Citiraj:
dolega prvotno napisa
Potpisujem.
Danas nisam u opce stavila secer i sve je ispalo super, cak je stajalo otvoreno 5 dana u frizideru.
Biljni slag je koma. Procitajte koliko aditiva ima, a pogotovo ne bih preporucila vegetarijancima.
Printable View
Citiraj:
dolega prvotno napisa
Potpisujem.
Danas nisam u opce stavila secer i sve je ispalo super, cak je stajalo otvoreno 5 dana u frizideru.
Biljni slag je koma. Procitajte koliko aditiva ima, a pogotovo ne bih preporucila vegetarijancima.
ovo nije istina.kod nas ima toliko mlijek da ga izvozimo.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
uvozi se u manjim količinama jedino kroz zimske mjesce ako domaće kravice ne zadovolje naše potrebe.
Meni je super riječko, pikovo, slatko vrhnje, uvijek se dobro istuče.
A Riječki svježi sir,kiselo vrhnje,junior voćni jogurti,mlijeko ima jednu manu-nema čep ali po okusu je meni zakon.Pik "uzima" mlijeko iz Gorskog kotara i Istre.Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
I jedna jako važna stvar.Pikovo sl. vrhnje traje nekih 20-ak dana dok kod drugih proizvođača isti proizvod traje mjesecima što znači da u njemu nema konzervansa.
Slažem se da vrhnje treba biti jako hladno kada ga se tuče a i da su ona biljna vrhnja zbilja bljak.
Istina, Ako je svježe riječko slatko vrhnje se uvijek istuče! Uvijek me sveki čudno gleda kad kažem da mi donese slatko vrhnje, ALI RIJEČKO! Misli: joj, al ga komplicira! Jednom mi je donijela neko žnj i rekla: ma, dobro istuć će ti se i ovo. I gleda ona, a vrhnje ni makac. Sve smo izlili u školjku, a MM išao kupit riječko. :lol:
Kad smo već OT od pika jedino ne volim jogurt, kad je i najsvježiji bude kiseo.
Al zato mama kad god ide doma u Novi mora donjeti tonka mlijeko, te kiselo i slatko vrhnje.
MM okreće očima na to, njemu je mlijeko, mlijeko, ali tonkino i mlijeko i drugi proizvodi imaju kraći rok trajanja kao što je rekla sandy2006 i fakat se pokvare, a dukatovo mljeko pređe rok nekoliko dana i ne ukiseli se.
Ma Tonka je zakon, ali ju ne nađem u ZG.
Za jogurte mi nije važno, jer je svaki domaći (iz fuš produkcije) puno bolji od bilo kojeg komercijalnog.
aleksandra70vanja:
Uvijek se pitam šta su dodali u njeg da se ne ukiseli :mrgreen:Citiraj:
.....a dukatovo mljeko pređe rok nekoliko dana i ne ukiseli se.
Ništa, samo su ga totalno sterilizirali. Postoji debata o svježe/sterilizirano mlijeko, gdje pobornici steriliziranog tvrde: "takvo mlijeko se ne skiseli", a ovi drugi dodaju "nego strune".
Davore Pikove proizvode imaš u Plodinama(koliko znam Plodine su i u Zagrebu,ne?)
AAA rodžer, tamo mi noga nije kročila zadnjih 5 godina. Bili su mi se nešto zamjerili.