kad sam ostala trudna i trebala mi je pomoć čačkala sam po webu i eto nabasala na rodu i sad me muž skida s pc-ja silom :P
Printable View
kad sam ostala trudna i trebala mi je pomoć čačkala sam po webu i eto nabasala na rodu i sad me muž skida s pc-ja silom :P
Prvi put sam čula na Dnevniku prije par godina (čini mi se 2000.) kad su mlade mame i trudnice sabornicima pokušavale nešto (sram me bilo, ne sjećam se) u te njihove samozadovoljne glave.
I sjećam se jedne zgodne mlade mame (znam da je završila Matemetiku) a izgubila je posao radi trudnoće.
A tek sam ove godine preko interneta došla na ove stranice i napokon se odlučila učlaniti, iako su sva događanja meni dosta daleko i mislim da iz mog kraja nema baš članica.
mislim da sam za rode prvi puta čula tijekom akcije "moje tijelo-moj izbor", a kad sam ostala trudna čeprkala sam po netu i rode su odmah ušle u favorites. trenutno sam priključena intravenozno...
Nezadovoljna stanjem stvari zalila sam se muzu da bi ja u Svedsku... On mi je na to rekao da nije fora bjezati, nego stvarati Svedsku oko sebe. I tako sam se pocela baviti mislju da pokrenem neku gradjansku inicijativu za vrtice, poboljsanje uvjeta radjanja, zdrav. tretmana djece i sl., Palo mi na pamet kontaktirati neku udrugu da se raspitam kako to ide, dosla do Rode na internetu i skuzila da je amerika vec davno otkrivena.. Uclanila se i fijuuuuu na zatvoreni forum... po svoju Svedsku!
I ja slučajno na netu trazeci nesto o zdravlju. A i vidjela sam Vedranu na TV jednom davno i svidilo mi se sta je pricala. I uvijek sam se zezala da cu i ja u RODE jednog dana. :D :D
Ali zato sad sve moje prijateljice znaju za RODU preko mene. Što više, skidam stvari sa foruma i portala koje me zanimaju i skupljam u jedan fajl pa im dam. A one sve u cudu otkud ti sve to i tako zapravo shvate sta je RODA. :wink: Ljude to u stvari ne zanima dok ne pronadju nesto za sebe.
čula sam za Rodu već prije par godina na Dnevniku, u vezi neke akcije (koje..? hmm sramote... :( ), ali nisam znala da postoji site dok nisam počela surfati po trudničkim stranicama i našla link na Iskon bebe. ahhh otkrića!! :D sad reklamiram Rodu na sve strane. :wink:
Joj cure sad ste me tak raznjezile
Svukusic to je bila nasa Maja, i ja stvarno mislim da nam je to bila jedna od legendarnih diskusija, doktorica je bila stvarno :(
Poslid to smo trazili porodiljne, a ova cura je bila na Latinici je Dijana ona je med.sestra sada zivi u Izraelu
Dijana za Svedsku :)
E Dijana svaka čast tvom mužu. Super su mi takvi ljudi, zato i jesam u RODI.
Sad mi je jasno da sam za rodu znala već odavno, ali nisam povezivala akcije o kojima sam čitala i podupirala konkretno s ovom rodom :oops: :oops: na koju sam se i ja intravenozno priključila
(prvo kao virkalo, jedno 7 mjeseci,nakon što sam dobila link, pretražujući po ključnoj riječi koju sam tad tek saznala: potpomognuta oplodnja :( , a sad već nekih tri tjedna kao aktivna "navučena" roda :P )
Vrlo slicno iskustvo imam i ja.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Za RODU sam čula još davno, onda kad je bila akcija ''moje tijelo - moj izbor'', ali su moje brige i interesi bili na skroz drugoj strani, a roditeljstvo mi je bilo udaljeno, recimo, ko Mars :D ! Kad sam ostala trudna, odmah sam počela tražiti nešto o trudnoći na netu pa sam mislim na Iskonovim stranicama naišla na RODIN link. Prvo sam čitala po portalu, a onda sam nabasala na M&B koje su me pak uputile na rodin forum... mislim da sam jedno par mjeseci samo čitala, a onda sam se odlučila uključiti u neke rasprave na forumu...
