Aaa, vidim sad, Recaro Young Sport je kombinirana s pojasevima koji se skidaju kad dijete dogura do 18 kg. Onda ste OK. (Ja sam se uplasila da ste kupili neku od onih di se dijete vec od 9 kg veze direktno s pojasom automobila).
Printable View
Aaa, vidim sad, Recaro Young Sport je kombinirana s pojasevima koji se skidaju kad dijete dogura do 18 kg. Onda ste OK. (Ja sam se uplasila da ste kupili neku od onih di se dijete vec od 9 kg veze direktno s pojasom automobila).
Inesica, super odgovor. Onda onaj rok od 6-8 godina max. starosti AS ne vrijedi za boostere ? :?
Zgodno o pojasu s 5 tocaka uporista vs. T-stitu ili bilo kakvom braniku pred djetetom: http://www.cpsafety.com/articles/fivepointshield.aspx
la_mama, ono kaj vrijedi je kaj proizvodac veli - ako veli da je rok trajanja sjedalice 12 g., onda je 12. Ako veli 6, onda je 6.
Ako pak nist ne veli (iako bi trebao), ili se ne zna, onda je 6-8 godina. A i uvijek mozes kontaktirat proizvodaca i pitat.
Budimo realni sve sjedalice busteri sa i bez naslona imaju rok trajanja min 6 godina a u njih djeca ne prelaze prije minimalno 1,5 a večinom sa 3 ili 4 dakle to je sasvim dovoljno dugo. Ako baš i nije i uspijete djete naučiti da i sa 12 g sjedi na busteru pa onda baš možemo kupiti i novi, pogotovo busteri bez naslona su zaista jeftini.
Ancica Moji nisu prerasli sjedalice 9-18 po visini u smislu da im je glava izvirila van nego im je izlaz ramenog remena bio ispod razine ramena a to nevalja i zato smo ih zamjenili.
D&D, OK.