ja sam dobila mengu sa punih 15 god.
starija sestra sa 16
Printable View
ja sam dobila mengu sa punih 15 god.
starija sestra sa 16
Imam pitanja o ''tetki''.
Nisam ju dobila, ali nekako mi se čini da hoću. Možda je to samo priviđenje, ali čini mi se da nije. Pričala sam o tome s mamom, ali neugodno mi je :oops:
Često me boli trbuh, čak i kad pravilno jedem.
I :oops: :oops: grudi mi se razvijaju već 2-3 godine.
Što kad ju dobijem? Kako ću se osjećati taj dan? Kakvi tamponi i ulošci?
Što ako budem negdje taj dan, ili se taman taj dan kupam? S kim da pričam o tom? Da li tad trebam posjetiti ginekologa? :? :? :? :?
Eva, znam da ti je koma, al ne treba ti biti neugodno, to je skroz prirodno da dobijes menstruaciju i fakat bi bilo najbolje da sve sto te zanima pitas mamu.
Ne znam kako ces se taj dan osjecati. Svaka zena je razlicita.
Neke boli trbuh, neke ne... Ako ces dobiti na kupanju, ne znam kaj da ti velim... Vjerovatno neces.
Ima tampona za djevojcice, pitaj u DMu ili KOZMU koji su. Ulozaka isto imas svakakvih. Meni su dok sam koristila jednokratne, najbolji bili Libress, pa ti mogu njih preporuciti. Nabavi si uloske pa nosi jedan u torbi da budes pripravna ako te zatekne kad nisi doma.
Ako zelis ici kod ginekologa pricaj o tome s mamom i neka te odvede. Ne moras na pregeld, nego mozes doci samo da se upoznas s lijecnikom ili lijecnicom i da ih pitas sve sto te zanima.
ima dosta dobrih tekstova o prvoj menstruaciji na netu, pa ako bas nikako ne mozes s mamom, evo klikni na naslove i procitaj si
Prva menstruacija
Menstruacija (menstruacijski ciklus) - Zašto je imamo?
PUBERTET I ADOLESCENCIJA - RAZDOBLJE PREOBRAZBE DJEVOJČICE U ŽENU
Ne mora biti da te boli trbuh kad je dobiješ. Mene uopće nije bolilo kad sam prvi put dobila (s 13 godina). Samo sam vidjela trag na donjem rublju. Osjećala sam se malo čudno, nekako posebno.Citiraj:
Imam pitanja o ''tetki''.
Nisam ju dobila, ali nekako mi se čini da hoću. Možda je to samo priviđenje, ali čini mi se da nije. Pričala sam o tome s mamom, ali neugodno mi je
Često me boli trbuh, čak i kad pravilno jedem.
I grudi mi se razvijaju već 2-3 godine.
Što kad ju dobijem? Kako ću se osjećati taj dan? Kakvi tamponi i ulošci?
Što ako budem negdje taj dan, ili se taman taj dan kupam? S kim da pričam o tom? Da li tad trebam posjetiti ginekologa?
Odmah sam rekla mami (najbolje ti je o svemu tome razgovarati s mamom) koja me zagrlila i bila vesela, jer, kako je rekla, to je važna stvar u životu jedne žene.
Ako budeš negdje taj dan ili ako se kupaš - gle, to ti mene muči i dan danas, zna me iznenaditi, ali nema veze, odem u dm i kupim uloške.
Mislim da ti je zasad bolje koristiti uloške, jednostavniji su, a i kod tampona moraš dobro paziti kako stavljaš i nikako ne zaboraviti redovito mijenjati. Ako se predugo ne mijenja to može biti jako opasno (upozorenje je i na kutiji).
Ne trebaš odmah posjetiti ginekologa, menstruacija je najnormalnija stvar na svijetu. Ne brini se, sve će to doći na svoje. Pričaj s mamom o svojim strahovima u vezi toga, ma u vezi svega što te muči i inače.