Rekrutirana sa monitorovog foruma od strane tadasnje predsjednice. :D
E, jos da mi je vidjeti snimku te price sa doktoricom! :x
nisam tocno sigurna za godinu, ali cini mi se da je bila 2000. i neka akcija u pitanju.
onda sam ove godine na viru pricala sa susedom (irena bivsa kostelac) i ona mi je rekla za rodu.
ja sam skoro pa zaboravila na vas (sram me bilo) i onda sam u vecernaku online citala o porodiljskim i sl. pa sam se sjetila dosla neki dan i vec mi je sinoc MM rekao da sam postala ovisnica. cim klinci odu u krevet ja hop na komp pa citaj i pisi.
super ste mi! jedva cekam da se upoznamo u zagrebu.
:D
Matea jako mi je drago vidjeti te ovdje :wink:
i meni je drago biti za sada forumski clan, a kad dodem u zagreb i onaj drugi clan. super ste mi!
Prvi put sam cuo za Rode na dnevniku (mame kod Mesica). Tad mi je to bila samo zanimljiva informacija izmedju kulture i sporta. No nakon sto je MZ zatrudnila poceli smo se pripremat za bebu (mene je u prvom redu zanimalo razvoj djetetovog uma nakon rodjenja i pitanja tipa sto mu se krece po glavi sa sest mjeseci kad gleda oko sebe i sl.). Tako sam trazeci razne knjige preko interneta naisao i na Rodine stranice i poceo citati o porodu. Shvatih da o porodu nemamo pojma ("hm, pa zene se rezu da bi dijete izaslo", "ha, pa i obriju ih" itd.). Tad je pocelo nase ucenje o porodu, prosirilo se na dojenje itd. A Rodine stranice, ukljucujuci i forum, su stvarno odlican izvor informacija i privukle su nas ko magnet. Bilo bi nam zao da smo ih kojim slucajem propustili prije poroda. Hvala svima koji sudjeluju u izradi istih!
Dragi naš tata Domagoju, ja ti moram reći da me osobno fasciniraju muževi koji se ravnopravno stavljaju uz bok mamama kad su u pitanju trudnoća, porod, dojenje, zapravo sve što se tiče podizanja tih naših prekrasnih, malih ljudi pa ti zato odajem priznanje i nadam se da ćeš se dugo s nama ovdje družiti i razmjenjivati informacije. Nemaš pojma koliko to nama mamama znači kad muškarac nije odsutan mislima kad počne razgovor o djeci i svim onim slatkim problemčićima s kojima se svi susrećemo :)
Ja sam info dobila od poznanice koja je posjećivala vaše stranice.
Ja sam čula za RODU preko novina kad sam čitala o peticiji za dostojanstveno rađanje!!!
Bog cure, evo mojih prvih povijesnih riječi na Rodi. (probijam led) Inače za Rodu sam čula ležeći na 1. AIH od sada već prijateljice Nere. HVALA NERA!!! :P
Kada sam zatrudnila, trazila sam, normalno kao i svi, što više informacija o svemu što me čeka u narednih devet mjeseci, a onda i cijeli život. Bila sam na mnogo stranica, uglavnom sa engleskog govornog područja, jer nisam ni sanjala da bi takvo nešto moglo biti u Hrvatskoj. Kao i mnoge forumašice, prvo sam se susrela sa Rodinim portalom i svakodnevno čitala novosti. To je bilo prije otprilike, godinu dana. Bila sam toliko upućena u sve što se dogadja i što će se dogadjati, da mi je patronažna pri prvom posjetu rekla, da stvarno nema smisla da ona dolazi kada sve znam, i čak je tražila da joj dam neke tekstove koje sam skinula sa portala kako bi ona to mogla dalje "distribuirati"!
Kada sam počela razmišljati o porodu u vodi, zahvaljujući Rodi, pomoću Google sam došla i do foruma. Od tada mi je Rodin forum kao droga :D .
MM je ponekad smetalo što sam toliko na kompjuteru, ali ja se jednostavno nisam mogla odvojiti. Kako se termin poroda bližio, tako je i on sve češće sa mnom (a ponekad i bez mene) posjećivao forum. Čak ponekad pomislim kako su upravo rode zaslužne za to što je MM bio sa mnom kada je na svijet došla naša princeza!!!
I još nešto, od kada sam vas otkrila, svim svojim prijateljicama i poznanicama "tupim" kako moraju posjetiti ove stranice.
Na portal sam nabasala na Iskonu. Na forum sasvim slučajno ali ne znam više kako - valjda je bio neki link.
Inače mislim da je Rodina bila jedna mala knjižica koju sam dobila u Petrovoj na kontroli za vrijeme druge trudnoće (zima 01/02) o pravima roditelja - ispravite me ako griješim!
