Nisam rodila, ali su meni ti pregledi nekako baš bezveze... niti mislim da oni baš nešto vide pri "pregledu" i baš bi mi bilo neugodno, pa i tih par sekundi...
Nisam čula za te veo uloške...doduše, samo i buljim u libress (prije u always :roll: )
Printable View
Nisam rodila, ali su meni ti pregledi nekako baš bezveze... niti mislim da oni baš nešto vide pri "pregledu" i baš bi mi bilo neugodno, pa i tih par sekundi...
Nisam čula za te veo uloške...doduše, samo i buljim u libress (prije u always :roll: )
U RI je vizita bila svako jutro ali bi sama sestra bila i pogledala bi stanje šavova. a ne uložak :roll:
Pogledaju oni uz šavove i uložak. Gledaju boju, količinu i dal je zgrušana krv.
meni nisu :nope:Citiraj:
Eci prvotno napisa
Kad rodiš ništa ti više nije neugodno :mrgreen:Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
Ja sam koristila pampersice od male prvi dan jer je lijevalo kao blesavo . Inače nemam pojma što sam stavljala u rodilištu, mislim vir, a kasnije Jessa dnevne. I sve pet!
Ja sam danas kupila još par paketa VEO uložaka, nisam otvarala vrećicu ali čine mi se jako slični VIRu. Sad zaista imam sve vrste, pa kad potrošim tih 10-tak paketa, već ću znati šta mi najviše paše i prema tome ću dalje kupovati, ako bude potrebno. I zaista su povoljni ti VEO ulošci, nekih 6 kn paket! :D U torbu sam strpala 4 paketa, a ostalo ostavila mužu da mi donese ako zafali.
Always uloške sam si ponijela u bolnicu kada sam prvi puta rodila, :lol: užassssssssss, iz kupaonice sam izašla kao da jašem, toliko je bolilo jer sam imala šavove i morala sam ih baciti. Zato samo te vatene, što mekanije.
I još nešto, već sam od dosta žena čula da općenito always ne valja i da uzrokuje češće upale, a ja ih inače imam dosta i baš ću probati promijeniti uloške.
elinor čini mi se, nisam sasvim sigurna, da sam u Kauflandu vidjela cijenu Vir ili Vea 3,49 kn.
Koristila sa VIR80 i toliko su mi bili dobri da sam do dan danas ostala na njima (doma i po noći, inače koristim tampone). Veo su mi premekani. Ali čini mi se da VIR80 nikada nisu bili skupi kao sad. Kod mene u dućanu 10,50 kn. Imam osjećaj kao da su svaki mjesec sve skuplji :/
VIR 80 i u Getrou oko 10 kn, gdje ste nabavile jeftinije?
mislim da je martinaP već napisala, u varaždinu nema nikakvog skidanja gaća, samo ti pogledaju chart i pitaju te kako si ;)Citiraj:
Blago tebi! Ja sam čula da je to redoviti party na jutarnjoj viziti; dođe njih 5-6, ti skineš gaćice, onda ti netko sa pincetom makne uložak i cijela ekipa pilji u tvoju intimu sa udaljenosti od jedno 10 metara; nitko ne zna šta uopće mogu vidjeti sa te udaljenosti i čemu sve to zaista služi. Nemam osobnog iskustva, tako sam čula; daj bože da se i to promijenilo
meni je u rijeci jedno jutro došla sestra prije vizite pogledati šavove, kad sam rekla da ih nemam nije ništa gledala
dakle, tamo gledaju šavove, ne lohije
i to je bilo nsamo jednom, a bila sam tamo od nedjelje do srijede
vizita samo pogleda karton i pita te kako si, a dok ti stigneš odgovoriti, oni su već vani :lol:
Ja sam VIR80 kupovala u najbližem dućkasu i cijena je oko 9,50 kn. VEO sam uzela u ljekarni za 6 kn i u usporedbi sa ovih 9,50 su se činili jako povoljni. :? Ali ako mi bude trebalo još 10 paketa, svakako ću pogledati u Kaufland...
Lutonjice ovo sa pregledavanjem na viziti su isto priče iz Varaždina, ali oko 5 godina stare... To mi je ispričala bliska rođakinja koja je čak jednom išla sa mnom na tečaj kad MM nije mogao, i nije se ni sama mogla načuditi koliko se toga promijenilo; mislila je čak da doktor koji je držao predavanje izmišlja! :lol: Nju su naravno zauzdali na leđima, dali drip, epi, umirala je od žeđi a nisu joj dali ni da smoči usta...i doživljavala je te smiješne preglede svako jutro. Kad čitam tvoju priču, kao da je prošlo 100 godina između vaših poroda!
To je zato što se prirodno vraća u modu. Istina je da always ulošci dugo drže, ali ja ih jako često mijenjam jer imam osjećaj da se brzo "usmrde". Pamuk je ipak NAJ!Citiraj:
Brunda prvotno napisa
ja sam kupila u Mercatoru Vir extra za nekih 12,50 kn i skoro se onesvijestila da je to tako skupo
i koja je razlika između Vir 80 i Vir extra?
