-
koliko ja znam kad je voda mekonijska upotreba dripa samo povecava mogucnost da beba udahne vodu i da nastane sr*nje. tako da bi kod mekonijske vode trebale igrati samo dvije opcije--normalan fizioloski porod bez ubrzavanja, ili, ako je stanje losije, carski rez.
eno ti na pricama s poroda prica od busybee koja je rodila s mekonijskom vodom bez problema i bez posljedica.
a onako laicki, prije mi se cini da bi hipotoniju izazvao bas drip (nenormalna stezanja matrnice koje beba teze podnosi nego normalne trudove) nego mekonij.
-
nitja - ne znam medicinsko stajaliste, samo ti mogu reci da je i u mom 1. porodu bila mekonijska plodna voda. ali ja sam dobila svoje trudove koji su bili dosta jaki, tako da mi nisu dali drip i mali je rodjen (apgar 7/9, dakle nije najbolji), sada ima 17mj i najnormalniji je, hoda, prica, trci, skace...sve je razvijao u roku (sjedenje, podizanje glavice...).
-
prvi porod mi je bio induciran uz pomoc prepidil gela,jer je plodna voda bila zamucena,.MEKONIJSKA PLODOVA VODA-je zamucena jer se beba pokakala i bude zelenkaste boje i mekonij se nemoze vidit :lol: ,
ja sam se mucila sa gelom 12 sati radi mekonijska pl vode jer sam krvarila malo al to mi je u biti ispao sluzni cep
-
e sad sam se zabrinula poprilično- ako su plodna voda i otkucaji srca povezani onda nisam sretna uopće. 5 dana prije induciranog poroda (dobila sam temperaturu pa sam dobila gel i drip) su otkucaji bili jako loši i ostavili su me u bolnici i nijednom otkucaji nisu bili super nego uvijek -ajde prolazno, ali kad sam dobila temperaturu onda su se ipak odlučili za inducirani porod, kod gledanja plodne vode ona je uvijek bila mliječna-po riječima doktora, a zadnje su mi radili amniopskopiju dan prije poroda, a kad mi je doktor pokidao vodenjak plodna voda je bila puna sluzi i smeđa. Da i da napomenem da su mene uvjeravali da je to zato kaj ja imam temperaturu i nigdje u papirima ni knjižici ne piše da je bila mekonijska plodna voda. S bebom je sve ok (ima 2 mj), ali dal postoje pretrage kojima bi se dalo vidjet dal će imat kasnije problema kakvi problemi mogli bit
-
Krescenija ako na pregledima doktorica govori da je sve OK ja se ne bi previše brinula. Al nemam pojma zapravo jel imaju neke pretrage kojima se vidi dali je napravljena kakva "šteta". Mislila sam da je mekonij opasan samo ako dođe bebi u pluča, ako se to nije dogodilo brijem da je sve OK.
Moja voda je bila zelenkasta zamučena, mali rođen na carski, apgar 10/10 i sve je dobro prošlo, doduše voda je pukla oko 23.00 a moj dečko se rodio u 00.50 tako da je sve išlo relativno brzo.
-
I nama je apgar 10/10, ali ispirali su joj želudac kao i prvoj bebi i isto je i prva beba imala apgar10/10 a stenjala je dok je disala i drugi dan je završila u inkubatoru - E.colli u brisu pupka, a isto su mi rekli da je sve ok dok se rodila.. Pušem i na ledeno, a ne samo na hladno