samo da javim da nakon samo 1 dana korištenja rojazola se stanje značajno popravilo....ragade se povlače i bol je puuuuno manja :)
natašaM hvala puno :*
Printable View
samo da javim da nakon samo 1 dana korištenja rojazola se stanje značajno popravilo....ragade se povlače i bol je puuuuno manja :)
natašaM hvala puno :*
:D
sad samo nastavi koristiti
a kad se sve povuce tretiraj jos dva tjedna
i obrati paznju, ako se tvoje dijete druzi s nekim drugim djetetom da se ne bi gljivice opet zavrtile u krug (djeca znaju uzimati iste igracke i stavljati ih u usta)
palo mi je na pamet, jer se meni to dogodilo
natašaM nažalost nakon privremenog poboljšanja opet je došlo do pogoršanja...nisu se vratile ragade ali su mi bradavice crvene i oštećene, naročito nakon noći kada mi on visi na cici,a ne siše nego bezveze brlja po njoj :roll:
i dalje mu dajem 4x1/4 rojazola i sebi mažem obje cice nakon svakog podoja nakon što ih operem, jedino što po noći znam preskočiti pokoje mazanje jer zaspem...
dudu ne koristi, igrčke sam oprala u startu...
mogu li još što učiniti? da li negdje griješim? da li je normalno da je stanje skoro nepromjenjeno nakon 7 dana terapije?
ne pase ti terapija, ocito :(
osim rojazola imas jos i extrakt sjemenki grejpa (citrofit), da probas s tim?
inace, bila sam u istoj situaciji, bas prije nove godine, i nazalost, pomogao mi je tek cesnjak, kad sam vise bila ocajna sto sve skupa nikako ne prolazi i to nakon 3 isprobane terapije
odnosno, mojoj curici se sve povuklo, a meni su se bolovi vracali
pa sam lijepo narezala cesanj cesnjaka na tanke listice i oblozila areolu i bradavicu, preko toga blazinicu i zalijepila med. flasterom (onaj bijeli) i tako izdrzala (peceeee) 15 minuta
sljedeca 2 dana ponovila postupak (po 20 minuta dnevno, puno manje pece sutradan), onda tu i tamo stavljala tijekom 2 tjedna i povuklo se sve
bila sam jutros kod dermatologice i napravila mi je pregled s onom lampom na kojoj se vide nakupine i gljivica i bakterija (najvjerojatnije stafilokok zlatni), infekcija je ušla dublje u mliječne kanaliće...
prvi prijedlog doktorice je bio prestanak dojenja i terapija antibiotikom, a do tada terapija triderm kremom (to je i antimikotik, antibiotik i kortikosteroid u jednom), oblozi s acidi borici i jednom dnevno pranje s gelom koji ima antimikotička svojstva....
doktorica je rekla da je za sad infekcija mala ali bi lako mogla preći u mastitis ili bi se mogli stvoriti čak apcesi....
pošto meni uvijek treba malo više vremenna da sredim dojmove i dobivene informacije tek mi je kasnije palo na pamet da sam je trebala pitati zašto ja ne bih mogla uzimati antibiotik dok dojim, pa kako žene koje imaju mastitise uzimaju antibiotike i nastavljaju dojiti?
i prije ove infekcije sam razmišljala o prestanku dojenja, pogotovo noćnih dojenja jer mi je to postalo prestrašno, po cijele noći spava na cici....ali sad kada bih trebala konkretno nešto poduzeti u tom smjeru tako mi se srce stisne, plakala sam danas sigurno 4 puta :cry:
mali je zaspao, nisam mu dala cicu, muž je rekao da će ga on preuzeti preko noći da ne namiriši cicu tj.mene a meni je nekako nezamisliva pomisao da više neću dojiti :(
ovaj savjet za češnjak ću svakako probati ako mi ova lokalna terapija ne pomogne...
a kako si se rješavala smrada po češnjaku i kako ti je dijete cicalo tako smrdljivu cicu, nije smetalo?
oprala bih :)
gle, uvijek ima lijekova koji idu uz dojenje, odnosno uvijek se moze naci alternativa
razmisli sto zelis i, ako mislis nastaviti dojiti, postavi konkretna pitanja doktorici
- mozes li dobiti antibiotik koji mozes piti uz dojenje
- mozes li dobiti kremu koju mozes mazati uz dojenje, odnosno je li dovoljno da isperes kremu s dojke prije podoja
ili lijepo procitaj koji su to lijekovi koje si dobila i nazovi zavod za farmakologiju te onda odluci hoces li ih piti/mazati ili ces prvo popricati s doktoricom o alternativama
mislim da je moj najveći problem šta bih morala kako ti kažeš sama odlučiti što ja zapravo želim....jedan trenutak bih prestala dojiti a već sljedeći ne bih :/
mozak viče neka prestanem a srce ne da :(
hvala ti puno na savjetima, baš si mi velika podrška :heart:
a koji je broj zavoda za farmakologiju?
dojenje je tvom djetetu i nutritivno potrebno barem do navrsene druge godine zivota
po najnovijoj spoznaji majcino mlijeko sadrzi maticne stanice
kako da te jos uvjerim da nastavis? :)
Zavod za kliničku farmakologiju
Klinika za unutrašnje bolesti
KBC Zagreb
Kišpatićeva 12
10 000 Zagreb
Tel. +385 1 2388 275
+385 1 2388 288
Fax. +385 1 2421 875
e-mail: klinfarm@zkf.hr
betty, šta nema tvoj Adrian AD? To ti je razlog da nastaviš dojiti.