Ja sam rodila prije dva i pol mjeseca u Petrovoj. Vizita izgleda tako da dođe doktor i jedna, dvije, tri sestre, sve cure skinu gaće, rašire noge, sestra sa rukavicom makne uložak, doktor na tebe baci pogled sa 2 m udaljenosti, pita kako se osjećaš, pogleda karton i doviđenja.
Inače, što se tiče uložaka, koristila sam Vir 80 i Veo, Veo su mi bili bolji jer su mekši. Vir 80 u sredini ima neki sloj, mislim da je neka folija da uložak ne propusti i zbog toga je nešto tvrđi. Veo SPecijal i Veo Plast (ne znam točno koja je razlika, meni su se činili isti) su vata umotana u mrežicu i super su mekani i ugodni. Ja sam stavljala Libresse uložak noćni i onda na njega 2, 3 Vea.
Koja katastrofa! :roll: :shock: :evil:Citiraj:
nive prvotno napisa
zna li netko?Citiraj:
medusa prvotno napisa
malo skrećem s teme, netko je spomenuo platnene uloške - gdje se to može nabaviti? Ja prvi put čujem da to postoji. Ajde recite mi. To se pere u veš mašini?
A 20 paketa VIR uložaka :shock: ja sam baš neki dan kupila 2 paketa i bila sva zadovoljna kako sam se lijepo opskrbila!
ja sam si kupila 4 paketa i sve raylicite pa sam se malo zabavljala proucavanjem ulozaka hehe.
sta ne smeta ona mrezica kod virovih?nece se to zalijepiti?
meni se cini da su Ona najbolji-jel netko te koristio?
Ako su Ona one s papirom preko vate meni je baš taj papir smetao. Mrežica mi je bila OK.
Ona su mi katastrofa zbog tog papira. glasam samo za Veo.
pomikaki vjeruj, treba toga puuuuuuuno jer lohije traaaaaaju a treba često mijenjati uloške. meni je jedan paket trajao rijetko dulje od jednog dana
pa koliko paketa onda da kupim prije nego krenem u bolnicu?
Nisam probala, ali evo šta piše na ambalaži:Citiraj:
medusa prvotno napisa
VIR80 su veoma mekani i sa naglašenim sposobnostima absorbcije. Sastav: mekana trikotažna mreža, mekani sloj umjetnih vlakana, sloj mljevene maljave celuloze, sloj staničevine, PE zaštitna folija.
VIR EXTRA izrađeni su od prirodnih i viskoznih vlakana. Meki su i udobni i ne nadražuju kožu, pa su stoga naročito prikladni za žene s nježnom i osjetljivom kožom. Ujedno su, zbog potpune razgradljivosti, ekološki proizvod.
Preko vrećice izgledaju isto, čak mi se na dodir VIR EXTRA čine i mekšima, ali nisam otvarala jer se vrećica ne može ponovo zatvoriti.
jel bio netko u Kauflandu i kupio VIR za 3,49kn?
Elinor di si ti ? navrati i popuni koji redak u proljetnim trudnicama, pusto je, ne znam di su ostale dvije koje su još preostale osim nas. :)
Pomikaki platnene uloške možeš nabaviti preko interneta, npr. OVDJE. Tu si pogledaj a njihovi zastupnici u Hrvatskoj su www.babyshop.hr
Yuna ja sam kupila 10 paketa, od toga sam 4 stavila u torbu za rodilište a ostatak stavila u vrećicu da mi MM donese ako sve potrošim. Ostatak ću kupiti poslije bolnice, kad isprobam koji mi najviše pašu.
E, sad si me uhvatila da zabušavam! Dolazim, dolazim... :mrgreen:Citiraj:
toffifeee prvotno napisa
Da li se i nakon carskog reza moraju nositi VIR ulošci?
Ja mislim uzeti i always s krilcima i staviti ih ispod za svaki slučaj da VIR ne procuri. Jel to OK?
Koliko ste VIR uložaka stavljale odjednom i kolliko paketa uložaka da pripremim za bolnicu?
Pitanje za cure koje su rodile u Merkuru: Čula sam da se tamo ne smiju nositi gaće, pa kak da onda nosim uloške?
:lol: :lol: [/b]
cure, drage, evo jednog relativno friskog iskustva - rodila sam prije 11 dana na Sv.Duhu
neka od cura dobro je opisala jutarnju vizitu: svakog jutra oko 07:25 sestra grune u sobu i objavi da je vrijeme za skidanje gaca, i da ima da smo sve u 07:30 u krevetima, obezgacene, samo s uloscima medju nogama
nesto poslije 07:30 ulazi dezurni lijecnik, glavna sestra i jos 2-3 sestre koje jednoj po jednoj rodilji prilaze, micu pokrivac, zena rasiri noge a sestra rukom u rukavici makne uloske i njezno rodilji pritisne donji dio trbuha
nisam imala dojam da ih previse interesira sadrzaj na uloscima, vise su bili fokusirani na ranu, a mislim da je kljucno i ovo pritiskanje trbuha - vjerojatno se po reakciji rodilje na pritisak na maternicu moze zakljuciti je li sve kako valja...
