Apricot, gdje kupiš bijelu čokoladu s krispijem ( tko je proizvodi)???
Printable View
Apricot, gdje kupiš bijelu čokoladu s krispijem ( tko je proizvodi)???
Šaljem pp, firma je nepoželjna! (Krši kod).
Znala sam da mislis na TU coksu. Kakva izdaja!
Ima alternativa :P
i moja baka kaze šape, pa tako i ja. a iz slicnog je kraja kao marta! :mrgreen: :mrgreen:
Ne mogu nigdje naći bijelu čoksu s krispijem....koja je alternativa..osim ŠuP?
what is this?Citiraj:
Nani prvotno napisa
ja znam samo jednu bijelu.... znate... onu... na losem glasu!
Ja sam ove godine planirala ne peci NITI JEDNU vrstu kolača nego smo mislili kupit gotove. Jako fine doduse, al ipak gotove.
No, nakon ovog citanja, nema sanse! Pecem i ja. :mrgreen:
[quote="Maja"]Ja sam ove godine planirala ne peci NITI JEDNU vrstu kolača nego smo mislili kupit gotove. Jako fine doduse, al ipak gotove.
No, nakon ovog citanja, nema sanse! Pecem i ja. :mrgreen:[/quote
Ja sam već bila čvrsto odlučila da ništa od domaćih već samo kupovni kolači ali kad se otvorila ova tema nisam se mogla otrgnuti ovim receptima.....
cash&carry?Citiraj:
Nani prvotno napisa
vežica??
ja mrzim bijele cokolade pa nemam pojma o kojoj vi pricate. jedini hint mi je - bojkot? :mrgreen: :?Citiraj:
Nani prvotno napisa
iznad orijentovog.Citiraj:
Nani prvotno napisa
Izgleda da ću morati na drugu stranu grada po čoksu...:-(...
Majo, čiji je Ritter-sport? Krši li on kakav kod?
ne znam? jel ritter ta bijela?
To je alternativa ONOJ bijeloj s krispijem.
Mislim da Ritter ima isto takvu - zapravo, sigurna sam da ima.
BTW, i ja mrzim bijelu čokoladu - nekako mi je plastično-putrasta. Ali, u kolačima je super. Zapravo, najbolje mi je raditi sve kolače sa bijelom - tako sam sigurna da neću poremetiti (pojesti) mjeru!
po meni, bijela cokolada nije nikakva cokolada i bez ikakvog prava nosi to ime.
:PCitiraj:
po meni, bijela cokolada nije nikakva cokolada i bez ikakvog prava nosi to ime.
meni je to najbolja čokolada, iako sam čitala da to u stvari i nije čokolada 8)
apricot, mislim da je ritter siguran ;)
Da ste probale ove belgijske praline od bijele čokse koje upravo tamanim u veeeelikim količinama promijenile bi mišljenje.....zauvijek!! :-) ;)
ma da, ne raspravljajuci o ukusima, to jednostavno nije nikakva cokolada.Citiraj:
klmama prvotno napisa
Apricot, ajde pliz i meni na pp koja je to "zabranjena" crispy :mrgreen: ?Baš bi probala ove godine praviti tvoje Rafaelo kuglice s tom čoksom, već sam se zasitila mojih običnih.
I, koliko staviš te čokolade, kolika je i količina mlijeka u prahu inače ili manje?
U potpunosti potpisujem!!!! :mrgreen: :mrgreen:Citiraj:
Maja prvotno napisa
Jednom sam se ja ufurala da ću premazati dio nekakvih kolača crnom, a dio bijelom čokoladom, ali kad sam probala tu bijelu, odustala sam jer je bilo tak odvratno da mi je muka kad se samo i sjetim :roll:
Nisam mogla čekati još koji dan da probam Sirenine mekane božične kolačiće. Još uvijek pucamo od smijeha na naziv jer baš i nisu mekani (kako je i pisalo u Sireninom receptu, ali opet :lol: ) Ma u biti su super i MM ih obožava takve hrskave, ali ja bi više voljela da su malo mekši pa ću ih slijedeći put razvaljati na malo deblje! Tako mi i treba kada nisam detaljno pročitala upute. Ja sam umjesto malo više od pola cm razvaljala na malo manje od pola cm! Glavno da su super za jesti!