Evo, ja se već drugi tjedan patim s ragadom, sada je na lijevoj ciki. Pred par dana sam mislila da je prošlo, ragade su se smanjile i ostalo je za zarasti par mm, prestala sam mazati s Daktarinom i opet su se proširile. Sada je ok, ali prošlu nedjelju su izgledale očajno, peklo me i već sam pomišljala da bi trebala nešto napraviti s češnjakom. Nataša, da si prije napisala što si ti napravila, vjerovatno bih i ja to pokušala. Ragade su bile natečene, napravio mi se bijeli čvorić iznad jedne.....Pokušala sam s kantarionovim uljem. I malo mi je pomoglo. Kod mene je super što Leda ne doji po noći pa imam jedan duži period odmora za cicu.
Uz to što sam sebe mazala s Daktarinom, Ledi sam davala Daktarin gel.
paulita da, ima AD....recimo dermatologica mi je rekla da mi je vjerojatno on prenio stafilokok u mliječne kanale kroz ragade jer navodno djeca s ADom imaju skoro stalno povećan broj stafilokoka kako na koži tako i u ustima....i to joj je bio jedan od razloga za prestanak dojenja....
ma sad sam se malo skulirala i počela racionalno razmišljati pa sam skužila da mi je ta dermatologica u biti napričala brdo gluposti ....
za sad je situacija takva da mu preko dana davam cicu samo kad je izrazito nervozan, navečer jednu bocu adaptiranog (to mu da MM jer mu ja nemam srca dati bocu :( ) a po noći ga većinom nosam pa kad više ne mogu od umora dam mu cicu (to je 2-3 puta po noći)....bitno mi je da cice imaju vremena oporaviti se od podoja a da je laktacija još uspostavljena...
sutra idem opet dermatologici i tražit ću da mi terapiju uskladi s dojenjem....
inače, stanje se je već dosta popravilo, kod podoja me ne boli ali noćas nakon podoja na desnoj cici (ta je uvijek bila problematična) me je probudila strašna bol....
ali [/b]češnjak mi je super opcija, sigurno ću provati ako mi ništa ne pomogne....ljudi će me možda izbjegavati ali šta se može :mrgreen:
natašaM...češnjak si stavljala jednom dnevno?
češnjak možeš i piti, da djeluje iznutra
tako ja riješavam gljivične inf. i soor u startu
kako to misliš, piti? :?Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Paulita jesi išla kad doktoru po terapiju i ako jesi kojem? Meni se sve čini da je teško naći doktora koji se razumije u probleme s cicama...nekako imam osjećaj da nemaju pojma o sooru i sl. pa im je glavni savjet prestanak dojenja :/
ups
tablete češnjaka :mrgreen:
ahaaa....Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
ja već mislila da ću morat cijediti sok ili tome slično...mislim da bi me se okolina definitivno odrekla :lol:
:lol:
Nisam išla doktoru upravo iz razloga što bi mi vjerovatno predložio da prestanem dojiti. :/ Ovako sama riješavam probleme. Jel luftaš cice, tj onu na kojoj je ragada? Meni to puuuno pomaže.Citiraj:
betty boop prvotno napisa
Paulita, nisam pisala, jer sam to napravila bas u trenucima ocaja, kad vise nisam znala sto cu - za podnijeti ono "pecenje" trebas bas biti ocajna. :( Ja sam probala puno toga, ali terapije nisu pomagale. Kod mene je problem Leda, ona svako malo zaradi gljivice i prenese dalje (Lana i ona uvijek nesto skupa jedu i trpaju igracke u usta). Od listopada do sada smo se lijecili (svi doma) vec 4 puta. Ne znam kako tome vise stati na kraj.
Betty, jesam stavljala sam jedanput dnevno, kasno popodne (radim do 4) i poslije bih se otusirala - stvarno gadno smrdi, a svejedno se tusiram prije spavanja (idem spavati u 8).
Betty, zaboravih napisati, mislim da nema razloga da dojis dijete na zahtjev. Njemu je ipak tek godina dana i tvoje mlijeko mu je glavna hrana.