sto se ulozaka tice, stvar je ukusa ali ovako je kod mene: em sam dosta sama popucala i iznutra i izvana, em su mi i epi napravili, tako da je sivanje trajalo nesto vise od sat vremena a na pitanje koliko je savova doktor je odgovorio da ne zelim znati :shock: ; u bolnicu sam dosla opremljena s 5 paketa Veo ulozaka i 20 jednokratnih gaca
po povratku doma, kad se Veo zaliha vec istopila, MM mi skoci u ducan i donese Vir80; ajme, koliko god i oni mekani bili, iritirali su me zbog nekog pojacanog sloja na dnu, koji ih cine znatno manje savitljivima...a to boooooliiiii :shock:
cure, drz'te se Veo ulozaka, ili bilo kojih drugih takvih: sastoje se iskljucivo od vate omotane mrezicom, bez ikakvih krilaca, ljepila, dodatnih nepropusnih slojeva na dnu i sl.! bozanstveno su mekani i savitljivi, bez ikakvih pojacanja i zadebljanja, sto je prilicno kljucno ako cete imati epi
stvar je naravno osobnog ukusa, navike itd., ali ovo je moje iskustvo
ako vas brine moze li sve to drzati bez izlijevanja, to mozete rijesiti tako da na gacice stavite npr. nocni always, a preko njega nanizete 2-3 ova krasna mrezasta uloska
naravno, sretno svima, sto manje pucanja, epi i sivanja!
Iridana:
svaka cast...meni su mjesec dana izlazili grumenovi...mislim da bi s tamponima dobila infekciju u roku od pola sata.Obzirom da ovo citaju i mlade trudnice - tamponi nisu najsretniji izbor :mrgreen:
Potpisujem. Meni su nakon jedne takve vizite odredili terapiju za ranu, pa brijem da su ipak nekog vraga imali gledati.Citiraj:
ana.m prvotno napisa
E da uloške sam koristila Vir i Veo i nisam primjetila baš neku razliku bilo mi je baš svejedno dok ih imam dovoljno. Stavljala sam ih tri odjednom na ranu. Bitno je ponijeti za prvi dan dva, kasnije ti u posjete donesu što ti fali. Ja sam ponijela pet paketa sa sobom, a trošila sam ih tone do kraja lohija pa koliko god da kupiš potrošiti ćeš.
vir radi tosama.
veo radi lola ribar karlovac. i odlično ih radi. možete uzeti s povjerenjem. :mrgreen:
lola ribar je nekad radio i pelene (guliver), koje su bile od izvanrednog materijala (najkvalitetnije sirovine) - samo nisu imali proizvodnu liniju za anatomsko oblikovanje :( ... nitko nije htio investirati u tvornicu - a mogli su napraviti čuda...
Evo odgovora za uloške poslije carskog :)
Ja sam ponijela nekih 4 paketa u bolnicu, Vir i Veo (jer sam kupovala u trudnoći, pa na kaj sam naišla).
Dakle, kod carskog nema nekih problema osjetljivosti dolje, pa mi nije bilo važno koji je uložak, ali definitivno nisam koristila always isl, jer oni ipak ne dišu dovoljno i totalna su plastika.
E sad, meni je pasalo da su ulošci nježni (i baš sam se ugodno iznenadila) jer mi je ionako bilo boli preko glave.
Lohije su mi trajale puno kraće nego kod prirodnog poroda, kupila sam možda još dva ili tri paketa Vir-a, a nakon toga samo neke tanke dnevne (da sam imala platnene bili bi izvrsni oni najmanji).
I ja sam bila na SD. Vizita je upravo takva kakvu je cure opisuju :roll: . Jedino kaj mene prvih par dana nisu maltretirali sa skidanjem nego mi je sestra pomagala.
Kao autorica topica, javljam se sa svojim iskustvom :mrgreen: : najbolji su mi bili ulošci Veo (a isprobala sam sve vrste VIR-a). Najmekaniji, najugodniji; jako često sam ih mijenjala a ispod sam stavljala always sensitive, za svaki slučaj. Za mene, kombinacija snova.
jel bi mogla dobiti informaciju u vezi jednokratnih gačica , koliko vam ih je trebalo i gdje ih najpovoljnije kupiti?
Unaprijed zahvaljujem!
Mislim da ih možeš kupiti u svakoj ljekarni. Mogu se kupiti po komadu, cijena po komadu 3,81 kn. Ima ih i u Turbo limaču, ali su skuplje nego u ljekarni.Citiraj:
rinče prvotno napisa
Ja sam kupila 5 kom i to mi je bilo dosta, s obzirom da sam dva dana bila na intenzivnoj (CR), a već 4. dan su nas pustili doma.
Jednokratne gačice imaš i u dm-u, od chicca, pakiranje od 4 kom košta 37 kn.