju.
M je bio na PU, dobio uplatnicu koju mogu unovčiti u bilo kojoj poslovnici Pošte ili Fine.
jesam li ja jedina kojoj još nije stiglo nikakvo rješenje?
:mrgreen: ne.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
ni ja ni MM ni moja mama. svi smo medveščak, ajmo se tako tješiti :taps:
a i MM je medveščak, a on dobio prije par mjeseci :lol:
Nazovite i pitajte u kojoj vam je fazi rješenje. Da li je prijava obrađena pa se samo čeka rješenje ili je još u obradi. Moja je bila obrađena početkom rujna a rješenje (i uplata) je stiglo prije par dana.
ja zovem svaka 2-3 tjedna i svaki put mi isto kažu - još nije u obradi.Citiraj:
MBee prvotno napisa
lutonjica ne znam zašto TM ima povlašteni tretman. Istina, i moja sestra je dobila prije 3 mj. isto je ova općina. a jeste isto slovo? MM i ja već godinama dobivamo isti dan. jeste skupa predali - u Draškovićevoj ili u N. Zagrebu? mi smo u Draškovićevoj predali.
jedno pitanje :)
Da li trebam podnijeti Poreznu prijavu za 2007g. ako sam na komplikacijama trudnoće od 12. mjeseca 2006. godine, plaćam životno osiguranje, imam nešto računa od zdravstva (participacija).
Nikako mi to nije jasno :/ , jer ne ostvarujem dohodak, a porezi su mi plaćeni preko porodiljnog?
oboje predali u draškovićevoj, ali ne istog danaCitiraj:
paci prvotno napisa
ne znam da li smo na isto slovo, imam 2 prezimena pa se ne sjećam jesam li odnijela u sobu za prvo ili za drugo prezime (išla sam tamo gdje je bila manja gužva :lol: )
jedino što ja trebam ipak dobiti nešto para, a njegov povrat je bio 100 kn ili tako nešto
onda u tim grmovima leže zečevi :!:
em nije isti referent em svi koji nismo dobili imamo veću cifru. sad kad nam krenu isplaćivati, bude proračun gecrkt
Ja i MM dobili prije tjedan dana (i naravno odavno potrošili :mrgreen: ).
Ja sam zvala prije desetak dana poreznu upravu, ne besplatni telefon nego sam baš tražila svoju referenticu. Rekla mi je da je sve u redu, ali da moram donijeti original liječničke račune na uvid i da će onda pustiti rješenje. Ne znam kad bi se nešto pokrenulo da nisam zvala, očito se očekuje da sami otkrivamo u čemu je problem.
balarosa kak si otkrila tko je tvoja referentica?
vi koji dobivate uplatnice, posta naplacuje ooogromnu proviziju, fina nista. samo da znate
mm je dobio oko 2500 kn, u posti su mu htjeli uzeti oko 60 kn. pa nije podigao tamo. :P
U Rijeci su referentice raspoređene prema početnom slovu prezimena, pitala sam onu zaduženu za moje slovo. Vjerujem da je tako i kod vas, ne vidim neki pametniji način. Zato u Rijeci uglavnom vrijedi da ako je jedan član obitelji dobio povrat, a drugi nije - nešto nije u redu s prijavom.Citiraj:
paci prvotno napisa
meni je ove godine uplačeno brzim nekim postupkom...pare sjele na račun još u 6-om mjesecu..mužu u kolovozu...
prošle godine mi došlo u 11om mjesecu...napredak neki,a poslala zadnji dan...