Valjda zbog požarnih zakona?
Printable View
Valjda zbog požarnih zakona?
mi smo kupili sagrađenu kuću
kuća je jako dobro građena, raspored u kući savršen, kao što netko reče, samo smo malo sredili "kozmetiku"
ovo nam je bilo najbrže i relativno povoljno rješenje
nasi frendovi u bujicima sagradili montaznu kucu. a to je na podruciju poreca, sta ne?Citiraj:
Pliska prvotno napisa
montažne kuće su zakonski izjednačene sa zidanim, postoje i zidane montažne kuće ...Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
sve one moraju dobiti potrebne dozvole i zadovoljavati sve potrebne zahtjeve kao i zidane kuće
nema razlike
izvedi dipl. ing. građ. ili arhitekta da ocjeni kuću, da provjeri problem vlage , kvalitetu konstrukcije, i ono najbitnije: da li je legalnaCitiraj:
lasica prvotno napisa
Pa da, zato mi zvuči nevjerojatno da je zabranjeno graditi montažnu kuću.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
legalna je, to smo provjerili.e sad,pozvali smo građevinskog vještaka da vidi po njemu kakvo je stanje,dal se isplati adaptirati (s obzirom koliko love imamo na raspolaganju naravno).mislite da je to ok,tj.koliko su pouzdani vještaci?mi smo zvali onog sa weba gradjevinski vjestak koji je kao ovlašteni vještak županijskog i trgovačkog suda grada ZG.valjda je on ok?ili imate nekog boljeg-iskusnijeg?
uff, ova tema je itekako aktualna kod nas. Već dugo vremena tražimo neku kuću koja ne bi bila preskupa a dalo bi se iz nje napraviti ono što smo zamislili. Zasad nam se plan ne ostavruje, ono što nam se sviđa je preskupo, ono što si možemo priuštiti je niš koristi.
Sad nam je i opcija kupnje zemlje i građenja kuće itekako aktualna...
Samo što su i cijene zemljišta skočile u nebesa.
pričekaj, pasti će cijene
evo bio forenzičar 8) .uglavnom,jako je zadovoljan kućom,rekao je da je jako zdrava,da ima potencijala,nema vlage,stolarija odlična,nema crvotočine nigdje,fasada samo treba kozmetiku,krov je nov ionako itd. i da smatra da bi bilo skroz ok da se adaptira,da nije bacanje novca i procjenio nam je cifru okvirnu za adaptaciju koja nam je prihvatljiva a i bakica je spustila cijenu.e sad,treba mi dobar arhitekt da mi malo da ideja kako da pretumbam da maksimalno iskoristim.jel znate možda nekog ok da nije baš odurno skup (by the way kak se kreću cijene?).može i na pp.thanx!
Nisam čitala sve gornje postove, ali ono za što bi se ja odlučila kad bi trebala birati je gradnja. Razlozi su to što gradiš po svom. Kod adaptacije se moraš podrediti već postojećim uvjetima i svoje želje prilagoditi mogućnostima. Često (moje iskustvo) adaptacija bude skuplja nego nešto što je građeno od početka po vlastitoj želji. Novi materijali za gradnju, nove instalacije....novo je ipak novo.