Uh, moja mama i ja smo prakticirale dojenje do mog drugog mjeseca kada je pedijatrica zbog slabog dobijanja na težini (400+300)grama preporučilaadaptirano i voćne kašice. Do mojih 6 mjeseci sam dobila još kilu i pol. A da me sada vidiš.....
Printable View
Uh, moja mama i ja smo prakticirale dojenje do mog drugog mjeseca kada je pedijatrica zbog slabog dobijanja na težini (400+300)grama preporučilaadaptirano i voćne kašice. Do mojih 6 mjeseci sam dobila još kilu i pol. A da me sada vidiš.....
Nosili smo urin na kontrolu, sutra kod ped., baš me zanima šta će reći.
Mamanatali imaš pp
Moja beba ima skoro 3 mjeseca.dojim je i od početka nije imala stolicu svaki dan, čak svaka 3-5 dana. jako dobro napreduje a dojim ga samo na jednoj cici. do sada je udvostručio težinu. ne brini moja starija kći je dobila u prvi mjesec 450 g.i rekli su da nije dosta pa sam počela flašicu i pap pa dojenje. ovaj put se nisam dala zeznuti. pazi dojim samo na jednu cicu-prirast je 900 g. mjesečno!!!!
Evo da se javim.
Bili smo na vaganju kod ped. i ispada da je bebica dobila u 10 dana 300 gr. Imala je 3350 a sad 3650. Ja sretna, a s ped. druga prića.
Kaže ona meni, to je dobar prirast u 10 dana, ali sve skupa je dobila malo, ispod 400 gr. Ja govorim da je dobila pola kila a ona će meni da se gleda od težina s kojom se rodila i kao pratit čemo je još malo da vidimo treba li joj dodat barem noćni obrok.
Ja je začuđeno gledam a ona govori da će biti meni lakše a i napunit će mi se dojke do ujutro pa će biti više mlijeka.
I još mi na kraju kaže da mogu ja njoj slobodno nudit dojku svaka 3 sata.
Ne moram vam ni govorit kako sam razočarana ali ne sobom ili svojom bebom nego svojom pedijatricom i stvarno ne mogu vjerovat ćega sam se naslušala.
Da nema ovog foruma Lucija bi već prije 10 dana bila na boćici.
Cure hvala....
jopaa,
ja sam imala sličnu situaciju, maleni je u početku jako malo dobivao, tri tjedna nakon rođenja dobio je 350 g od težine koju je imao pri izlasku iz rodilišta, ali je pedijatrica stalno naglašavala da je to samo 70 g više od porođajne težine, da je to puno premalo i da ga obavezno moram nadohranjivati. I da ga prečesto dojim, da ne smijem tako, da mi podoji predugo traju, da nek se pogledam kak izgledam, podočnjaci do poda itd. Ali meni se činilo da nam je u zadnjih par dana baš krenulo i stvarno, kad smo ponovo došli na vaganje nakon 12 dana dobio je 400 g! Sva sreća da nisam poslušala pedijatricu! Sad smo se uhodali, drugi mjesec je dobio kilu i pol!
Samo ti bebicu dalje doji, 300 g u 10 dana je super!
Što se tiče bola u dojci, ne znam jesi li to u međuvremenu riješila, možda je stvar u položaju? Mene, naime, isto zna jako boljeti, kao da me netko nožem probada. To bude nakon podoja i traje nekih sat, dva, pa se onda smiri. Kod mene je uzrok boli to što bebač loše uhvati bradavicu, obično to bude ili po noći kad sam u nekom polusnu pa ne pazim ili kad je on jako gladan i nervozan pa se baci na cicu.
Malo kasnim, ne znam kakvo je sad stanje, očigledno dobro.Citiraj:
jopaa prvotno napisa
Samo da se pohvalim. Osobno znam mamu kojoj su slali mlijeko na analizu prije nekih dvanaestak godina kad je dojila bebicu koja nije imala stolicu 9 dana. Ne znam koliko je beba tada bila stara, ali analiza je pokazala da je mlijeko više nego OK na što je ped. reko da beba vjerojatno jako puno iz mlijeka izvuče korisnih tvari i onda nakon tih 9 dana pokaka ono što joj stvarno ne treba. Dijete i dan danas zdravo k'o dren.
Samo toliko, ako to još nekog zanima...
Ja bih da moj malo manje kaka :mrgreen: svaka druga pelena! Piii!!! :mrgreen: A nakon prvog cijepljenja smrdeeee!!! Prvi mjesec je MM rek'o da sam opsjednuta bebom jer sam govorila da mi mirišu, stvarno jesu... :oops:
E, a bol, je li prošla??? Ja se i sad pitam, kako sam navukla upalu i kad bolje promislim, osjećala sam probadajuću bol na jednoj strani- neovisno ili nakon podoja, nisam sigurna. Mislila sam da je soor. Pa sam očekivala da će to pedijatrica potvrditi jer nisam znala da to smijem sama liječiti, a zapravo nije bio soor, nego upala koju sam preeedugo zavukla...
promijeni pedijatricu jer su ovo savijeti (da po noci ne dojis jer ce se kao tako nakupit mlijeka za jutro) savrseni recept za unistavanje dojenja
pokusaj spavati sa bebom, tako je mozes prisarafiti na cicu svaki put kad trazi a ne moras skakutati do bebe
mene osobno je vaganje spasilo, ja sam imala relaktaciju jer stvarno nisam imala mlijeka i moj mali 3 tjedna uopce nije dobio na tezini 9samo da znate kako izgleda kako je to kad se stvarno nema mlijeka)
da bi uspjela izdojiti po svakoj strani oko 50 ml meni je trebalo 9 mjeseci non stop izdajanja i ja sam koristila medelinu veliku bolnicku izdajalicu koja istovremeno izdaja obje dojke
hrpi cura izdajanje jednostanvo ne ide, cice kuze da to nisu mala usta i nis od mlijeka. meni se 30 ml cini super ogromna kolicina s obzirom kako je bilo kod nas
slusaj sebe, slusaj instinkte i neces pogrijesiti
Sve mi se čini da imam soor pa bih željela samo da mi netko potvrdi: bradavica mi je bjelkasta ponekad,nakon dojenja najviše,kao da je stanjena,imam i neku bijelu točkicu na njoj i malu crvenu ranicu.Boli tu i tamo,a najviše pri dojenju.Sve to je samo na desnoj bradavici i beba se zadnjih dana strašno buni kad je na njoj,otima i ispušta je brzo,plačljivo iz usta i moram joj dati drugu dojku.
Njoj je ustanovljen soor i dobili smo daktarin.Zanima me vaše iskustvo: Je li bolje koristiti daktarin ili rojazol?
Sory,prebacila sam post u odgovarajući naslov.
Ne znam kako sam tu dospjela :evil: