ne presani nego pareniCitiraj:
zrinka prvotno napisa
:oops: tc tc
Printable View
ne presani nego pareniCitiraj:
zrinka prvotno napisa
:oops: tc tc
e da
mm se jako svidja gotovi parket, tvornicki lakirani, s vidljivim fugama
meni je drazi parket koji se lakira nakon ugradnje
apri, kazes da su ti gotovi tj tvornicki lakirani parketi ok?
Meni isto taj bambus izgleda genijalno. I dosta je svijetli, sto mi je vazno.
Zrinka, koliko kosta u Megakopu taj gotovi?
Mi platili 195kn kv. Bio je na nekoj akciji.
Arwen, stavim sliku cim stignem!
Evo ih:
http://public.fotki.com/mum2be/stan/bl.html
http://public.fotki.com/mum2be/stan/hodnik.html
Stan se jos radi, pa ni parket nema onaj zadnji finish ciscenja, ali to je to...
Mum2Be predivno baš mi se sviđa,a i stan ti je wow ajde stavi još
slika izgleda super :klap:
isusek dragi Mum2Be, kolki stan imas!! moj cijeli je velik ko tvoj hodnik.
mene pitas koliko sta kosta? :mrgreen: ja ti nemam gen za cijene, nemam pojma, ali imamo u negdje njihovu ponudu, moram je nac ili cekati mm da dodjeCitiraj:
marta prvotno napisa
mum2be, super ti stan izgleda :)
Mim 2 be koliko ti stan ima kvadrata ?
Tisuću ? :?
geeeenijalan je ;)
Hvala na komp. za stan, dali smo si truda...
Dalmatinka :lol:
mum, jesi lakirala parket, ili si stavila vec lakirani?
Vec lakirani.
Ja tek razmišljam o nekoj kupovini stana i parketima, i meni se jako sviđaju ti crvenkasti, ali vidim da su jako teški za održavanje??? Onda otpadaju... :( a baš su mi lijepi.
Bambus ovaj izgleda super!
Ima li netko slike seljačkog poda u "akciji", tj. na nečijem podu?
Gledala sam sada slike u Drvopodu, ali to toliko drugačije izgleda nego kada se postavi...i bambus totalno drugačije izgleda nego kod forumašice na podu (ili možda je nekako drugačije obrađen bambus :) )
Da li neka od vas možda u kupaoni ima parket tj. pod??? To mi se jaaaakoooo sviđa, pa me zanima kako je za održavanje i to?
Evo ovaj ovdje (3.sl.) izgleda identicno kao ovaj sto smo mi stavili:
http://www.smee.hr/shop/pages.php?pageid=18
Tesko da parket moze u kupaonu, ali zato moe tikovina, izgleda odlicno, a mislim da i odrzavanje nije tesko.Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
mi imamo svijetlu bukvu, lakiranu u tvornici, a ne i nakon postavljanja i totalna je katastrofa!!mekan je jako i povuce odmah svaku kapljicu vode koja slucajno zavrsi na spojevima! :/
Mislim da možda baš parket i ne ide tamo, ali ima onaj pod koji se stavlja oko bazena i to, možda to???Citiraj:
Mum2Be prvotno napisa
(idem pogledati ovu moe tikovinu na netu ;))
Sad sam tek vidjela da postoji pluto parket....ima li TO netko? :D
"Moe" je trebalo biti MOZE tikovina! :lol: To je to oko bazena ili jos bolji pr. na jahtama, a to je non stop u doticaju s vodom.Citiraj:
Pluto smo stavili u djecju sobu, estetski mi nije bas nesto, barem ovaj koji smo mi stavili(cak ga mislim i promijeniti), ali mi s druge str. bas nekako pase za djecju sobu...Citiraj:
P.S Uzuripirali smo zrinikin topic :oops:
Citiraj:
Mum2Be prvotno napisa
Sorry Zrinka, ali jednostavno moram!!!! :saint: (ali me baš zanimaju sve te stvari, čak me zanima brodski pod da li netko ima i kako je zadovoljan itd)
:lol: :lol: :lol:
A ja lijepo ukucala moe tikovina i izašao mi jedan link i mislim se da to nema kod nas onda!!!! :lol: :lol:
Ja sam htjela parket od masline, to mi je nekaj najljepše kaj sam vidjela za podove. Bio mi je tada preskup, ali bit će moj jednog dana. ;) I meni s ebaš sviđaju te njegove šare.
