-
Ja imam končarovu već 10 godina i kuc-kuc do sad se nije kvarila. Dijelovi su dostupni svugdje u RH i znat će je popraviti svaki lokalni majstor. Budući da ti treba samo za preko ljeta, glupo je davati neke velike novce, kupi najjeftiniju na koju naiđeš, za to malo pranja ljetne robe, neće se pokvariti, a nije ti bitno ni koliko okretaja ima, jer na moru suše sunce i vjetar, zar ne?
-
evo zaključalo mi topic, šmrc...
dakle ponovno pitam:
Kupujem novu veš mašinu (sorry, naziv perilica mi nikako ne sjeda...) i trebaju mi vaši savjeti. Hoću perilicu bez opcije sušenja, minimalno 1000 okretaja centrifuga, po mogućnosti opcija skraćenog ciklusa, i da ne košta preko 3000 kn. Koje marke su dobre? (vidjela sam da su ljudi nezadovolji sa Candy npr.)
Gdje mi se isplati kupovati, pevec, mercatone, nešto treće?
Pliz pucajte savjete, veš mi se gomila
Čiji savjet poslušam, ima kavu od mene :)
-
Ja imam Gorenje sa 900 okretaja.E sad,ja tih 900 nikad ne koristim nego 500 iz razloga što ne peglam pa mi ne bude zgužvana roba kad je oprana :mrgreen: .Mašinu koristim do iznemoglosti,imam je 7 godina,troje djece,pere najmanje 2 puta dnevno,svako ljeto je dva puta selim,perem štep deku,duple deke,jorgane za jednu osobu...I dalje radi ko nova.tako da što se kvalitete tiče,ja ti preporučam Gorenje.
-
Ja imam Candy vec 13 godina i nikad se nije pokvarila, jedino mi se sad bubanj pomalo spustio (ja kriva jer sam ju pretrpavala) pa se stvorio nekakav prolazic kroz koji znaju pobijeci male carapice pa nece pumpati dok ju ne izvadim.
-
Evo, makar nisam dobila puno savjeta, ipak se javljam sa odlukom: otišla sam u elipso dućan na trešnjevci po whirlpool 6th sense sa letka, i odustala (samo 2 godine garancije), umjesto wh. kupila Blomberg (njemačka firma) sa 5 godina garancije, 1200 okretaja, dubina 40 (ovo nam je važno), 5 kila veša, svašta se da podesiti, i naravno lijepo izgleda, sa inox vratima i komandnom pločom (ko starship enterprise :mrgreen: ). 12 rata na Diners bez kamata, cijena 2900 kn.
jesam li ja jedina koja je kao dijete buljila u vešmašinu u pogonu radije nego u tv?
-
i mi imamo Gorenje s 900 okretaja koje i koristimo, jer sušimo u sušilici. stara je 10 godina. dosad niti jedan kvar, apsolutno ništa. zadnjih nekoliko godina redovito stavljam tablete protiv kamenca kod svakog pranja, vjerujem da i to pomaže.
inače su mi svi aparati u kući Gorenje (nikad se ništa nije pokvarilo):naklon: .
e samo da ih sad nisam urekla...
-
Konačno sam se riješila moje Kočarke.
Nije da nisam bila s njom zadovoljna, izvrsno me služila prvih 10 godina braka, ali...
prošle godine smo kupili kondenzacijsku sušilicu, a moja Končarica je imala samo 400 o/min i to nikako nije bilo dovoljno. Jedanput sam šareni veš iz perilice stavila direkt u sušilicu i sve je izašlo za 2 broja manje :roll:
Končarica je otišla mojoj mami, koja ima Gorenjku staru 18 godina, a ja se sad šepurim sa Indesit WIL 105 koja ima posebno programator, posebno regulator temperature, i posebno regulator centrifuge do 100 o/min. :D
Osim toga ima i neke rapid programe za brzinsko 30 miutno pranje, pa za sportsku odjeću, pa... ma čuda.
Jamstvo 3 godine, ovlašteni serviser mi je na 5 minuta od kuće.
A sve to platila s PBZ maestro na rate za 1990kn (na 6 rata i mjesec dana odgode). Mislim da je ovo najisplativija perilica ovih dana. Prodaju ih u našem Knikomu 10ak tjedno.
-
ja imam whirpoolovu sa gornjim punjenjem 1000ok ....vec 5 godina radi i radi....2 djece i mm radna roba...pere u prosjeku 2xdnevno.....davno sam oprala nesto na ruke....necu je previse hvalit da sutra ne rikne...evo upravo radi......
-
<meni moja perilica crkla 21.12.
22.12.išli u potragu za novom jer na staroj je otišao grijač, semering i nosač bubnja...:(
23.12. dostavilo nam BEKO 1800kn, regulacija okretaja od 400 do 800 okretaja
regulacija centrifuge
brzi pogram 30 min 60C
brzi program na 40C 40 min
5 godina garancije
klasa AAC
na 800 okretaja roba mi je gotovo suha....
Ja oduševljena
do 21.12. imali smo Candy...8 godina nas je služila besprijekorno...i ošla...kvragu...
-
I ja sam prije dvije godine kupila perilicu Beko i pokvarila se taman za godinu dana,otišao programator.Dijelove sam čekala više od mjesec dana jer su ih trebali dostaviti iz Splita,a ja sam iz Zagorja.Najgore je to što mi se pokvarila u 11 mjesecu i morala sam mjesec dana prati na ruke.Čak mi je i gornja ploča malo puknula kad su majstori mijenjali programator.Susjeda je kupila istu i njoj za tri mjeseca otišao programator..valjda je bila neka loša serija tih perilica.Inače dobro pere,jedino ako je mašina jako puna ,neće centrifugurati kako treba,ostane vode u mašini ,a veš je mokar kao da je opran na ruke.
-
re
ima li itko perilicu-susilicu AEG L16850, pranje 7 kg, sušenje 3,5?
znam da je bolje odvojeno, ali niti imam mjesta (iznad je bojler) niti mi je sušilica prijeko potrebna , tako da bi ova prema karakteristikama zadovoljila sve moje potrebe, ali htjela bih čuti i komentar iz prve ruke