Drago mi je da su vam dobri. Možda bi omekšali da ih se ostavi da malo odstoje :? :? I ja sam ih deblje razvaljala, na skoro cm debljineCitiraj:
Janoccka prvotno napisa
Svojevremeno sam se bavila mišlju da ih napunim nekim tvrdim džemom od šljiva, ali nigdje ne mogu naći tak nešto... ako netko zna, neka javi :mrgreen:
evo izvadila sam sve receptiće preslatke na jedno mjesto pa reko evo i vama da se ne patite...sori ako sam koga zaboravila nije namjerno
Traditional Dark Fruit Cake by Janoccka
500 gr suhog voća (ja stavljam grožđice, suhe šljive, marelice, suho tropsko voće i malo smokava) + 1 šalica grožđica
100 gr suhih jabuka i krušaka, nasjeckanih oraha, badema ili lješnjaka
pola šalice višanja
1/4 šalice smeđeg šećera
1/4 šalice meda
1/3 šalice maslaca
2 jaja
1/2 šalice svježe iscjeđenog soka od narandže i greipa (može i malo više)
1 žlica ekstrakta od ruma
1 žlica ekstrakta od vanilije
1 šalica brašna
po pola žličice praška za pecivo, cimeta i muškatnog oraščića
po četvrtinu žličice sode bikarbone i soli
Priprema:
U posudi pomiješati suho voće, grožđice, šećer, med, sok i maslac. Kada zavrije kuhati još 5 minuta povremeno promiješati. Maknuti sa vatre i malo ohladiti. Dodati jaja izmućena sa ekstraktom ruma i vanilije, te ostale sastojke. Promiješati. S obzirom da sam ja smanjila količinu šećera iz originalnog recepta, preporučujem da probate smjesu (samo probati a ne pojesti pola smjese ). Staviti u odgovarajuću posudu za pečenje (ovisno o visini kolača koju želite, može i u kalup za tortu) i pecite na 150 stupnjave oko sat i pol, ili dok nož umetnut u sredinu kolača ne izađe čist. Ohladiti, preliti glazurom od čokolade. Zamotan u foliju može stajati i nekoliko mjeseci.
Keksi od zobenih pahuljica by wildflower
Sastojci:
3 salice zobenih pahuljica
1 salica (200 g) margarina
1 salica secera
1 salica brasna
2 zlice mlijeka
1 vrecica vanilin-secera
1 zlicica praska za pecivo
1 salica grozdjica (ili nekog drugog sitnog ili isjeckanog suhog voca)
Postupak:
1. Zagrijati pecnicu na 175° C.
2. Kremasto izmijesati hladni margarin, secer i vanilin-secer.
3. Umijesati mlijeko.
4. U posebnoj posudi izmijesati brasno s praskom za pecivo, pahuljicama i grozdjicama.
5. Dobro pomijesati obje smjese.
6. Oblikovati kolacice velicine otprilike koliko stane u zlicu.
7. Peci 15-20 minuta.
8. Vruce pecene kolacice, jer su jako krhki, vaditi jednog po jednog lopaticom za kolace i pustiti da se ohlade i skrutnu na ravnoj povrsini.
Napomene:
Volumne mjere, izrazene u salicama (cups), u metricki sustav preracunavaju se po pravilu: 1 salica = 2.366 dl. Nemojte se zbuniti jer izmijesana masa ne izgleda kompaktno - svaki kolacic se pojedinacno oblikuje stiskanjem u rukama. Inace, u originalnom receptu je vrijeme pecenja bilo 10-ak minuta, po meni je to premalo.
Mekani božićni kolačići by MalaSirena
(nek vas naziv ne zavara, ali nisu baš mekani, nego malo mekši od medenjaka )
25 dag meda
3-4 žlice narančinog soka
3,5 dag finog smeđeg šećera
2,5 dag žutih grožđica
1 žličica cimeta
pola žličice naribane narančine korice
po pola žličice anisa (ja ga nisam mogla nabaviti pa ga nisam stavljala i bilo je super i bez njega), đumbira, koriandora
jedan vanilin šećer
žličica kakao praha
22,5 dag brašna
pola žlice praška za pecivo
5 dag prutića badema (radila sam i s njima i bez njih i bez badema mi je bolje)
oko pola kile čokoladnog preljeva
Zagrijte u posudi med s 2 žlice narančinog soka i kad se to malo rastopi i spoji maknuti sa štednjaka i umiješati i bijeli i smeđi šećer. Ostavite smjesu da se ohladi.
Operite i sitno nasjeckajte grožđice. Odvojite od brašna 2 žlice, a ostatak pomiješajte s grožđicama, ribanom narančinom koricom, vanilin-šećerom, začinima i kakaom. Prašak za pecivo pomiješajte s ostatkom narančinog soka. Od smjese s medom, mješavine s brašnom i praška za pecivo (onog koji je u narančinom soku) umijesite tijesto. Oblikujte u kuglu, pospite s 2 žlice brašna i umotano u foliju pustite da odstoji najmanje jedan dan na sobnoj temperaturi.