Amelie i meni je lijep i volim sarenilo, no cini mi se da u manjem prostoru doista izgleda napadno.
ja bih maslinu samo u ogromnim i visokim (galerijskim) prostorima.
ono: dnevni boravam od minimalno 80 kvadrata, jedna strana skroz u staklu, a visina barem 5 metara.
inače je tu mač i može izgledati prilično prljavo.
(secondo me)
Maslačkice, ja ti imam crvenkasti parket. Radi se o hrastu bajcanom posebnom bojom. Što se boje tiče ako se odlučiš mogu te uputiti na trgovinu specijalizurani za to. Tamo imaš npr. hrast koji je premazan različitim bojama jer svako drvo drugačije upija. To je ok, jer na licu mjesta možeš vidjeti kak će ti izgladati parket. Što se održavanja tiče nije strašno, jer smo po preporuci našeg prijatelja parketara koristili tzv. polu sjajni lak. Nije ful sjajni, a nije ni mat. Lak dosta pridonosi tome da se ne vidi prljavština. Meni čišćeje ne pada teško jer ionako moram redovito čistiti zbog malog. Meni je parket ok i opet bi izabrala slićnu boju kad bih mijenajla stan.
Opisala si moj idealni dnevni boravak. Jedino ne znam tko bi pral prozore, možda neki akrobat ? :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
meni kazu za bambus da je pretanak i da zvuci ko laminat :(
sad sam u potrazi za vec postavljenim bambusom da sama osjetim kako je hodati
meni je i dalje estetski jako jako lijep
ali ne zelim se zaletiti...
mumtobe, sto ti kazes, kako je?
evo, ovdje se moze vidjeti
http://www.bambus.ro/images/full_1.jpg
Hm, netko kompetentniji od mene bi trebao o debljini (Apricot?!?), ali da zvuci kao laminat, no way. Ja stvarno ne vidim nikakvu slicnost s laminatom, ni zvucnu, ni vizualnu. Ne znam, mozda se jos netko javi ko ga ima, pa potvrdi.
Eto, identican :)Citiraj:
zrinka prvotno napisa
debljina mu je 15mm
sto je manje od klasicnog parketa evropskih vrsta drveta, cca 22 mm
kakva ti je podloga ispod, suhi estrih ili AB estrih
jel ti stan novogradnja ili adaptacija starog?
i tako
udavih te ja :saint:
Eh sad si ga.... :mrgreen:
Estrih?! A to bi bilo....??!
Uglavnom, stan je kat + potkorvlje na kuci, gradjeno sve ispocetka, dakle kao novogradnja. A dok se radilo, ja virnula tu i tamo, tak da znam da je prije parketa bio beton, a poslije.... ehm... parket (nisam bas cesto virkala (ipak je tu mala beba)...
Al sam od pomoci :oops:
ima patka, pitaj jeCitiraj:
zrinka prvotno napisa
:?Citiraj:
apricot prvotno napisa
patka (pace) je jedna naša zajednička prijateljica, neka te to ne zbunjuje :)
A ja vec mislila... :x
Zrinka, kad pitas PATKU, aj plz javi sto kaze, bas me zanima.
mum 2 be
s obzirom da si iz mog grada...pomagaj... di si to kupilo,koliko para,tko ti je postavljao.?
nekako mi se čini da u zd i nema neki izbor dućana za parket.sljedeći tjedan mi stavljaju podlogu ,pa kad se osuši stižu i parketi...
kuda tražiti??
I evo mene s pitanjem :mrgreen:
Što znači bajcani?
Ja bi ovakav parket (uništi me surfanje)
http://public.fotki.com/sretna-obitelj-sm/parket/
Piše da je hrastov bajcani, pa me zanima s obzirom da je u stanu koji namjeravamo preurediti već postavljen parket, koji je u solidnom stanju, mogu li ovo postići da ne dižem postojeći parket, nego da ga brusimo i bojimo u bijelo?