Evo i ja sam ovako nekako, ali ja nisam bila trudnica (samo trudnica-wannabe) :oops:Citiraj:
Red Irena prvotno napisa
Naravno, odusevila se odmah s toliko informacija na jednom mjestu.. A kad sam forum otkrila.. Weeeeeee :P
Podizem malo....
na odjelu babinjaca,nakon poroda sam saznala za rodu.hvala nebesima na tome
Mislim da me bacio google("trudnoća") u prvoj trudnoći. Forum sam kliknula kad sam preorala cijeli portal. Sad sam na portalu tek povremeno. :mrgreen:
Mukice, kad će kolumna? :)
Za Rodu sam čula kad se potpisivala peticija i potpisala istu:
Tada sam mislila da ću opet biti trudna, pa poslije da da više nikad neću....Citiraj:
Mukica prvotno napisa
Prošle godine sam posjetila Rodin portal, naišla na forum, prvo malo obilazila kao mačak oko vruće kaše, a onda kad me krenulo...
u trudnoći me naravno ova tematika počela jako zanimati pa sam na netu našla i RODU. nakon iscrpnog iščitavanja svih tekstova otkrila sam forum i navukla se... A nedavno se i učlanila jer nekako bi volila dati svoju pomoć, podršku, doprinos svemu za što se ova udruga bori. :)
Baš ovako je bilo i sa mnom :)Citiraj:
Sun prvotno napisa
na moju veeeliku žalost, tek kad mi je mlađe dijete navršilo 9-10 mjeseci (kad sam dobila ADSL i počela sustavnije kopati po netu). da sam za rodinu filozofiju znala prije, neke bih stvari sigurno drugačije napravila. no, opet, veseli me što sam mnogo stvari ipak radila kao da sam roda.
u trudnoći sam imala bezbroj pitanja pa sam malo guglala i nabasala na Rode
Prvo čula davno negdje na tv-u, pa pronašla na iskonu i onda upoznala jednu članicu i shvatila da je to pravo mjesto za mene, a priključila sam se tek nedavno :)
od Zrinke, prije 4 godine
znala sam za rodu kao brand, ali sam mislila - udruga ko udruga, bar su se kod nas namnožile, a rezultati nikakvi. dok na iskonu nisam naišla na link i skužila da i u ovoj našoj maloj depresivnoj državici postoji udruga koja je drugačija od drugih.
koliko mi je roda pomogla? toliko da to nikada neću zaboraviti.
Guglala sam u potrazi za informacijama o posvajanju, ulogirala se 27.4.2004., a naša ptičica stigla doma 27.4.2005. :heart: .
s više strana odjednom. kad sam ostala trudna frendica mi je slala neke tekstove, link s iskona, neki su mi poslali link...
zanimljivo je isto da sam isčitala sve tekstove na portalu i tek onda otkrila forum :)
Kad smo se suočili s problemom neplodnosti MM je tražio info na netu i nabasao na Rode :D
Dugo sam samo čitala...Mukičinu kolumnu "gutala"...i onda je opet MM rekao pa daj se registriraj i piši,pitaj...i evo me.
Sad idem i na neke druge forume,no ovaj osjećam kao svoj...tu sam doma...i švrljam po svim podforumima (uz potpomognutu) i svi koji me znaju pitaju ili kažu daj pitaj one svoje Rode.
Upoznala sam divne ljude...uživam "rintati" na Rodinim rasprodajama i kad me pitaju "Zašto to radim...kaj imam od toga?" ja svima kažem da je to nešto što radim samo za svoju dušu,nešto što me ispunjava pozitivom,nešto što me veseli i čini boljom osobom.
od frendova sa aktivisticke'scene'...
nisam imala redoviti pristup netu ali kad sam imala najpotpunije info sam nalazila na 'rodinom'portalu...
pa samutrudnociotislainajednurasprodaju...
a forumsamtekvidjela i prikljucila se nakon dobivanja stalnog prikljucka netu...
Prije dvije godine i 4 mjeseca u potrazi za simptomima trudnoce preko googla i ja vas nadjoh! Imam osjecaj da je to bilo puno davnije, ali eto, nije. Tada je zapocela prava virtualna avantura i zahvaljujuci ovom forumu sam ne samo informiranija nego i bogatija, jer danas imam puno (novih) prijatelja s kojima me vezu isti problemi i interesi. Hvala Rodama! ;)
Ja kao i Lucija, samo prije tri godine i to tražeći neke informacije o PCOS i mogućnostima začeća.