Razvaljati na oko pola cm debljine (ja ostavim malo deblje) i originalno se reže na kvadratiće, ali ja režem u obliku srca - tak mi je ljepše
Peći u limu obloženom masnim papirom na 180 C oko 15 minuta i ohlađene premazati rastopljenom čokoladom, eventualno ukrasiti kandiranim voćem.
IŠLERI by SUNCE
20 dkg brašna
14 dkg margarina
7 dkg šećera u prahu
1 žutanjak
3 žlice kakaa
- umijesiti, izrezati okrugle oblike s čašom ili kalupom i peći. Hladne lijepiti s kremom
krema:
pola litre mlijeka zakuhati gusto s brašnom, umiješati 11 dkg margarina, 3 štange čokolade i šećera po želji. Slijepljene kolače umočiti cijele u čok. glazuru
MEKANI MEDENJACI by SUNCE
5 jaja
5 žlica meda
5 žlica žećera
10 dkg brašna
pola male žličice sode bikabone
- prvo napraviti snijeg od bjelanjaka, zatim polako umiješati redom šećer, med, izmiksane žutanjke, brašno i sodu i ispeći u biskvit. Zgodno je kad se u svaku kocku utisne polovica badema
MATROZEN (jaaaako fino) by SUNCE
tijesto:
6 bjelanjaka (snijeg)
25 dkg šećera
2 žlice brašna
25 dkg mljevenih oraha
- sastojke umiješati i peći kao biskvit (na 180 C)
Na topli kolač preliti:
6 žutanjaka
15 dkg šećera
pola margarina
10 dkg čokolade
- kuhati uz stalno miješanje na laganoj vatri, toplo preliti na topli biskvit. Ostaviti u frižideru da se stisne i rezati na sitne kocke
NARANČINA KORA by SUNCE
biskvit:
4 žutanjka
15 dkg šećera
8 bjelanjaka
15 dkg mljevenih oraha
2 žlice brašna
- žutanjke miksati sa šećerom, umiješati snijeg od bjelanjaka, orahe i brašno
krema :
4 žutanjka
2 žlice brašna
15 dkg šećera
sok i naribana korica jedne naranđe
- miksati na pari, dodati sok i koru naranđe i u hladno margarin
- hladnom kremom namazati biskvit, preliti čokoladnom glazurom
PASJI JEZICI (ne znam otkud ime, al je jako fino) by SUNCE
biskvit:
15 dkg margarina
25 dkg šećera
18 dkg brašna
2 žlice mlijeka
kora i sok jednog limuna
snijeg od 6 bjelanjaka
- miksati margarin sa šećerom, dodati sok i koricu, mlijeko, snijeg i brašno. Peći 25 minuta na 170 C
preljev:
6 žutanjaka
10 dkg šećera
10 dkg čokolade
15 dkg margarina - kuhati na pari, u hladno dodati margarin
ROLADA OD KOKOSA (ne peče se) by SUNCE
30 dkg petit keksa
12 dkg šećera u prahu
žlica kakaa
1,5 dl instant kave
- kekse samljeti (ja ih uvaljam u najlon vrećicu i elegantno prelazim valjkom preko njih), izmiješati s ostalim sastojcima, na foliji razvaljati na tanko i premazati kremom:
krema:
10 dkg margarina
10 dkg šećera u prahu
10 dkg kokosa
CASSATA (ne peče se) by SUNCE
20 dkg margarina
20 dkg šećera u prahu
8 dkg nasjeckane čokolade
1 jaje
sok i korica 1 limuna
30 dkg mljevenih petit keksa
20 dkg nasjeckanih žele bombona
10 dkg grožđica
- sve umijesiti, rukama oblikovati roladu, zaliti čokoladnom glazurom i staviti u frižider da se stisne
NAPOLITANKE BAKE ANKE (padanje u nesvijest od finoće) by apricot
30dag maslaca
4 jaja
25dag šećera u prahu
20dag sjeckanih oraha
20dag čokolade
Jaja, šećer i čokolada se kuhaju na pari dok se ne zgusne. Kada se malo ohladi, dodaju se orasi i maslac. Sve se dobro izmiješa i stavi na oblatnu, poklopi drugom oblatnom i pritisne nečim teškim. Reže se na oblik i veličinu bajadere (cca)
(Tko ovo proba, zaboravlja na Nutelu)
PLIVADONI, BIJELI I CRNI (fantazija, što drugo reći) by apricot
15 dag lješnjaka (popržiti i fino samljeti)
8dag šećera u prahu
7dag maslaca
5dag čokolade (u bijeloj varijanti, ako je čokolada masnija, staviti malo manje)
Umiješati tijesto i praviti maaale plivadončiće (što manji, to bolji – ovisi koliko živaca imate).