Znam da je tesko othrvati se komentarima okoline, ali moras, zbog njega. Inace, komentari su najzesci bas oko djetetovog prvog rodjendana, treba puno zivaca i samouvjerenosti za to izdrzati.
uffff...da samo znaš kako je ovo istina....Citiraj:
NatasaM... prvotno napisa
danas sam razgovarala s magistrom u lijekarni, žena me je žustro odgovarala od dojenja, tipa sad je moderno dojiti :? ali to nije baš dobro za dijete starije od godinu dana i sl. stvari...ma stvarno me takvo što ne bi diralo ali u ovakvoj situaciji gdje trebam pomoć medicine nailazim na baš sva zatvorena vrata...
samo me vi razumijete i hvala vam puno što slušate moje jadikovke, bez vas bih već odavno pokleknula....
inače, ako je u pitanju stafilokok u mliječnim kanalima hoće li mi pomoći češnjak? znam da je on prirodni antibiotik ali svejedno me je strah komplikacija....
sutra ujutro ću zvati zavod za farmakologiju pa ću vidjeti šta oni kažu :)
e da, cice su malo bolje, dosta ih štedim, luftam i sl., dojim noću 2, 3 puta, ali svejedno svako jutro nađem na piđami par kapi krvi
i samo dojenje je puno ugodnije nego što je bilo ali preko dana me stalno nešto štrecka, svrbi....
češnjak here we come :mrgreen:
NatasaM, vjeruj mi da sam i ja bila na rubu očaja i taj češnjak mi se opasno motao po glavi. Rana je bila totalno upaljena, napravio mi se bijeli čvorić iznad nje....bilo me strah jutra. Kod mene nije problem Leda, već Lovro. On već duže vrijeme vuče upalu desni. Prođe pa se vrati i onda to vjerovatno prenese meni, ja Ledi i tako se vrtimo ukrug.
betty, u ljekarni samo reci da je preporučeno da dojiš jer ti mali ima AD. A to možeš reći i ostalima koji te gnjave.
Danas je meni malo bolje iako se veličina rane ne smanjuje. Al bar ne plačem dok dojim. A Lovro je danas opet nakon par dana pauze cicao.
ja bas jutros gledam Ledi jezik: uzas jedan!
stvarno ne znam sto cu s njenim gljivicama, kako se toga rijesiti
ped. kaze da joj to nisu gljivice
Rojazol joj vise ne pomaze
meni je trenutno dobro, Lani isto tako, ali samo cekam sto ce biti za koji dan
betty, nadam se da ce ti pomoci
paulita, vi ste u tandemu?
Da, tandemci. I onda se i liječimo svi skupa.
Baš gledam, sada mi se otvara i treća rana :/ A sama sam kriva jer sam se prestala mazati. Meni se čini da nama više Daktarin ne pomaže.
šta mislite, da li je moguće da terapija protiv soora nakon nekog vremena prestane djelovati jer se gljivice naviknu na njih, nešto kao bakterije na antibiotike?
zvala sam zavod za farmakologiju i rekli su da mogu slobodno koristiti i klavocin i sumamed i dojiti...
u petak idem opet kod dermatologice pa ćemo vidjeti....
paulita baš zvuči gadno ta rana koju imaš...nadam se da ćeš naći način rješiti to :love:
betty, mislim da je moguce
uz bilo kakvu terapiju vazno je raditi i na svom imunitetu, jer se ustvari organizam bori, a lijek samo pomaze organizmu odraditi posao, barem ja to tako gledam
Nakon dva dana kako smo došli iz rodilišta,dobila sam rane na bradavici.Mislila sam izluditi dok sam dojila.Navećer sam dobila visoku temp,odoh na hitnu,veli dr.ušla vam bakterija kroz tu ranu i dobila sam antibiotik!Rekla mi je da na tu cicu djete ne dojim,samo da se izdajam da nebi došlo do upale.Ja ujutro kod mog ginića,on mi rekao bez problema dojiti djete,i na forumu sam pročitala da je kod takvih slučajeva geokorton super.Ja sam se preporodila,jest da je rana duže zacjelivala,no geokrton me je spasio,jedino sam prije podoja dobro ga isprala s bradavice!
cice su ozdravile :D :D
već 2 dana me ne boli kod podoja i ragade su zarasle....
bila sam kod dermatologice jutros, pogledala mi je cice na onu lampu i rekla da infekcije više nema i bila je jako iznenađena da je infekcija tako brzo prošla bez antibiotika, samo uz lokalnu terapiju....valjda volja čini svoje :mrgreen:
preporuka je sljedeća 2 tjedna nastaviti s rojazol gelom....
cure, hvala vam još jednom na podršci, bez vas bih sigurno odustala :love:
betty, odlično! I meni je stanje super, rane zarasle. Mada me sve svrbucka. I ja nastavljam mazati i dalje. I djecu i sebe.
Citiraj:
Paulita prvotno napisa
odlično, baš mi je drago :D
iš iš beštije gadne od cica :x [/b]