Protvan isprati hladnom vodom, poslagati plivadone i ostaviti preko noći. Sutradan ih peći na 110°C, a onda ostaviti da se dalje suše u isključenoj pećnici. (Pazite na veličinu – pri pečenju dosta narastu).
SEDMO NEBO (jaaako fino) by apricot
Tijesto
4 jaja
17,5dag šećera (ja stavim manje)
10dag oraha
1 oblatna
Pjenasto izmiješati žutanjke i šećer, dodati mljevene orahe i čvrsti snijeg. Protvan namazati maslacem, staviti oblatnu i na nju umućenu smjesu. Peći na 160°C, 10-15 minuta.
Krema
20dag maslaca
1 žutanjak
15dag šećera
4 žlice jake kave
2 žlice mljevenih oraha za posipanje
Pjenasto izmiješati maslac i šećer, dodati žutanjak i postepeno umiješati ohlađenu kavu.
Kada se tijesto ohladi, premazati nadjevom i posuti orasima.
(Nemojte se prestrašiti, ovaj kolač je jako tanak – cca 1,5cm. Ja režem na trokute).
SMEĐE-ŽUTA SALAMICA (jako fino i jako dekorativno) by apricot
25dag oraha
25dag šećera
3 rebra čokolade (one velike za kuhanje)
2 bjelanjka
Zamijesiti i na foliji razvaljati 1cm debeo četverokut.
Žuta fila
10dag maslaca
10dag šećera
2 kuhana i propasirana žumanjka
Dobro izmiješati, premazati po smeđem tijestu i zarolati. Promjer će biti cca 2cm.
SALAMA SA ŽELEOM – SMEĐA I BIJELA VARIJANTA (jako dekorativno, izgleda ko vitraj) by apricot
12,5dag maslaca
12,5dag šećera
12,5dag keksa
50g čokolade (ako je bijela, nešto manje)
1jaje
100g žele bombona
preprestravično. oprostite
:?
what hapend?
zasto sad 2 puta?
neku vaznu personu si prvi put zaboravila, garant?! :mrgreen:
ma isto je sve samo otišlo dva puta jer mi šteka pc na poslu.
majko mila moja...
meni izgleda ok... a ja bas jucer kopirala recepte, pa pejstala u notepad, pa u word... a kad ono, danas se pojavi sve na jednom mjestu i to s imenima autora 8)
sigurno ce ovo nekom dobro doci!
Isto... samo što sam ja otvarala za svaki kolač, odn. skupinu (kak su bili pisani u postovima) novu datoteku, a ovdje mi je sve skupa :/ :mrgreen:Citiraj:
wildflower prvotno napisa
pa kad ste se požurile halapljivice :lol: :lol: :lol:
p.s. tenkjuadmina :mrgreen:
Sva sreća da sam ja pričekala i dobila sve na tanjuru. :mrgreen:
Jučer sam sve isprintala i napravila marelicinu bajaderu.
I?
Bumo danas probali. Jučer sam to radila navečer kad su klinci otišli spavati pa će tek danas na trpezu.
dajte mi koji recept za cokoladnu glazuru, nemojte mi s ovim, "napraviti koja vam najbolje uspije". ja nisam to u zivotu radila :shock:
nego, traditional dark fruit cake je gotov. ovih dana se bacam na ostalo, sastojci vec kupljeni i cekaju.
Znači Majo ti već pečeš! A ostale cure, jeste vi već počele? Ja još nisam, stalno odgađam, ali mislim da za vikend definitivno počinjem!
Meni je to prerano. Ja kada se zalaufam, začas sve napravim, a ne pravim ogromne količine, pa imam još vremena!
Mislila sam početi ovih dana, ali sam se sjetila kako je to izgledalo prošle godine - prvo sam napravila ove mekane čokoladne pa mi je do Badnjaka ostalo jedva par komada.. isto i s baklavom... što me dovelo do zaključka da imam čist dosta vremena ako počnem za vikend i svaki dan napravim po jedan kolač ili dva (ove godine odlučila sam da mi dio kolača potraje do NG, makar zmiju stavila na njih :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )